Lactobacillus bulgaricus este o bacterie prezentă în iaurt şi în tubul digestiv al persoanelor care consumă mari cantităţi de iaurt. Conform observaţiilor, aceste persoane sunt mai sănătoase şi mai longevive decât media.Mai eficient decât Lactobacillus bulgaricus este Lactobacillus acidophilus, cunoscut şi sub denumirea uzuală de Acidophilus, deoarece rezistă în intestine 10 zile sau chiar mai mult. Această bacterie creează un mediu nefavorabil diferiţilor agenţi patogeni, cum ar fi: micrococi, clostridii, colibacili şi fungi. Favorizează asimilarea lactoalbuminelor, aminoacizilor, grăsimilor şi lactozei. Joacă un rol important în sinteza vitaminelor B. Cu ajutorul său putem proteja flora bacteriană normală existentă în tubul digestiv. Antibioticele administrate pe cale orală distrug flora intestinală, de aceea consumarea de Acidophilus este în mod deosebit recomandată în timpul şi după tratamentul cu antibiotice. Nu se cunoaşte nici un tip de Acidophilus dăunător sănătăţii omului. |