Terapia craniosacrala este o ramura a osteopatiei, scopul sau fiind de a reduce compresia si a restabili fluxul lichidului cefalorahidian în sistemul nervos central.
Aceasta este o metoda blânda si non invaziva de evaluare si corectie a ritmului craniosacral, ritm dat de lichidul cefalorahidian. În terapie se manipuleaza cu miscari foarte fine oasele craniului, gâtului, osului sacru si a coloanei vertebrale, stimulând fluxul lichidului cerebrospinal.
Beneficiile terapiei craniosacrale
echilibrare psiho-somatica
relaxare profunda
restabilirea sistemului imunitar
diminuarea durerilor
echilibru postural
erapia craniosacrala se face cu blândete pentru ca organismul sa nu opuna rezistenta si osteopatul sa poata intra în straturile mai profunde pentru a simti ce se întâmpla în organism.
Terapia craniosacrala este complementara altor terapii si prin profunzimea sa elibereaza anumite restrictii din corp, ajungându-se la cauza ce a determinat acestor restrictii. De multe ori o durere fizica este data de o afectiune emotionala, iar prin eliberarea emotiei profunde si neconstientizate se rezolva durerea.
Ce trateaza osteopatia craniosacrala
În terapia craniosacrala terapeutul lucreaza cu ritmul craniosacral si cu fascia – tesut conjunctiv de legatura între toate tesuturile si structurile din corp. În fascie se pot acumula tensiuni care dezechilibreaza organismul.
Prin sustinerea procesului de vindecare, terapia craniosacrala rezolva problemele de tipul: dureri de spate si ale bazinului, dureri de cap, probleme de coloana cervicala, afectiuni ale oaselor craniului, depresii, insomnii, atacuri de panica, diverse frici.