Tatu Tudor - Birou Mediator Bucuresti Afisari: 1848
Categorie: AFACERI >> Avocati, juristi Vizitatori: 903
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Bd. Chisinau (linga complex MIRAMAR), nr. 8, bl. M2, sc. C, parter, ap. 81, sector 2,
-------------------------
Phone: Telefon
  0744750036; 0216281218
-------------------------
Web: Internet
  email: tatu_tudor2007@yahoo.com
  site:

 
Despre noi  
Detalii  video  

Ce ne-am propus? 

 

Incepand cu data de 04.06.2008 Biroul de Mediator Tatu Tudor a inceput demararea programul "Rezolvarea conflictelor în comunitate".

 

 Programul are ca scop diminuarea conflictelor din comunitate prin oferirea unor servicii de mediere, ca alternativa la caile de atac în justitie, costisitoare ca timp si bani, proiectul  desfasuranduse pe întrega existenta a biroului.

 

Biroul dispune de logistica si spatiul necesar-corespunzator respecatarii principiului confidentialitatii, primirii clientilor si desfasurarii sedintelor de mediere, detinand un patrimoniu afectat exclusiv activitatii de mediere, functionand in baza actului de infiintare autentificat sub nr.132 din 29.01.2008 de catre biroul notarului public Adriana Madalina Mititiuc, avizat de catre Consiliul de Mediere prin Hotararea nr.726 din 06.04.2008 si a autorizatiei nr.033 din 27.05.2008 emisa de catre Consiliul National de Mediere.

 

Grupurile tinta sunt: Primaria Municipiului Bucuresti si cele de sector, Politiile comunitare din cadrul sectoarelor, Politiile de Proximitate din cadrul Sectoarelor de Politie, Oficiul de Protectie a Consumatorilor Bucuresti, Judecatoriile de sector si Parchetele de pe langa acestea, beneficiare ale serviciilor de mediere prin degrevarea acestora de dosarele si reclamatiile cu caracter litigios din toate domeniile dreptului.

 

Obiective:

 

    * Sprijinirea rezolvarii conflictelor interpersonale într-o maniera care sa contribuie la construirea de relatii în comunitate si care sa asigure participarea activa a persoanelor în determinarea rezultatului conflictului lor.

 

Programul va asigura servicii de medierea conflictelor ca alternativa viabila si mai putin costisitoare la caile de atac in justitie sau la apelul la alte institutii publice din comunitatea în care s-au produs conflictele.

 

Acest program propune diminuarea implicarii Primariei si a Politiei, solicitate adeseori pana acum sa rezolve dispute între vecini, membri ai famliei, la scoala sau la locul de munca.

 

   * Crearea capacitatii de rezolvare a conflictelor în comunitate.

 

Programul este proiectat sa angreneze Biroul, sa lucreze  pentru o perioada de timp nelimitata.

 

Acest model asigura dezvoltarea si extinderea în comunitate a abilitatilor precum comunicare, negociere si rezolvare de conflicte.

 

Ar fi ideal ca institutiile din comunitate sa recunoasca importanta rezolvarii de conflicte prin deliberare si negociere si sa înceapa sa utilizeze medierea chiar si in disputele politice mai mari din comunitate.

 

Justificarea programului:

 

Romania a intrat oficial în Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007, însa multe dintre problemele ei sunt înca legate de democratie, functii guvernamentale, societate civila, discriminare, coruptie si conflicte în comunitate.

 

Biroul de mediator-Tatu Tudor are ca obiectiv sa ajute la rezolvarea unora dintre aceste probleme prin proiecte speciale, menite sa îmbunatateasca responsabilitatea functionarilor publici prin serviciile de mediere pe care le ofera cetatenilor începand din data de 04.06.2008.

 

 Extinderea serviciilor prin introducerea celor de mediere comunitara este una logica, deoarece medierea comunitara reprezinta o alternativa puternica pentru cei care cauta dreptate.

 

Medierea juridica este determinata de parti, în functie exclusiv de circumstantele si de interesele lor individuale.

 

Medierea comunitara ofera o alternativa la litigiu, violenta, confruntare distructiva si la defensivul “asta e”, atat de obisnuit in Romania.

 

Medierea comunitara le ofera oamenilor posibilitatea de a-si asuma responsabilitatea pentru rezolvarea propriilor conflicte, controland în acelasi timp rezultatul acestora.

 

Ajuta la întarirea relatiilor si la crearea de legaturi între persoane si grupuri, care sunt foarte necesare într-o tara în care, înca sunt prezente efecte reziduale ale perioadei comuniste – neîncredere între vecini, organizatii sau institutii publice.

 

 Medierea ofera un proces pro-social care va ajuta la construirea si întarirea comunitatii si a relatiilor din cadrul si dincolo de comunitatea imediata.

 

Biroul de mediator Tatu Tudor, spera ca pe viitor sa ofere si îndrumare pentru mediatori din alte regiuni ale Romaniei, pentru a contribui la extinderea în întreaga tara a acestui serviciu important si necesar.

 

Impactul programului si mijloace de monitorizare si evaluare a rezultatelor:

 

Programul se desfasoara pe intreaga existenta a biroului, pastrandu-si caracterul de serviu public platit.

 

Succesul programului,va fi masurat în urmatoarele moduri.

 

 În evaluarea continua a serviciilor de mediere va fi utilizat un program special pentru mediere comunitara care va tine cont de urmatori indicatori masurabili:

 

    * Numarul de aplicatii efectuate de birou in promovarea medierii,

 

    * Numarul de persoane care solicita consultanta din domeniul medierii,

 

   * Numarul de persoane care vor apela la serviciile de mediere,

 

   * Numarul disputelor rezolvate prin mediere,

 

    * Nivelul de satisfactie al mediatorului,

 

    * Nivelul de satisfactie al partilor aflate în disputa,

 

   * Reducerea apelurilor catre politie pentru a rezolva conflicte interpersonale,

 

   * Reducerea apelurilor catre agentiile de servicii sociale pentru a rezolva conflicte interpersonale,

 

    * Reducerea apelurilor catre agentiile de mediu pentru a rezolva conflicte legate de proprietate sau de protectie a consumatorilor,

 

    * Nivelul de satisfactie al partenerilor (Primarie, Consiliul Local, Politie, ,Judecatorii etc),

 

   * Monitorizarea pe termen lung a rezultatelor medierii

 

Numarul de contracte de mediere incheiate, va fi de asemenea o masura de evaluare a succesului. Sustenabilitatea acestui proiect va depinde în primul rand de încheierea de contracte pentru servicii de mediere de la diferite agentii guvernamentale (politie, mediu, servicii sociale).

 
 
Galerie foto (2)
[Image #1] [Image #2]
Prezentare video