Consulatul General Onorific al Republicii Madagascar in Romania Afisari: 693
Categorie: SERVICII PUBLICE >> Ambasade si consulate din Romania Vizitatori: 339
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. Polona, nr.89,sector 1,
-------------------------
Phone: Telefon
  0212105272 ; 0212105848 ;
-------------------------
Web: Internet
  email: diplomatie.mg@gmail.com
  site: www.madagascar.ro

 
Alerte de calatorie  
Detalii  

Există factori de risc – evitaţi deplasările ce nu sunt necesare! 

. Există factori de risc – evitaţi deplasările ce nu sunt necesare!

Situaţia politică din Madagascar este în continuare tensionată. La data de 17 noiembrie 2010, se va desfăşura referendumul privind noua Constituţie sperându-se, astfel, să se finalizeze criza politică izbucnită la începutul anului 2009. Vor fi organizate alegeri parlamentare la data de 16 martie 2011 şi alegeri prezidenţiale la date de 4 mai 2011.

În cazul în care doriţi să călătoriţi în Madagascar sau vă aflaţi deja în zonă, vă recomandăm cu insistenţă să evitaţi grupurile de demonstranţi, precum şi zonele aglomerate şi să nu vă implicaţi în discuţii politice sau de orice altă natură, chiar dacă sunt paşnice.

Dacă în zona în care vă aflaţi se înregistrează manifestări violente, vă sfătuim să aveţi provizii de apă, mâncare şi combustibil şi să evitaţi deplasările în afara locuinţei, până la calmarea situaţiei.

2. Contactarea autorităţilor române

România nu are nicio formă de reprezentare diplomatică sau consulară în Madagascar. Pentru eventuale solicitări de asistenţă consulară, misiunea diplomatică împuternicită de autorităţile române să acţioneze în mod oficial în Madagascar este Ambasada României în Republica Africa de Sud.

Dacă vă deplasaţi în Madagascar sau vă aflaţi deja pe teritoriul acestei ţări, vă recomandăm să vă adresaţi Ambasadei României în Republica Africa de Sud şi să vă anunţaţi prezenţa în regiune, comunicând coordonatele dumneavoastră pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.   

Atenţionăm cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc că o fac pe propria răspundere şi că vor suporta eventualele consecinţe ale unor astfel de călătorii, având în vedere că posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare româneşti în astfel de zone sunt reduse.

3. Alte recomandări

Vă recomandăm cu insistenţă să vă încheiaţi asigurare de călătorie, medicală şi de viaţă în cazul în care vă deplasaţi în Madagascar. Pentru siguranţa dumneavoastră, în cazul în care sunteţi nevoit să călătoriţi în Madagascar:

  • Evitaţi circulaţia pe timp de noapte, indiferent de regiunea în care vă aflaţi.
  • Păstraţi în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit şi nu le expuneţi în mod vizibil asupra dumneavoastră sau în maşini.

Pentru informaţii cu privire la tipurile de vaccinuri care trebuie efectuate, vă recomandăm să vă adresaţiInstitutului Naţional de Sănătate Publică - Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

4. Situaţia

Situaţia a început să se deterioreze progresiv în Madagascar din a doua parte a lunii ianuarie 2009. În special în capitala Antananarivo au avut loc numeroase demonstraţii politice ca urmare a disputelor dintre puterea condusă de către preşedintele Marc Ravalomanana şi fostul primar al capitalei, Andry Rajoelina, devenit preşedintele autorităţii de tranziţie din Madagascar.         

 

Informaţiile prezentate în această secţiune au numai caracter informativ. Ele nu angajează răspunderea ministerului, pentru eventualele prejudicii suferite pe timpul călătoriei. Fiecare călător trebuie să fie conştient de faptul că riscurile de securitate sunt prezente oriunde în lume şi să îşi asigure în mod individual măsurile de protecţie necesare

 

SURSA:www.mae.ro

 
Galerie foto (0)
 
 
Ambasade si consulate din romania  |  Centrul national control al bolilor transmisibile  |  Centrul national supraveghere control bolilor transmisibile  |  Consulate  |  Factori de risc  |  Interventii situatii urgenta  |  Reprezentare control  |  Securitate si protectie  |  Tipuri vaccinuri calatorie  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.