Flomar Electric, Sisteme incalzire electrica in pardoseala si panouri radiante - Alba Iulia Afisari: 939
Categorie: ARHITECTURA, CONSTRUCTII, AMENAJARI INTERIOARE SI EXTERIOARE >> Instalatii electrice, automatizari Vizitatori: 454
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Petre Ispirescu , Nr.4, Alba Iulia, judetul Alba
-------------------------
Phone: Telefon
  0740174858; 0751071171; 0358111272
-------------------------
Web: Internet
  email: office@incalzire-flomar.ro
  site: www.incalzire-flomar.ro

 
Incalzirea electrica in pardoseala cu cabluri  
Detalii  video  

Incalzirea electrica in pardoseala cu cabluri si covorase.

Informatii generale despre incalzirea electrica in pardoseala

Componentele de baza sunt: cablu incalzitor ADSV(fig.1) sau covoras incalzitor LDTS(fig.2), se alege varianta optima in functie de aplicatie (vezi mai jos pct. proiectare si dimensionare), banda de fixaretermostat digital programabil cu doi senzori, pardoseala si ambient; cablu de alimentare si o siguranta automata N+F 16A in tabloul general.

Incalzire electrica in pardoseala: principiu de functionare

Foarte multi oameni asociaza incalzirea electrica in pardoseala, cu rezistenta gen nichelina resourilor de mai demult, care se poate intrerupe oricand, motiv pentru care devin neincrezatori cand aud de incalzirea electrica in pardoseala. Realitatea este cu totul alta. Cablurile electrice (fig. 3) se bazeaza pe principiul degajarii controlate de caldura, la trecerea curentului electric prin acesta. Temperatura de lucru a acestora este intre 40 si 65°C si nu trece niciodata de aceasta temperatura.Cablurile incalzitoare EcoFloor sunt alcatuite din doua fire rezistive cu izolatie de flouropolymer, invelite in ecranaj folie aluminiu impotriva undelor electromagnetice. Ca si protectie au o tresa din fire cupru care se conecteaza la impamantare iar ca si manta invelis din PVC termorezistent (105°C).Sistemul de incalzire se conecteaza la 220V si este controlat de un termostat electronic cu doi senzori (aer si sonda pardoseala), care optimizeaza cu acuratete echilibrul intre temperatura pardoselii si de ambient.

      

Dupa cum vedeti caloriferul, prin insasi dimensiunile lui, trebuie sa fie incalzit la o temperatura ridicata, pentru a putea face fata incaperii, de unde rezulta o circulatie rapida a aerului, creand-se curenti circulari ascendenti. In schimb la incalzirea electrica in pardoseala, datorita suprafetei mari de peste 90% din suprafata pardoselii care se incalzeste, circulatia aerului este usoara. Datorita temperaturii scazute a pardoselii (~24°C), miscarea particulelor de praf este redusa considerabil, fiind atfel recomandata persoanelor care sufera de astm sau alergii.

 Proiectare si dimensionare1. Incalzirea directa in sapa de beton

Usor de implementat la constructiile noi. In plan sectional arata ca in (fig.4).

Se foloseste cablu incalzitor cu o putere intre 15 - 20W/ml care se fixeaza cu ajutorul benzilor de fixare pe o plasa de armare metalica de 4mm grosime, asezata pe un suport izolant din polistiren extrudat de 3-5cm grosime. La finalizarea sistemului se toarna o sapa din beton de 4-6cm.

Dimensionare se face in functie de tipul de incalzire si poate fi de la 80W/mp pentru incalzirea complementara si 100-120W/mp pentru incalzirea totala in imobile bine izolate termic*.

Pentru bai si constructii neizolate termic, se ia in considerare 150W/mp. Daca sunt situatii, cand nu se poate face o evaluare sigura a pierderilor de caldura (in special la locuintele vechi), este indicata o supradimensionare a sistemului, pentru a fi siguri ca sistemul creaza confortul dorit.

* - geam termopan low-e, izolatie polistiren in pardoseala si exterioara, pereti porotherm 38cm, punti termice minime, etc.

2. Incalzirea cu acumulare in sapa

Acest tip de incalzire este ideal si totodata cel mai economic, acolo unde este posibila turmarea unei sape de beton de 7-12cm grosime, peste cablurile incalzitoare. Prin solicitarea montarii unui contor cu tarif diferentiat zi/noapte, este posibil ca sistemul sa functioneze in intervalul orar, cand pretul per Kw este cu 50% mai mic. Astfel, va acumula caldura in sapa pe timpul noptii, fara a depasi temperatura de confort setata si o va elibera treptat pe parcursul intregii zile.

Dat fiind faptul, ca exista oportunitatea folosirii energiei electrice cu tarif redus pe timp de noapte, cand consumul de curent in reteaua nationala este mai scazut, acest mod de incalzire, poate sa duca la reduceri substantiale, la factura de curent. Puterea calculata in acest caz, este intre 125-170W/mp.

3. Incalzirea in pardoseli renovate si subtiri

FLEXEL a conceput un sistem special pentru case supuse renovarii, unde inaltimea existenta a pardoselii, nu mai permite turnarea unei sape.

Sistemul Ecofloor LDTS (covoras incalzitor) (fig.5) necesita o inaltime de circa 15 mm, in care este inclusa si inaltimea viitoarei pardoseli.

Avand grosimea de doar 3,5 mm, acesta se inglobeaza in adezivul cu care se monteaza gresia.

Sistemul poate fi instalat, direct pe pardoseala veche existenta, care poate fi: (gresie, beton, parchet).

Acest tip de incalzire prezinta urmatorul avantaj: posibilitatea de instalare in regie proprie (urmarind cu atentie instructiunile de montaj cu care se livreaza produsul). Covorasul este autoadeziv si asigura o instalare rapida si usoara.

 4. Incalzirea electrica pe pardoseli din lemn

Cand sistemul este instalat in astfel de spatii,poza aici(sub sau peste pardoseli din lemn sau parchet), cablurile incalzitoare nu trebuie sa aiba o putere instalata mai mare de maxim 10W/ml sau 80-100W/mp.

Sistemul va functiona optim in aceste spatii, daca distanta dintre cabluri si pardoseala este de circa 3cm.Cablurile incalzitoare sunt fixate pe o plasa metalica, care se fixeaza intre traverse, astfel incat sa existe un spatiu de min. 30mm, intre plasa si partea de dedesupt a suprafetei pardoselii.

Reglajul temperaturii din pardoseala va fi asigurat prin instalarea unui termostat, echipat si cu senzor de pardoseala, care va controla temperatura acesteia. Ca o masura de siguranta in plus, termostatele din gama Fenixtherm, sunt concepute astfel incat, sa deconecteze sistemul daca senzorul se defecteaza.

 Incalzire electrica pentru pensiuni turistice si cabane

Folosirea cu intermitenta a incaperilor acestor categorii de contructii, creaza in principiu probleme, ce dau batai de cap beneficiarilor sau celor care administreaza pensiuni si cabane, deoarece exista riscul ca in perioada anotimpului rece, instalatiile sanitare sa inghete, provocand astfel daune semnificative.

Prin implementarea acestor sisteme de incalzire, in pensiuni turistice si cabane, se poate mentine temperatura dorita cu ajutorul termostatelor programabile. Prin programele de care dispun, pot mentine un consum redus de energie si temperatura de siguranta in interiorul imobilului.

De asemenea trebuie mentionat faptul, ca se poate realiza o incalzire in pardoseala cu un raspuns rapid (direct sub pardoseala), ce va duce la obtinerea unei temperaturi de confort, intr-un timp scurt.

 Sursa invizibila de caldura

Prin faptul ca sitemul de incalzire se monteaza in pardoseala, raman considerabile posibilitati de mobilare si redecorare, prin folosirea spatiilor destinate caloriferelor.

 Garantie de 10 ani

Sistemele de incalzire prin pardoseala au rezistenta indelungata in timp. Practic, sistemele rezista si functioneaza, la fel de mult cat rezista si imobilul in care sunt instalate, fara a fi necesara intretinerea lor.

Cablurile si covorasele incalzitoare, sunt garantate pentru o perioada de 10 ani. Termostatele au o durata de viata ce depinde in mare masura, de gradul de dezvoltare tehnica, de la momentul instalarii. Termostatele sunt garantate pentru o perioada de 2 ani.

 Avantaje incalzirea electrice in pardoseala

  • Confort
  • Estetica
  • Nu creaza curenti de aer
  • Fara zgomote de functionare
  • Nu usuca aerul
  • Fara costuri de intretinere
  • Automatizare si control asupra sistemului
  • Durata lunga de viata

 Incalzirea electrica in pardoseala cu cabluri si covorase

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
Prezentare video