Indiferent cât de sănătos este stilul nostru de viaţă, tot suntem expuşi acţiunii radicalilor liberi din aer, apă şi chimicalele din alimente. Radicalii liberi pot fi, de asemenea, rezultatul unor inflamaţii sau infecţii apărute în organism. Radicalii liberi sunt deosebit de nocivi, putând cauza boli grave, cum ar fi cancerul, afecţiuni ale inimii etc. Din moment ce nu îi putem evita, consumul zilnic de antioxidanţi ne poate proteja împotriva lor şi a efectelor pe care le provoacă. Acesta este motivul pentru care multe persoane sănătoase consumă suplimente alimentare, inclusiv mangostana, zilnic. Este mult mai uşor să fim conştienţi de importanţa menţinerii sănătăţii organismului, decât să avem de-a face mai târziu cu probleme de sănătate care pot deveni evidente. Mangostana (Garcinia mangostana) conţine o cantitate mare de xantone, care sunt nişte antioxidanţi foarte puternici. Există o familie întreagă de antioxidanţi, dar cei mai dinamici dintre aceştia se găsesc în mangostana. Mangostana (mangosteenul, engl.) este un fruct exotic care provine din Asia. Prima dată a fost descoperit în Burma şi Siam (astăzi cunoscut ca şi Thailanda). Copacul necesită o climă ecuatorială, foarte caldă şi umedă. Fructul, cu numeroase beneficii pentru sănătate, este unul dintre cele mai delicioase din lume, câştigându-şi denumirea de “regina fructelor” sau “darul zeilor”. |