|   Dintre cele peste 3 milioane de plante comestibile din flora Pamantului, nu exista o planta comparabila cu canepa din punctul de vedere al valorii nutritive. Proteinele din semintele de canepa contin toti cei 8 aminoacizi esentiali, usor digerabili si absolut necesari metabolismului. Semintele de canepa contin 30 % proteine, 41 % grasimi, 15% carbohidranti, ele fiind mult mai valoroase din punc de vedere al continutului nutritiv decat semintele de soia. In semintele de canpa, acizii grasi esentiali omega 6 si omega 3 sunt prezenti in raport 3:1. In plus semnintele de canepa sunt singurele seminte comestibile care au in componenta lor cantitati supstantiale de acid gama-linoleic (GLA), cu efect terapeutic demonstrat. Microelementele prezente in semintele de canepa includ: strontiu, arseni si crom. De asemenea este o sursa bogata in vitamina E. Se utilizeaza ca adjuvant in urmatoarele situatii:  Scaderea nivelului de colesterol si trigliceride, prevenirea afectiunilor cardio-vasculare, scaderea tensiunii arterialeIn cazul persoanelor supraponderale ajuta la recapatarea greutatii ideale, elimina surplusul de grasimi din organism.Intarirea sistemul imunitar.Prezinta efect tonic asupra activitatii cerebrale (prin aport proteic la nivelul creierului). Consumul regulat al acestui produs ajuta la prevenirea sau tratarea modificarilor de natura maligna din organism. Utilizare: doza zilnica recomandata este 1-2 capsule/zi. |