Hollandia Green, Bucuresti - Ambientarea spatiilor de interior cu plante exotice Afisari: 271
Categorie: ARHITECTURA, CONSTRUCTII, AMENAJARI INTERIOARE SI EXTERIOARE >> Amenajari de spatii si decoratiuni interioare Vizitatori: 875
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Soseaua Bucuresti-Ploiesti, Nr. 44A (Carrefour Feeria Baneasa), Sector 1, Bucuresti
-------------------------
Phone: Telefon
  0214570505; 0745037151; 0214570507
-------------------------
Web: Internet
  email: office@hollandiagreen.ro
  site: www.hollandiagreen.ro

 
Plante cu flori Azalea  
Detalii  video  

Flori Azalee, Ingrijire, Inmultire - Azalee de gradina sau ghiveci

February 12, 2017

Am hotarat sa scriem un ghid complet despre Azalee. Despre Ingrijire, Inmultire sau despre diferentele dintre azalee pitica, azalee de gradina sau Rhododendron (dat fiind confuzia intre denumirea stiintifica, familie, specii sau denumirea populara). Despre udare azalee, ingrasamint, sau despre taiere. Toate acestea, le prezentam mai jos, intr-un articol putin mai lung, fata de ceea ce v-am obisnuit pana acum, insa toate acestea datorita acestei plante extraordinare, atat de populare si usor de crescut.

Flori Azalee – Ingrijire

Am hotarat sa impartim acest capitol in doua parti distincte. Ingrijire pentru florile in ghiveci si pentru azalee de gradina. Intr-un final veti descoperi ca in fapt regulile sunt identice, cu mici diferente.

 

Ingrijire - Azalee ghiveci

La noi, in Romania, majoritatea plantelor din familia azalee, ce se vand in magazine si in centrele de gradinarit sau serele producatorilor profesionisti, sunt azalee in ghiveci, pentru o crestere in apartament.

Exista specii distinte de azalee in ghiveci, pentru crestere in casa, si azalee de gradina, cu talie inalta.

In Romania, dat fiind conditiile atmosferice din timpul iernii, azaleea este tinuta in gradina in ghiveci, ingropata cu tot cu ghiveci, pentru a putea fi dezgropata in toamna.

Iata cateva reguli de baza pentru ingrijire azalee in ghiveci:

  • De preferat, atunci cand cumparati o azalee, sa alegeti una care are doar cateva flori deschise si are cat mai multi muguri “crapati”, astfel asigurandu-va ca va veti bucura de flori cat mai mult posibil, chiar din primul an.

  • Udarea se face abundent, pamantul din ghiveci trebuind sa fie mentinut permanent umed, insa nu ud. Prea multa umezeala poate afecta radacinile plantei. Asezati intotdeauna o farfuriuta sub ghiveci si lasati ca acesta sa absoarba cat mai multa cantitate de apa. Dupa ce planta a incetat sa mai absoarba apa, aruncati surplusul.

  • Temperatura ideala de crestere este 18-20 grade, fiind temperatura la care azaleea se simte cel mai bine. Insa, dat fiind ca discutam de azalee in ghiveci, aceasta se comporta bine si intre temperaturile de 20-25 grade, atat timp cat sunt in apartamente sau case. Insa, nu uitati, cu cat creste temperatura, pericolul ca florile sa se usuce si sa cada, este mai mare.

  • Azaleea este o planta careia ii place umbra si penumbra. Nu asezati floarea in geamuri, acolo unde razele soarelui cad direct pe ea. Asezati-o in incaperi bine aerisite, luminoase, cu temperatura scazuta, ferita de curenti de aer.

  • Nu fertilizati cu ingrasamant azaleea in aceasta perioada de inflori. In mod normal, planta a fost ingrijita corespunzator de catre producator. Daca ati ales-o conform celor descrise de noi, nu are nevoie de nimic in plus. O azalee inmagazineaza nutrientii in frunze, in perioada de repaus, astfel ca in perioada de inflorire nu are nevoie de aport suplimentar.

Dupa ce trece perioada de inflorire, planta incepe sa se usuce. Azaleea este o floare ce poate reinflori an de an, daca respectati cateva aspecte importante.

Cand planta se usuca, florile si frunzele mor, scoateti azaleea afara, in gradina sau balcon, eventual ingropati ghiveciul, cu totul, in pamant. Lasati astfel, pana cand afara temperatura incepe sa scada (noaptea sub 10-15 grade).

In aceasta perioda este important sa adaugati ingrasamant pentru azalee. Asa cum am mai spus, un ingrasamant hidrosolubil, echilibrant, este ideal. Adaugati acest ingrasamant la fiecare doua saptamani, in apa de udat.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
Prezentare video