Centrul Medical M Hospital-Bucuresti Afisari: 2761
Categorie: ASISTENTA MEDICALA >> Spitale Vizitatori: 1189
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. Witing, nr. 10-12, sector 1 ,
-------------------------
Phone: Telefon
  0219136
-------------------------
Web: Internet
  email: office@mhospital.ro
  site: www.mhospital.ro

 
Capela spitalului  
Detalii  video  

Întelegând că orice suferinţă a trupului este strâns legată de suflet, încercăm să tratăm pacientul în ansamblul său – trup şi suflet – aplecându-ne cu dragoste către sensibilitatea sa. Pentru acesta, în spiritul credinţei creştine, îngrijim fiecare pacient ca pe aproapele nostru, aflat în suferinţă.

 

Alături de întreg corpul medical, un preot şi o capelă permanent deschisă stau la dispoziţia pacienţilor.Capela a fost târnosită la data de 1 octombrie 1998, de către I.P.S. Teodosie, pe atunci Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, în urma unei întâmplări ce poate fi catalogată ca minune. În Joia Mare a acelui an, spitalul (care pe atunci funcţiona într-o singură clădire), a ars din temelii.

Când totul părea definitiv compromis, Prea Sfinţitul Teodosie a încurajat reconstrucţia lui, începând cu o capelă.

 

La câteva momente de la ieşirea lui, un bolovan de câteva sute de kilograme s-a prăvălit peste locul unde mai înainte stătea muncitorul.Acest fapt l-a determinat pe lucrător să muncească în rugăciune, iar de atunci în fiecare zi de vineri posteşte.

 La numai şase luni de la incendiu, capela a fost sfinţită şi pusă în slujba tămăduirii sufleteşti a pacienţilor.În anul 2002, capela a fost refăcută din temelii. A fost rezidită, consolidată, îmbogăţită cu o pictură murală, dotată cu o catapeteasmă nouă şi un sistem de climatizare şi a fost montat un sistem de televiziune cu circuit închis, care permite transmiterea slujbelor oficiate aici în toate saloanele şi cabinetele spitalului.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
Prezentare video