SemineuConstruct.ro - Seminee, cosuri de fum, cuptoare, Cluj Napoca Afisari: 1312
Categorie: ARHITECTURA, CONSTRUCTII, AMENAJARI INTERIOARE SI EXTERIOARE >> Sobe, semineuri Vizitatori: 561
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Calea Someseni, 0744663101 (Iasi), Cluj Napoca, judetul Cluj
-------------------------
Phone: Telefon
  0755500379
-------------------------
Web: Internet
  email: semineecosuridefum@yahoo.com
  site: www.semineuconstruct.ro

 
Semineul Fireprodukt - avantaje  
Detalii  video  

Cu un semineu fireprodukt  traiti mai sanatos si mai relaxat. Avantajele unui asemenea sistem sunt mari. Cu cel mai bun raport intre radiatia termica si convectie, soba de cahle este mai:

  • Sanatoasa
  • Naturala
  • Ecologica
  • Convenabila din punctul de vedere al pretului

Prin ce se deosebeste produsul nostru  de un alt sistem de seminee ?Samota net superioara calitativConstructie mai rezistentaEchipele noastre de specialisti, care au in spate o bogata experienta, va stau la dispozitie  pentru consultanta in alegerea modelului si pentru construirea semineului.    Toate acestea au un nume: fireprodukt.Fireprodukt  inseamna pentru familia dumneavoastra: caldura obtinuta intr-un mod sanatos, ecologic, costuri minime ( echivalentul unui foc de tabara) si buna dispozitie.

DESPRE INCALZIRE:Deosebim 3 forme de transmitere a caldurii:1. Transmiterea caldurii prin conductibilitate:Prin aceasta intelegem deplasarea caldurii de la un element mai cald spre unul mai rece. Acest tip de transmitere a caldurii poate avea loc doar in interiorul unui corp sau intre doua corpuri care se ating.2. Convectie:  In cazul in care caldura acumulata de un corp este dusa in alt loc (de ex. prin aer) vorbim despre convectie.3. Radiatia termica:Este placuta, asemenea razelor provenite de la soare, deoarece si razele soarelui sunt radiatii termice. Aceasta radiatie  devine evidenta in momentul in care intalneste un corp ale carui molecule, intra intr-o vibratie mai accentuata. Este un proces fizic pe care noi nu-l observam, dar care este deosebit de important pentru perceperea caldurii. Numai radiatia termica este benefica pentru sanatate, oferind protectie si relaxare.  De mediul nesanatos in care se traieste in anumite camine, este responsabil de multe ori si sistemul de incalzire.Sistemele de incalzire uzuale, cum sunt sobele de cahle cu aer circulabil , incalzirea centrala si  incalzirea  electrica, sunt sisteme de incalzire prin convectie.Dezavantajele incalzirii prin convectie: 

  • Agita praful din incaperi.
  • Variatii  accentuate ale  umiditatii aerului.
  • Climat nesanatos.

Avantajele radiatiei termice oferite de fireprodukt:Sursele naturale de radiatie termica sunt pur si simplu cele mai bune. Radiatia termica devine activa doar cand intalneste un obiect fix. Peretii incaperii sunt astfel de obiecte fixe.Radiatia termica incalzeste peretii locuintei si emana aceasta caldura in incapere incet si continuu.

 

 

AVANTAJELE NOASTRE:

Piatra de samota acumuleaza caldura ideal. Samota este un material natural, un amestec din lut ars ,macinat, cu o capacitate foarte ridicata de izolare si rezistenta.

Suprafata mai mare, izolarea deosebita, gradul de topire mai ridicat, sunt motivele pentru care  samota fireprodukt atinge performante deosebite.    O soba sau un semineu fireprodukt, se incalzeste mai repede si pastreaza mai mult timp caldura decat alte sobe.

Dupa 10 ani de utilizare, piatra de samota din semineu arata ca cele noi .

Invelisul exterior  al semineului, care poate fi teracota sau samota tencuita, este si el garantat pentru a rezista o viata intreaga, deoarece focarul semineului  se poate dilata, astfel incat, acest  invelis exterior sa  nu fie afectat.

Semineele construite de noi  ofera atat farmecul  semineelor, cat si atmosfera romantica a focului la vedere,  si reunesc  toate avantajele acestora : ardere curata, eficienta maxima, radiatie termica placuta; un singur foc  insemnand 8-12 ore de caldura.

Constructia interioara rafinata a unui semineu fireprodukt , cu curenti ascendenti, descendenti si statici, conduce, pe de o parte la o ardere completa si o utilizare completa a energiei, iar pe de alta parte, impiedica orice pierdere de caldura pe cosul de fum. Un produs fireprodukt nu are nevoie de cutie de cenusa; arderea fiind completa, garanteaza curatenie totala, fara scrum. De aceea, intretinerea unui astfel de semineu e mai simpla.

CUM DIMENSIONAM SEMINEUL PENTRU CASA DUMNEAVOASTRA ?

Fiecare semineu va avea in vedere necesarul de caldura al casei dumneavoastra.

Prin urmare, consultantii nostri vor analiza impreuna cu dumneavoastra necesarul de caldura al incaperii facand  toate masuratorile in acest sens. Fiecare semineu este personalizat in functie de spatiul si de preferintele clientului.

Pentru a va oferi  produsul de care aveti nevoie, trebuie sa cunoastem urmatoarele date:Incalzire suplimentara sau totala?Suplimentara: In 9 din 10 cazuri, semineul se construieste intr-o casa in care deja exista un sistem de incalzire.Totala: Daca semineul nostru este singura sursa  de incalzire, trebuie dimensionat astfel incat  la temperaturi de – 22 gr.  C, cu 1 foc, caldura sa se mentina 12 ore .Ce volum are incaperea care urmeaza sa fie incalzita?Daca trebuie incalzite mai multe incaperi, se va  mentiona volumul fiecarei incaperi separat.Cum este clima in zona unde este  construita  casa?Trebuie mentionata zona in care se afla locuinta ce urmeaza a fi incalzita. Este important pentru calculul caldurii necesare, deoarece temperatura minima si intensitatea vantului variaza in functie de zona.

 

Trebuie precizat tipul de incapere.In acest sens, se calculeaza suprafata ferestrelor. De asemenea, e la fel de importanta calitatea acestora si gradul de izolare.Astfel, putem avea:Izolare buna, cum ar fi: geam termoizolant, geam dublu etc.Izolare slaba, cum ar fi: geam simplu, geam vechi etc.Specificati calitatea zidului:Ex 1 : zid de caramida cu izolare buna, cu invelis prezidit sau (beton poros) 25 cm grosime.Ex 2 : zid de caramida + izolare buna 20 cm grosimeEx 3 : zid de caramida cu o izolare usoaraEx 4 : zid de caramida neizolat

Inaltimea hornului:   - precizati cu exactitate distanta de la podea si pana la partea superioara a hornului.    - diametrul sau diagonala hornului:    - hornul este zidit din caramida    - hornul este din beton prefabricat (placi)    - hornul este din materiale prefabricate triplustrat    - hornul din inox

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
Prezentare video