JUDECATORIA RAMNICU VALCEA Afisari: 3276
Categorie: SERVICII PUBLICE >> Judecatorii, parchete, tribunale Vizitatori: 1698
SUMAR
-------------------------
 
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Scuarul Revolutiei, nr. 2, Ramnicu Valcea, judetul Vilcea
-------------------------
Phone: Telefon
  0250731536; 0250731657
-------------------------
Web: Internet
  email: jud-ramnicuvalcea@just.ro
  site:

 
Detalii activitate

Judecatoria judetului Vâlcea ia fiinta în 1831, conform prevederilor Regulamentului Organic, ca instanta „la întâia cercetare”, cu sediul în orasul Rm.Vâlcea. Competenta acesteia se întindea asupra întregului teritoriu al judetului pentru „toate pricinile de judecata, adica politicesti, de vini mici si mari si comerciale”. Judecatoria era direct subordonata fata de Marea Logofetie a Dreptatii si ulterior Ministerului de Justitie. În anul 1857 judecatoria îsi schimba numele în Tribunalul judetului Vâlcea.

 

Adresa Judecatoriei RÂMNICU VALCEA este: Scuarul Revolutiei nr. 2, Rm. Vâlcea, Cod Postal 240175

 

Telefon: 0250.731536

 

Fax: 0250.731657

 

E-mail: jud-ramnicuvalcea@just.ro

 

În anul 1879 se înfiinteaza ocoalele judecatoresti rurale, urbane si mixte. Ocoalele judecatoresti mixte aveau competenta teritoriala asupra unui oras si asupra asezarilor rurale din plasa care avea resedinta în orasul respectiv. În fiecare ocol s-a înfiintat o judecatorie mixta de ocol. Competenta materiala a acestor judecatorii era de prima si ultima instanta pentru procesele de natura civila si penala, pâna la o anumita suma, respectiv un maxim al pedepsei (3 zile închisoare).

 

Denumirea judecatoriilor de Ocol mixte a fost schimbata în aceea de judecatorii mixte în anul 1908, iar în 1938 primesc numele de „judecatorii de pace mixte”.

 

În anul 1944 mai multe judecatorii mixte sunt desfiintate, printre care si cea de la Rm.Vâlcea.      

 

Judecatoria Rm.Vâlcea are sediul în Rm.Vâlcea, Scuarul Revolutiei nr. 2, jud.Vâlcea si este înscrisa în Lista Monumentelor Istorice din anul 2004, la nr.260; Cod VL-II-m-B-09624, cu destinatie initiala Palatul Administrativ-Financiar, cladirea a fost construita între anii 1906-1907, de inginer Henri Sousskind, antreprenor fiind ales inginer Balasan. 

 

Palatul a fost construit pe locul caselor doamnei Stancuta Meculescu, unde functiona scoala primara de fete, pentru o chirie de 50 de galbeni pe an.

 

Parterul si subsolul imobilului au fost transmise Ministerului Justitiei în administrare, în spatiu functionând atât Judecatoria Rm.Vâlcea, cât si Tribunalul Vâlcea, prin Deciziile nr. 679 din 11 iulie 1963 si 770 din 28 august 1964 ale Comitetului Executiv al Fostului Sfat Popular Regional Arges, în schimbul cladirilor detinute de tribunal si folosite la acea data de Palatul Culturii, UCFS si Procuratura.

 

Etajul a fost transmis din administrarea Consiliului Popular Judetean Vâlcea, administrarea Ministerului Justitiei, prin Decizia nr. 555 din 29 decembrie 1968.

 

De la acea data, Judecatoria Rm.Vâlcea si Tribunalul Vâlcea au functionat în aceasta cladire, pâna la data de 20 noiembrie 2000, când Tribunalul Vâlcea a revenit în cladirea Palatului de Justitie, acest imobil având exclusiv destinatia de judecatorie a Municipiului Rm.Vâlcea.

 

Galerie foto
[Image #1]
 
Cod postal  |  Judecatorii parchete tribunale  |  Planul amenajare teritoriu regional  |  Plasa color   | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.