JUDECATORIA BISTRITA Afisari: 4194
Categorie: SERVICII PUBLICE >> Judecatorii, parchete, tribunale Vizitatori: 1999
SUMAR
-------------------------
 
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. Alba Iulia, nr. 1, Bistrita, judetul Bistrita Nasaud
-------------------------
Phone: Telefon
  0263212452; 0263213899
-------------------------
Web: Internet
  email: judecatoriabistrita@just.ro
  site:

 
Detalii activitate

Judecatoria Bistrita functioneaza în cadrul Tribunalului Bistrita-Nasaud si îsi desfasoara activitatea în cadrul Palatului de Justitie situat în municipiul Bistrita, str. Alba Iulia, nr.1.

 

Adresa Judecatoriei BISTRITA este: Municipiul Bistrita, Str. Alba Iulia, Nr.1, etaj 1, Cod  postal 420178, Judetul Bistrita - Nasaud

 

Telefon: 0263-212452

 

Fax: 0263-213899

 

E-mail: judecatoriabistrita@just.ro

 

Din punct de vedere teritorial, Judecatoriei Bistrita îi sunt arondate municipiul Bistrita si comunele Bistrita Bârgaului, Budacu de Jos, Budesti, Cetate, Dumitrita, Galatii Bistritei, Josenii Bârgaului, Livezile, Mariselu, Micestii de Câmpie, Milas, Monor, Prundu Bârgaului, Silivasu de Câmpie, Sânmihaiul de Câmpie, Sieu, Sieu Magherus, Sieut, Teaca, Tiha Bârgaului si Urmenis.

 

Justitia bistriteana îsi gaseste începuturile în activitatea organelor administrative pâna în anul 1762, când puterea judecatoreasca devine separata de puterea administrativa, pentru început numai în ce priveste cauzele penale, cauzele civile fiind judecate de puterea administrativa.

 

Din anul 1854 puterea judecatoreasca se separa definitiv si complet de puterea administrativa.

 

Începând cu acest an ,1854, competenta teritoriala si materiala a puterii judecatoresti este influentata de modificarile în organizarea administrativ teritoriala a tinutului autonom sasesc Bistrita.

 

ISTORIC

 

În perioada 1858-1918 în localitatea Bistrita a fiintat o Judecatorie de  plasa aflata în subordinea Tribunalului Bistrita. Ulterior, respectiv în perioada 1919-1939 a functionat o Judecatorie de ocol subordonata Tribunalului Nasaud, iar mai apoi o Judecatorie de pace (1940-1944). În perioada 1945-1949 s-a reînfiintat Judecatoria de  plasa pentru ca în anul 1950 sa fie redenumita Judecatoria Populara.

 

Începand cu anul  1968 functioneaza ca instanta resedinta de judet Judecatoria Bistrita, subordonata Tribunalului Bistrita-Nasaud, activitatea fiind desfasurata pâna în anul 2001 în imobilul situat în str. Liviu Rebreanu, nr.29, iar în prezent în incinta Palatului de Justitie, cu sediul în str. Alba Iulia, nr.1.

Galerie foto
[Image #1]
 
Cod postal  |  Judecatorii parchete tribunale  |  Organizarea administrativa  |  Plasa color   | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.