Pascu si Asociatii - Casa de avocatura Bucuresti Afisari: 157
Categorie: AFACERI >> Avocati, juristi Vizitatori: 104
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Calea Plevnei, nr.44, sc.A, et.3, ap.11, sector 1 ,
-------------------------
Phone: Telefon
  0728985309; 0213200711
-------------------------
Web: Internet
  email: office@pascusiasociatii.ro; avocatflorinpascu@yahoo.com
  site: www.pascusiasociatii.ro

 
Drept Comercial  
Detalii  

In domeniul afacerilor, dreptul comercial, asa cum il vom denumi in continuare desi in prezent este reglementat in parte in sfera civilului, are o desosebita insemnatate, in sensul ca aceasta ramura cuprinde un set de norme civile si comerciale indispensabile pentru activitatile in care sunt implicati comerciantii denumiti profesionisti, conform noului Cod Civil in vigoare.

Notiunea de profesionist este prevazuta de art. 3 Cod civil care isi produce efectele juridice din data de 1 octombrie 2011 si include categoriile de comerciant, inteprinzator operator economic, precum si orice alte persoane autorizate sa desfasoare activitati economice sau profesionale, astfel cum aceste notiuni sunt prevazute de lege, la data intrarii in vigoare a Codului civil.

În lumina noului Cod civil s-au adus o serie de schimbari juridice importante in activitatea comerciantului profesionist. In primul rand s-a introdus notiunea de negociere in cadrul unui contract prin care partile se pot pune de acord asupra elementelor esentiale ale contractului si acesta se considera incheiat chiar daca se lasa elemente secundare pentru a fi convenite ulterior de parti sau pentru a fi determinate de catre o alta persoana. Instanta poate interveni si completa un contract numai privitor la elemente secundare, dupa natura acestuia, intentia partilor sau imprejurarile in care a fost incheiat. S-au produs schimbari in ce priveste incheierea contractelor la distanta prin sistemul cerere – oferta ,in ce priveste raspunderea contractuala prin introducerea in premiera a institutiei repararii unui prejudiciu nepatrimonial, in ce priveste cauzele exoneratoare de raspundere precum si prin introducerea si reglementarea unor noi contracte cum ar fi cel de administrare a bunurilor altuia sau fiducie.

 

Avocat drept comercial Bucuresti

 

SERVICIILE NOASTRE ÎN DOMENIUL DREPTULUI COMERCIAL.

  • Consultatii juridice de natura a va lamuri care este temeiul de drept al problemelor cu care va confruntati si care sunt solutiile cele mai viabile de la caz la caz
  •  

  • Asistenta in cadrul negocierii sau inaintea perfectarii unei conventii contractulale, menita sa va protejeze drepturile si sa fie avantajoasa pentru dumnevoastra din punct de vedere juridic
  •  

     

  • Redactare contracte comerciale De ce aveti nevoie de contracte? Contractul este un act juridic civil concretizat in acordul de vointa a doua sau mai multe persoane, incheiat in scopul de a crea, a modifica sau a stinge intre ele drepturi si obligatii. Orice contract se bazeaza pe un acord de vointa. Dumneavoastra sunteti de acord sa creati, modificati sau stingeti drepturi si/sau obligatii.Prin contract se infaptuiesc cele doua componente ale vietii economice: productia si circulatia marfurilor prin intermediul banilor. Cel mai des intalnit, in domeniul comercial, este contractul din continutul caruia rezulta ca de la data perfectarii lui se nasc drepturi si obligatii reciproce si interdependente intre parti. Aceasta inseamna ca in schimbul obligatiei de a livra un produs, cealalta parte se obliga, reciproc si interdependent, sa plateasca un pret.Ati intalnit un client bun, dispus sa accepte pretul pe care l-ati solicitat si doriti sa-i plasati imediat serviciile sau marfurile solicitate.Dar sunteti sigur ca este un partener de afaceri de incredere? Ca va plati pretul, stabilit de comun acord, in termenii stabiliti?Poate ca are dificultati financiare si va puteti trezi ca ati livrat marfa unei persoane cu care ori nu ati incheiat un contract ori ati incheiat unul nu foarte acoperitor si, ca urmare, constatati ca nu aveti toate datele exacte pentru a va recupera banii.Este drept, rapiditatea incheierii tranzactiilor reprezinta o conditie a succesului in activitatea comerciala. De aceea, profitand de necesitatea incheierii contractului in mare graba, este indicat sa aveti pregatite mai multe contracte comerciale cadru, in functie de nevoia tipului de afacere pe care doriti sa o incheiati.Contractele trebuie sa fie concepute cu mare grija si atentie pentru a va proteja interesele si drepturile dumneavoastra, astfel incat sa respectati cadrul legal si normele moralei, si nu in fraudarea partenerului (daca doriti sa faceti afaceri bune, si pe viitor, cu acesta sau cu alti parteneri).Va intrebati, si pe buna dreptate, ce tip de contract comercial cadru va trebuie, „deoarece eu fac tot felul de afaceri…“.Cu privire la tipurile de contracte comerciale, de regula se disting urmatoarele grupe:1) contracte de vanzare-cumparare (cel mai important contract atat pe planul comertului intern, cat si in relatiile comerciale internationale);2) contractele de intermedieri (contractul de mandat, contractul de comision, contractul de agency);3) contractele de concesiune (contractul de concesiune exclusiva, contractul de franchising);4) contractele de transfer de tehnologie (contractul de licenta, contractul de knowhow, contractul de consulting-engineering);

    5) contractele de finantare a operatiilor comerciale (contractul de leasing, contractul de factoring) etc..

    Maniera de incheiere si prevederile esentiale ale unui contract Legea nu prevede, in mod expres, ca un contract sa fie realizat respectand o anumita formula sau conditii speciale. Un contract poate fi scris si pe un petec de hartie. Este foarte important sa fie acoperitor si sa reflecte clar acordul de vointa al partenerilor de afaceri.

    Ca sa puteti fi parte dintr-un contract, trebuie sa indepliniti cateva conditii firesti:

    – sa aveti capacitatea si calitatea de a contracta; – sa puteti consimti in mod valabil (nu de forma) in cazul in care va obligati la ceva; – contractul sa aiba un obiect determinat (nu vise, spre exemplu); – contractul sa aiba o cauza licita (nu pentru a frauda, spre exemplu).

    De cate ori este vorba de mai multe parti intr-un contract, este foarte important ca, pentru eficienta acestuia, partile contractului sa urmareasca la incheierea lui cateva elementeesentiale.

  • D) Consultatii fiscale prin care sa incercam sa va diminuam pe cat posibil cuantumul taxelor si impozitelor pe care trebuie sa le platiti statului
  •  

  • reprezentare juridica , dupa caz in cadrul procedurii de mediere sau in instanta ori organe arbitrare. in eventualitatea unui iminent litigiu.
  • Redactare de opinii legale-due dilligence-prin efectuarea unui studiu amanuntit al legislatiei aplicabile spetei dumneavoastra, dupa caz a actelor si documentelor predate in acest scop. Acest fel de serviciu presupune la inceput o consultatie juridica insa raspunsul se va da la modul complet detaliat, numai in scris , prezentand cadrul legislativ, solutiile posibile, riscurile la care va puteti expune precum si concluziile noastre. Acest tip de document poate fi folosit pentru manageri in scopul luarii unei decizii de afaceri, asigurand cadrul legal. Se poate folosi cu succes si in cadrul achizitionarii unei societati comerciale sau pentru operatiuni de fuziune ori divizare.
  • Infiintare Firma – SRL (Societate cu Raspundere Limitata)
  • Societatea cu raspundere limitata este acea forma de societate comerciala ale carei obligatii sociale sunt garantate cu patrimoniul social, iar asociatii sunt obligati numai in limita capitalului social subscris. Capitalul social va fi fixat de catre asociati in functie de nevoile societatii, cu respectarea plafonului minim stabilit de lege.
  • Infiintare Firma – SA (Societate pe Actiuni)
  • Societatea comerciala pe actiuni este forma de societate comerciala al carei capital social este impartit in actiuni, iar obligatiile sociale sunt garantate cu patrimoniul social, actionarii raspunzand numai in limita aportului lor. Capitalul social va fi fixat de catre actionari raportat la nevoile societatii, insa nu poate fi mai mic decat echivalentul in Ron a 25.000 Euro.

  • Infiintare de Filiala
  • Filiala este o societatea comerciala cu personalitate juridica. Filiala este constituita de societatea primara care detine majoritatea capitalului. Filiala participa la raporturile juridice in nume propriu, prin actele juridice ale reprezentantilor sai, dobandeste drepturi si isi asuma obligatii, cu angajarea unei raspunderi proprii.

  • Infiintare de Sucursala
  • Sucursala este un dezmembramant fara personalitate juridica al societatii comerciale, depinzand de o anumita autonomie, in limitele stabilite de societate. Sucursala nu poate participa in nume propriu la circuitul juridic. Actele juridice pe care le reclama desfasurarea activitatii sucursalei se incheie de reprezentantii desemnati de societatea comerciala.

  • Infiintare de Reprezentanta
  • Reprezentanta – este o entitate juridico-economica; ea indeplineste functii de intermediere intre societatea care a constituit-o si partenerii externi ai acesteia. Reprezentanta nu este subiect de drept distinct, neavand personalitate juridica si fiind dependenta economic fata de societatea care a constituit-o.

    • Infiintare de Fundatii / Infiintare de Asociatii

    Asociatia este subiectul de drept constituit de trei sau mai multe persoane care, pe baza unei intelegeri, pun in comun si fara drept de restituire contributia materiala, cunostintele sau aportul lor in munca pentru realizarea unor activitati in interes general, al unor colectivitati sau, dupa caz, in interesul lor personal nepatrimonial.

     

    De asemenea, ne ocupam si cu probleme ce implica modificarea actului constitutiv social cum ar fi : cesiuni de parti sociale, modificari capital social, introducerea de noi obiecte de activitate, deschiderea unor puncte de lucru, de sucursale, revocarea reprezenatilor legali ai societati sau numirea altora noi, transformarea societatii intr-o alta forma juridica , schimbarea sediului social , infiintarea de sedii sociale secundare care nu au statut de sucursale etc.

     
    Galerie foto (1)
    [Image #1]
     
    constructii speciale   |  litigii comerciale   |  tranzactii partaj  |  Acord de mediere  |  Acordul de vointa   |  Act de donatie  |  Act juridic  |  Acte notariale  |  Acte partaj  |  Actiuni comerciale  |  Actiuni in instanta  |  Activitatea societatii   |  Activitati comerciale  |  Administrare eficienta  |  Administrare personal  |  Administrare societati comerciale  |  Afaceri de succes  |  Analiza de caz  |  Analiza financiara  |  Angajarea in munca  |  Antecontracte vanzare cumparare  |  Anulare acte juridice  |  Anularea certificatului de mostenitor  |  Aporturi capital social  |  Asistenta civila  |  Asistenta contracte licenta  |  Asistenta juridica  |  Asistenta juridica constructii  |  Asistenta juridica consultare reprezentare  |  Asistenta juridica drept civil  |  Asistenta juridica drept comercial  |  Asistenta juridica executari silite  |  Asistenta juridica infiintare societati comerciale  |  Asistenta juridica persoane fizice  |  Asistenta juridica persoane juridice  |  Asistenta juridica proprietati  |  Asistenta juridica si consultanta  |  Asistenta juridica si reprezentare  |  Asistenta juridica uzucapiune  |  Asistenta la negocieri de contracte  |  Asistenta litigii civile  |  Asistenta litigii comerciale  |  Asistenta negocieri  |  Asistenta si reprezentare juridica  |  Asociatii si fundatii  |  Avizare acte juridice civile  |  Avizare contracte civile  |  Avizare contracte comerciale  |  Avocat drept comercial  |  Avocat imobiliare  |  Avocat partaj  |  Avocat societati comerciale  |  Avocati juristi  |  Calcularea cotelor succesorale  |  Capital social  |  Carte funciara  |  Cartea funciara a proprietatii   |  Cauze de drept civil  |  Cerere finantare  |  Certificat de mostenitor  |  Cesiuni firme  |  Cesiuni societati comerciale  |  Circuitul documentelor  |  Codul procedura civila  |  Comisia monitorizare cazuri malpraxis  |  Concesiune  |  Conform contractului  |  Constructii civile proiectare  |  Constructii comerciale  |  Constructii speciale  |  Consultanta civila  |  Consultanta constructii  |  Consultanta contracte comerciale  |  Consultanta financiara  |  Consultanta juridica avocat  |  Consultanta si reprezentare juridica  |  Consultanta, asistenta juridica  |  Consultatii in domeniul juridic  |  Consultatii juridice  |  Consultatii juridice notariale  |  Contract de donatie  |  Contract de imprumut  |  Contract leasing  |  Contracte servicii de mediere   |  Contracte civile  |  Contracte civile speciale   |  Contracte comerciale internationale   |  Contracte de baza  |  Contracte de comision  |  Contracte de mediere   |  Contracte donatie  |  Contracte garantie imobiliara notar  |  Contracte imprumut  |  Contracte imprumut folosinta  |  Contracte inchirieri  |  Contracte ipoteca  |  Contracte personalizate  |  Contracte schimb  |  Contracte schimb imobiliar  |  Contracte si conventii civile  |  Contracte vanzare cumparare  |  Contractele de munca  |  Contractelor de munca  |  Contractul de mandat  |  Contractul de munca  |  Contractul de vanzare cumparare  |  Copilului minor  |  Dificultati comerciale   |  Dificultati financiare   |  Domeniul dreptului civil  |  Domeniul juridic  |  Drept administrativ  |  Drept administrativ  |  Drept civil  |  Drept comercial  |  Drept de proprietate  |  Drept imobiliar  |  Drept penal  |  Dreptul afacerilor  |  Dreptul comertului international   |  Dreptul contractelor  |  Dreptul de folosinta  |  Dreptul de ipoteca  |  Dreptul de proprietate  |  Dreptul familiei  |  Dreptul proprietatii intelectuale  |  Drepturi reale  |  Executari silite  |  Executori judecatoresti  |  Expertiza financiara  |  Expertiza in consultanta  |  Expropriere cazuri utilitate publica  |  Hartie scris  |  Imprumut de folosinta  |  Incheiere contracte  |  Incheierea contractelor comerciale  |  Inchirieri imobile  |  Infiintare puncte lucru  |  Infiintare societate  |  Infiintare societate comerciala  |  Infiintare sucursale filiale  |  Infiintarea societatilor comerciale  |  Infractiuni de fals  |  Intelegeri intre parti  |  Intermediere afaceri  |  Intermedieri afaceri  |  Litigii civile  |  Litigii civile si comerciale  |  Litigii comerciale  |  Litigii contracte locatiune  |  Litigii de munca   |  Litigii domeniul imobiliar  |  Litigii investitii imobiliare  |  Litigii munca  |  Modificarea actelor unei asociatii  |  Modificarea contractelor de munca  |  Modificari functii  |  Modul de administrare  |  Munca cu forme legale  |  Natura juridica  |  Negociere contracte  |  Negociere contracte comerciale bancare  |  Negocieri contracte  |  Negocierii   |  Notar imobil dobandire mostenire  |  Obiecte uz personal  |  Oficiul registrului comertului  |  Operatiuni de carte funciara  |  Operatiuni de intermediere  |  Operatiuni patrimoniale   |  Opinii juridice   |  Partaj succesoral  |  Partenerilor de afaceri  |  Parti sociale   |  Persoana juridica   |  Personal intern  |  Personal serviciu  |  Probleme de drept civil  |  Procedura stabilire cazuri malpraxis  |  Proceduri achizitii publice  |  Proceduri executare silita  |  Proceduri judecatoresti  |  Proceduri succesorale  |  Proiectare constructii  |  Proprietate intelectuala  |  Proprietati imobiliare  |  Propunerea de solutie  |  Ramura a dreptului civil  |  Raporturi de drept civil  |  Raporturi juridice  |  Raporturile juridice  |  Raspunderi civile  |  Redactare contracte comerciale  |  Redactare acte   |  Redactare acte juridice civile  |  Redactare acte notariale  |  Redactare actiuni  |  Redactare contracte comerciale  |  Redactare societati comerciale  |  Redactarea de acte juridice  |  Regimul proprietatii  |  Relatii contractuale   |  Relatii de munca   |  Relatiile de afaceri   |  Reprezentantii legali  |  Reprezentare in fata instantelor   |  Reprezentare dreptul administrativ  |  Reprezentare dreptul civil  |  Reprezentare dreptul comercial  |  Reprezentare dreptul familiei  |  Reprezentare in fata instantelor de judecata   |  Reprezentare in litigii   |  Reprezentare instanta  |  Reprezentare juridica  |  Reprezentare juridica litigii munca  |  Reprezentare litigii civile  |  Reprezentare litigii comerciale  |  Reprezentare procedura executare silita  |  Revendicari constructii  |  Revendicari imobile  |  Schimbarea formei juridice societate  |  Servicii personalizate  |  Servicii bancare  |  Servicii co locatiune  |  Servicii domeniul comercial  |  Servicii domeniul succesoral  |  Servicii informatice  |  Servicii juridice  |  Servicii la domiciliu  |  Servicii notariale  |  Servicii personalizate  |  Sesizari malpraxis  |  Sfera juridica  |  Situatii financiare  |  Societate civila profesionala avocati  |  Societati cu raspundere limitata  |  Solutii domeniul it  |  Tranzactii comerciale  |  Tranzactii imobiliare  |  Tratamente la domiciliu  |  Tratamente profesionale  | 
    Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
    Email: Parola:
     


     
    Nume firma  
    Nume site ~ www.ghidul.ro/  
      Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
    Persoana de contact  
    Telefon  
    Email  
      * Toate campurile sunt obligatorii.  
    In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.