Stephanie's Dental Clinic- clinica stomatologica-Bucuresti Afisari: 1085
Categorie: ASISTENTA MEDICALA >> Stomatologie si tehnica dentara Vizitatori: 485
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. Poiana Campina , nr.1, Bl. A5, Sc. B, Parter, Ap. 23, sect. 6,
-------------------------
Phone: Telefon
  0758834683; 0314253418
-------------------------
Web: Internet
  email: office@mediculstomatolog.ro
  site: www.mediculstomatolog.ro

 
Îngrijirea danturii la domiciliu  
Detalii  video  

Un zâmbet cald si sănătos care să dureze pentru totdeauna este telul noastru atunci când tratăm un pacient. În atingerea acestui tel, îngrijirea la domiciliu joacă un rol foarte important. Începe printr-o dietă echilibrată, reducerea numărului de gustări pe care le luati între mese si folosirea corectă a mijloacelor de îndepărtare a plăcii bacteriene (periaj, ată dentară, apă de gură), placă care va favoriza aparitia îmbolnăvirilor dentare.

 

PERIAJUL - spălati-vă pe dinti de cel putin 2 ori pe zi în special seara, înainte de culcare, cu o periută si pastă de dinti.

1. Pozitionati periuta într-un unghi de 45o fată de gingii si periati cu grijă, cu miscări mici, circulare, asigurându-vă că există un contact permanent cu marginea gingivală.

2. Periati suprafetele exterioare, interioare dar si masticatorii ale fiecărui dinte.

3. Folositi vârful periutei pentru a peria suprafetele interioare ale dintilor frontali.

4. Periati si limba pentru a îndepărta bacteriile si pentru a reânprospăta respiratia.

Periutele electrice sunt si ele recomandate deoarece sunt usor de utilizat si îndepărtează eficient placa bacteriană. Puneti periuta pe dinti si gingii si lăsati-o să-si facă treaba.

 

ATA DENTARĂ - folosirea atei dentare reprezintă cea mai bună metodă de a curăta spatiile interdentare.

Nu numai că vom curăta aceste spatii dar vom stopa dezvoltarea plăcii bacteriene prevenind distrugerea dintilor, a gingiilor si a osului adiacent.

1. Luati 30-40 cm de ată dentară si înfăsurati-o în jurul degetelor mijlocii, lasând aproximativ 5 cm de ată dentară între mâini;

2. Folositi degetul arătător si policele pentru a ghida ata, introduceti cu grijă ata dentară între dinti;

3. Curbati ata în forma literei C în jurul dintelui si sub marginea gingivală si miscati ata de jos în sus curătând suprafetele fiecărui dinte.

 

APA DE GURĂ - este foarte important să vă clătiti cu apă de gură după fiecare periaj si după fiecare masă atunci când nu aveti posibilitatea de a vă peria.

Folositi si alte mijloace ajutătoare recomandate de către medicul stomatolog: periute interdentare, periute cu peri din cauciuc, curătătoare pentru limbă, dusuri bucale, solutii medicamentoase pentru clătire, fluor si altele; ele pot avea un rol considerabil pentru o bună îngrijire la domiciliu. Nu trebuie uitat nici controlul periodic la stomatolog .

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
Prezentare video