Muzeul Universitatii din Bucuresti Afisari: 521
Categorie: SPORT, AGREMENT, SPECTACOL >> Teatre, cinema, muzee Vizitatori: 207
SUMAR
-------------------------
 
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Bd. Mihail Kogalniceanu, nr. 36-46, Sector 5,
-------------------------
Phone: Telefon
  0213122582
-------------------------
Web: Internet
  email: muzeul.universitatii@unibuc.ro
  site: www.facebook.com/MuzeulUB/

 
Detalii activitate

Înfiintat la 29 iulie 1967, Muzeul Universitatii din Bucuresti îsi propune sa conserve si sa promoveze o mostenire academica prestigioasa compusa din documente si obiecte cu profunda semnificatie pentru istoricul acestei importante institutii de învatamânt bucurestene.

Patrimoniul muzeului prezentat într-o forma recent modernizata recompune o istorie care coboara în timp pâna la momentul înfiintarii la Bucuresti a Academiei Domnesti de catre domnitorul Constantin Brâncoveanu, institutie care a devenit un centru important de educatie si cultura pentru spatiul sud-est european.

Muzeul Universitatii adaposteste peste 2000 de piese originale si facsimile, provenite atât din propria colectie a Universitatii, cât si din donatii primite de la profesori si urmasii acestora. Tipologia acestor exponate este diversa: documente, manuscrise, carti rare, cursuri universitare, litografii, fotografii, planuri, medalii, plachete, insigne, drapele, picturi, sculpturi, pisanii si piese de mobilier.

Momentul fondator este marcat în cadrul muzeului prin decretele lui Alexandru Ioan Cuza cu privire la înfiintarea si functionarea Universitatii din Bucuresti, precum si prin piatra fundamentala a vechii cladiri a Universitatii, asezata la fundatia edificiului pe data de 10 octombrie 1857.

Galerie foto
[Image #1] [Image #2]
 
Carti istorie  |  Carti rare  |  Cursuri profesori   |  Muzeul de istorie  |  Obiecte colectie  |  Obiecte mobilier  |  Piese mobilier  |  Pisanii  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.