1. Certificat de deces 2. Certificat de nastere - defunct 3. Certificat de casatorie, certificatul de deces al celuilalt sot (în cazul în care defunctul era vaduv la data decesului), sentinta sau certificatul de divort, conventie matrimoniala, daca exista 4.Acte de stare civila din care rezulta legatura de rudenie dintre defunct si mostenitori (certificate de nastere, certificate de casatorie - daca mostenitorii si-au schimbat numele prin casatorie) 5. Carti de identitate mostenitori 6. Procura si actul de identitate al mandatarului - în cazul în care un succesibil este reprezentat prin mandatar 7. Declaratii de acceptare sau de renuntare la succesiune 8. Certificat de atestare fiscala emis de Agentia Nationala de Administrare Fiscala - se obtine de catre biroul notarial 9. Acte de proprietate pentru dovada drepturilor defunctului asupra bunurilor mobile si imobile. Spre exemplu: contract de vânzare, contract de donatie, contract de întretinere, certificat de mostenitor (sunt obligatorii si actele anterioare de proprietate), titlu de proprietate, autorizatie de construire, proces-verbal de receptie, certificat de atestare a edificarii constructiei, sentinta civila definitiva (pentru imobile), act de concesiune a locului de veci, adeverinta cu valoarea locului de veci eliberata de Administratia Cimitirelor sau de Parohie (pentru locurile de veci), certificate de actionar (pentru actiunile detinute de defunct), adresa emisa de banca (pentru sumele de bani detinute de defunct în conturi bancare) - se obtine de catre biroul notarial, cartea de identitate si certificatul de înmatriculare (pentru autoturisme) etc. 10. Certificate de atestare fiscala (pentru imobile si autoturisme) - de obtin de catre biroul notarial 11. Extras de carte funciara pentru informare / Certificat de sarcini pentru imobilele neintabulate - se obtin de catre biroul notarial 12. Documentatia cadastrala pentru imobile (releveu, încheierea de intabulare în cartea funciara) 13. Daca exista, testamentul
În cazul în care, dupa analiza actelor solicitate, reiese necesitatea completarii dosarului, notarul public va solicita partilor actele respective.
COMPETENTA NOTARULUI PUBLIC
Procedura succesorala notariala poate fi dezbatuta la biroul nostru notarial în cazul în care ultimul domiciliu al defunctului a fost situat în municipiul Bucuresti.
În cazul succesiunilor succesive, procedura succesorala notariala poate fi dezbatuta la biroul nostru notarial în cazul în care ultimul domiciliu al autorului care a decedat a fost situat în municipiul Bucuresti.
Procedura eliberarii încheierii cu privire la rezultatul verificarilor efectuate în Registrul de evidenta a procedurilor succesorale al Camerei si în registrele notionale notariale ale Uniunii se poate instrumenta la biroul nostru notarial, în cazul în care defunctul a avut ultimul domiciliu în municipiul Bucuresti (în orice sector).
COSTURI
Având în vedere faptul ca onorariile notariale pentru procedura succesorala se calculeaza prin raportare la valoarea bunurilor incluse în masa succesorala, nu exista o lista prestabilita a onorariilor.
Daca doriti sa aflati costurile aferente autentificarii unui anumit contract, puteti completa formularul de mai jos, ne puteti contacta la telefon 0772 203 203 sau pe adresa de email contact@notariatpopa.ro