Electro Service, Proiectare si executie instalatii electrice de joasa tensiune, verificari PRAM - Bucuresti Afisari: 327
Categorie: ARHITECTURA, CONSTRUCTII, AMENAJARI INTERIOARE SI EXTERIOARE >> Instalatii electrice, automatizari Vizitatori: 185
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Sos. Viilor, Nr.92, Bloc 4A, Sc.4, Etaj 1, Sector 5, Bucuresti
-------------------------
Phone: Telefon
  0744437595; 0766350975
-------------------------
Web: Internet
  email: office@laborator-pram.ro
  site: www.laborator-pram.ro

 
Proiectare, executie instalatii electrice  
Detalii  

Proiectarea si executia urmatoarelor instalatii electrice:

  • Prize de pamant;
  • Tablouri electrice;
  • Bransamente electrice;
  • Automatizari industriale – Dezvoltare software SCADA;
  • Iluminat electric;
  • Instalatii paratrasnet.

 

PRIZE DE PAMANT

Priza de pamant este un conductor metalic sau un ansamblu de conductoare metalice interconectate sau alte parti metalice cu rolul de a disipa sarcinile electrice rezultate din descarcarea loviturii de trasnet fara a provoca supratensiuni periculoase de pas. Aceasta poate fi ingropata in pamant sau introdusa in beton. Executia prizelor de pamant este descrisa in amanunt in standardul SR EN 62305-3.

Pentru realizarea unei prize de pamant avem urmatoarele conditii:

  • sa asigure continuitatea electrica pe toata lungimea prizei. De regula este utilizata armatura fundatiei cladirii, care se sudeaza pe tot perimetrul;
  • rezistenta de dispersie sa fie mai mica de 4Ω;
  • sa se prevada posibilitati de acces pentru elementele de racord la conductoarele de coborare ale instalatiei de paratrasnet sau la conductoarele pentru egalizarea potentialelor. Acestea (capete de armaturi, mustati) se marcheaza vizibil cu vopsea rosie.

 

Durata de viata a prizei de pamant este intervalul de timp de la constructie pana la momentul in care continuitatea electrica este intrerupta datorita coroziunii partilor metalice, dar trebuie sa depaseasca durata de viata probabila a instalatiei. Pentru majoritatea instalatiilor electrice durata de viata poate depasi 25 de ani, iar pentru liniile electrice 35-50 de ani. Priza de pamant trebuie inclusa in programele periodice de reparatie si mentenanta.

Electrozii prizei de pamant fiind in contact direct cu solul si apa, durata de viata a prizei de pamant depinde de rezistenta la coroziune.

Rezistenta prizei de pamant depinde de adancimea de ingropare a electrodului, deoarece continutul de umiditate este mai mare si mai stabil pentru straturile mai adanci decat pentru cele superficiale.

Prizele de pamant sunt:

  • prize orizontale – electrozii sunt amplasati in plan orizontal in apropierea solului. Prizele provizorii se amplaseaza la 0,5 m de suprafata solului, iar cele definitive sub adancimea de inghet a zonei conform STAS 6054, dar nu la mai putin de 0,5 m;
  • prize verticale (prize tija) – electrozii principali de dispersie sunt electrozi verticali (legati intre ei cu electrozi orizontali). In functie de adancimea la care se monteaza, prizele verticale pot fi:
    • de mica adancime, cand partea superioara a electrozilor verticali se afla la cota de inghet a zonei, dar nu la mai putin de 0,5 m fata de suprafata terenului;
    • de mare adancime, cand partea superioara a electrozilor verticali se afla la mai mult de 5 m fata de suprafata terenului, care de regula este un teren stancos. In astfel de situatii electrozii se monteaza prin forare, pana se atinge o portiune de teren cu rezistenta mica;
  • prize naturale – electrozii sunt naturali, din elemente metalice, in contact cu pamantul, ale constructiei sau ale instalatiilor acesteia, ori alte structuri metalice subterane care se afla la cel mult 10 m de constructie. Pot fi utilizate pentru trecerea curentului electric rezultat din lovitura de trasnet, fara a-si pierde functionalitatea;
  • prize artificiale – electrozii sunt special destinati trecerii curentului electric spre sol.
  •  

    Daca rezistanta de dispersie este mai mare de 5 Ω si nu sunt conditii de realizare a prizei de pamant naturale, se prevede realizarea unei prize de pamant artificiale. Daca priza artificiala este proprie instalatiei de paratrasnet, rezistenta de dispersie trebuie sa fie mai mica de 10Ω. Daca priza de pamant este comuna instalatiilor de paratrasnet si instalatiilor pentru protectia omului impotriva tensiunilor accidentale de atingere, rezistenta de dispersie trebuie sa fie sub 1Ω.

    Cand cladirea are o priza de pamant naturala (de fundatie) si una artificiala, cele doua prize se leaga intre ele. Daca instalatia de paratrasnet are mai multe conductoare de coborare si este prevazuta atat cu priza naturala (de fundatie), cat si cu priza artificiala, acestea se leaga intre ele cel putin in doua puncte. Priza de pamant artificiala poate fi executata pe contur poligonal inchis, de regula in jurul constructiei sau pe contur deschis. Electrozii prizei de pamant naturale se monteaza la distanta de cel putin 1 m de la fundatia constructiei.

     

    TABLOURI ELECTRICE

    Tabloul electric este elementul vital al unei instalatii electrice care trebuie sa asigure alimentarea cu energie electrica a tuturor consumatorilor si functionarea acestora la parametrii ceruti.

    Tabloul de sigurante are rolul de a se constitui in loc de plecare pentru circuitele de lumina si prize, protejeaza receptoarele din locuinta de variatiile de tensiune ale curentului electric si serveste la scoaterea de sub tensiune a circuitului pentru efectuarea reparatiilor. Sigurantele sunt de doua feluri : automate  care  functioneaza pe baza efectului magnetic al curentului electric si  sigurante fuzibile cu filet folosite la instalatia de alimentare a concumatorilor de intensitate medie si la instalatia de iluminat.

    Un tablou electric de comanda si automatizare poate fi un panou operator sau un pupitru de comanda ce contine circuite de control si comanda montat in apropierea unui utilaj deservit de operator, butoane, chei selectoare, aparate indicatoare, lampi de semnalizare si panouri HMI (human control interface). Comanda se transmite prin cablu de comanda la circuitele de forta dintr-un alt tablou electric.

    Tablourile de distributie sunt elemente ale instalatiilor electrice cu rol in ditributie energiei electrie la alte tablouri sau la receptoare. Cuprind elemente de protectie, comanda sau manevra, aparate de masura, control, semnalizare, reglaj si eventual automatizare.

     

    BRANSAMENTUL ELECTRIC

    Bransamentul electric reprezinta instalatia ce face legatura intre reteaua de distributie de joasa tensiune si instalatia interioara a utilizatorului.

    Bransamentele electrice compuse din doua parti:

    • partea de bransament din exteriorul cladirii, formata din legatura de la linia de distributie de joasa tensiune pana la cladirea abonatului
    • partea de bransament interioara, montata in cladire.

    Bransamente electrice:

  • Bransamente electrice aeriene
  • Bransamanete electrice subterane
  •  

    1. Bransamentele electrice aeriene asigura legatura cu conductoarele aeriene de la linia electrica aeriana de distributie a intreprinderii furnizoare de energie si pana la firida de bransament a utilizatorului.

    In functie de pozitia utilizatorului fata de reteaua electrica, avem:

    • Bransamente electrice fara traversare, cand reteaua electrica se afla pe aceeasi parte a drumului cu consumatorii.
    • Bransamente electrice cu traversare, cand reteaua electrica se afla pe partea opusa a drumului, fata de consumator.

    In functie de intrarea in cladire:

    • Bransamente cu suport pentru zid, cand cladirea are o inaltime mai mare de 4 m de la streasina;
    • Bransamente cu suport pe cladire, cand aceasta are o inaltime sub 4 m de la streasina.

     

    2. Bransamentele electrice subterane asigura legatura in cablu de la reteaua electrica de distributie la nisa de bransament a abonatului.

    Pentru alimentarea unor consumatori la care nu se pot realiza bransamente electrice aeriene, se vor folosi Bransamentele electrice subterane care se pot racorda direct din cablul principal de alimentare, cu ajutorul unor mansoane de derivatie, drintr-o nisa principala sau dintr-o retea aeriana.

     

     

    ILUMINATUL ELECTRIC

    Iluminatul electric reprezinta tehnica producerii  si a raspandirii luminii artificiale produse de surse electrice, in scopul desfasurarii activitatii oamenilor sau in scopuri industriale.

    Iluminatul electric este caracterizat de:

    • iluminarea suprafetelor utile;
    • uniformitatea iluminarii ;
    • culoarea si compozitia spectrala a luminii;
    • factorul de utilizare a fluxului luminos ;
    • eficacitatea luminoasa a surselor de lumina.

     

    Sursele de lumina:

    • Lampile cu incandescenta se folosesc numai la iluminari mici (sub 200 lx), cand sunt necesare aprinderi si stingeri frecvente sau cand este nevoie de o lumina dirijata (iluminat electric local)
    • Lampile cu vapori de mercur de inalta presiune (cu balon fluorescent) se folosesc la iluminatul exterior si la iluminatul electric al halelor inalte (peste 8 m)
    • Lampile cu vapori de sodiu dau rezultate bune in halele inalte cu degajari de praf si fum (de ex. in turnatorii) si in iluminatul electric exterior, deoarece lumina galben-rosiatica a acestor surse patrunde bine prin fum si prin ceata.

     

     

    In mediile cu conditii grele de lucru (umiditate, temperaturi ridicate, degajari de praf sau de substante chimice corosive, pericol de incendiu sau de explozie) trebuie folosite corpuri de iluminat electric de constructie speciala, etanse sau antiexplozive.

    Iluminatul electric este realizat cu instalatii de iluminat electric de lucru si de siguranta (de rezerva si de evacuare).

    Iluminatul electric de siguranta de rezerva (pentru continuarea lucrului) se prevede in incaperi in care din cauza actiunii involuntare a oamenilor la intreruperea alimentarii iluminatului electric de lucru se pot provoca deranjamente sau avarii ale utilajelor, incendii sau explozii, deranjamente in functionarea centralelor si a statiilor electrice, a centralelor telefonice etc.

    Iluminatul electric de siguranta de evacuare serveste la evacuarea in siguranta a persoanelor in caz de pericol si se prevede la iesirile incaperilor de utilitate publica in care se pot afla mai mult de 100 de persoane, in incaperile de trecere, coridoare si pe scari care servesc la evacuarea oamenilor din cladiri (cu peste 50 de persoane). In general, iluminatul electric de siguranta necesita sursa independenta de energie electrica (de regula, baterii de acumulatoare).

     

     
    Galerie foto (3)
    [Image #1] [Image #2] [Image #3]
     
    studiu de fezabilitate   |  Activitati de proiectare  |  Acumulatoare de apa  |  Alimentare electrica  |  Alimentare electrica independenta   |  Alimentarea electrica  |  Alte suprafete  |  Analize chimice  |  Analize laborator mediu  |  Aparate aer conditionat  |  Aparate de masurare   |  Aparate diagnosticare  |  Aparate electrice  |  Aparate masura prize  |  Aparate telefonice  |  Aparate testare  |  Apartamente noi  |  Armaturi beton  |  Armaturi inalta presiune  |  Armaturi industriale  |  Armaturi joasa presiune  |  Armaturi medie presiune  |  Armaturi metalice  |  Audit calitate  |  Audit energetic  |  Automate iluminat   |  Automatizare acces  |  Automatizari civile  |  Automatizari industriale  |  Automatizari industriale plc  |  Automatizari industriale scada  |  Automatizari instalatii electrice  |  Automatizari locuinta  |  Autorizare electricieni anre  |  Baterii condensatoare  |  Bca  |  Bilant de mediu,  |  Bilant mediu  |  Bransamente aeriene  |  Bransamente electrice  |  Bransamente si instalatii electrice  |  Butoane incendiu  |  Cablu de alimentare   |  Cabluri electrice  |  Cabluri energie  |  Cabluri inalta tensiune  |  Cabluri instalatii electrice  |  Cabluri joasa tensiune  |  Cabluri medie tensiune  |  Cabluri transformatoare  |  Caldura radiatiilor infrarosii   |  Camere de termoviziune   |  Camere ventilatie  |  Camere video  |  Camere video ip  |  Capital integral romanesc  |  Caramida constructii  |  Cartea funciara apartamente  |  Case lemn  |  Case lemn prefabricate  |  Case panouri lemn  |  Case panouri prefabricate  |  Casti protectie  |  Celule electrice  |  Celule electrice medie tensiune  |  Centrala termica  |  Certificarea sistemelor calitatii   |  Chei lucru  |  Cheltuieli cu personalul  |  Chimice produse  |  Cizme electroizolante  |  Cizme lucru  |  Cizme protectie  |  Cizme reparatii  |  Cladiri birouri  |  Cod caen  |  Comanda si automatizare  |  Conectori constructii  |  Constructii apartamente  |  Constructii birouri  |  Constructii case  |  Constructii civile proiectare  |  Constructii cladiri  |  Constructii comerciale  |  Constructii de cladiri  |  Constructii depozite  |  Constructii din lemn executie  |  Constructii fabrici  |  Constructii industriale proiectare  |  Constructii lemn  |  Constructii locuinte  |  Constructii magazine  |  Consultanta calitate  |  Consultanta business  |  Consultanta constructii  |  Consultanta de specialitate  |  Consultanta executie  |  Consultanta iso 9001  |  Consultanta proiect   |  Consultanta ssm  |  Control la distanta   |  Control tensiune  |  Corpuri iluminat antiexplozive  |  Corpuri incalzire  |  Covorase electrice  |  Curtea conturi standarde audit  |  Degajari de fum  |  Depistarea   |  Depozite industriale executie  |  Detalii de executie  |  Dezvoltare software  |  Diagnosticare juridica  |  Dirigentie santier  |  Disjunctoare diferentiale  |  Documentatie constructii  |  Documentatii tehnice  |  Echipa specialisti  |  Echipamente aer conditionat  |  Echipamente automatizari  |  Echipamente compensare  |  Echipamente constructii  |  Echipamente diagnosticare  |  Echipamente electrice  |  Echipamente industriale  |  Echipamente joasa tensiune  |  Echipamente monitorizare temperatura  |  Echipamente presiune  |  Echipamente protectie  |  Echipamente psi  |  Echipamente retea  |  Echipamente ridicat  |  Echipamente siguranta  |  Echipamente tehnologice  |  Echipamente termice proiectare  |  Echipamente test  |  Echipamente ultima generatie  |  Economisirea costurilor  |  Efectuarea examenului psihologic   |  Electrician autorizat  |  Electrician autorizat anre  |  Electroenergetic   |  Elemente automatizare  |  Elemente constructii  |  Elemente de automatizare   |  Elemente legatura  |  Elemente metalice  |  Elemente retea  |  Elemente siguranta  |  Elemente terasa  |  Evacuare fum  |  Evaluari daune  |  Examenul medical pentru angajare  |  Examenul psihologic periodic   |  Examenului periodic de medicina muncii  |  Executie documentatii,proiecte  |  Executie instalatii electrice interioare  |  Finalizarea unei constructii  |  Fundatie beton  |  Furnizare energie electrica  |  Gaze industriale  |  Generatoare electrice  |  Generatoare industriale  |  Generatoare tehnologice  |  Grup masurare energie electrica  |  Iluminat exterior  |  Iluminat fluorescent  |  Iluminat joasa tensiune  |  Iluminatul exterior  |  Imbracaminte protectie  |  Implementarea unui sistem  |  Incalzire locuinte  |  Incalzire pardoseala  |  Incalzire prin pardoseala  |  Inchiriere imobil  |  Indicatoare semnalizare  |  Industria electronica  |  Informatii utile  |  Inregistrarea temperaturii  |  Instalatia de iluminat  |  Instalatii aer conditionat  |  Instalatii automatizare  |  Instalatii compensare  |  Instalatii complete  |  Instalatii electrice  |  Instalatii electrice banci  |  Instalatii electrice civile  |  Instalatii electrice de joasa tensiune  |  Instalatii electrice exterior  |  Instalatii electrice industriale  |  Instalatii electrice interioare  |  Instalatii electrice proiectare  |  Instalatii electrice service  |  Instalatii electrice si bransamente  |  Instalatii iluminat  |  Instalatii iluminat siguranta  |  Instalatii industriale  |  Instalatii prize pamant  |  Instalatii tehnologice  |  Instalatii ventilatie  |  Instalatiile electrice  |  Instrumente masura  |  Instrumente masurare  |  Interventii electrice urgenta  |  Interventii situatii urgenta  |  Interventii urgenta  |  Intocmirea facturilor  |  Investigare cladiri  |  Iso 9001  |  IzolaäŒâ›ie termica  |  Izolatie termica  |  Izolatii conducte ventilatie  |  Izolatii termice  |  Laborator analize  |  Lampi exterior  |  Lampi incandescenta  |  Lampi semnalizare  |  Lampi siguranta  |  Lampi vapori mercur  |  Lampi vapori sodiu  |  Legislatia in vigoare  |  Linii electrice  |  Linii productie  |  Lovitura trasnet  |  Lucrari de rezistenta  |  Lucrari inaltime  |  Lucrari industriale  |  Lucrari instalatii electrice  |  Lucrari laborator  |  Lucrari si servicii  |  Lucrari subterane  |  Lucru la inaltime  |  Manevra om la apa  |  Mansoane inalta tensiune  |  Mansoane joasa tensiune  |  Mansoane medie tensiune  |  Manusi electrician  |  Manusi electroizolante  |  Manusi examinare  |  Manusi protectie  |  Mape protectie  |  Masuratori prize  |  Masuratori prize pamant   |  Materiale electrice  |  Materiale electrice joasa tensiune  |  Materiale protectie  |  Medicina interna  |  Medicina muncii  |  Mediu monitorizare  |  Mentenanta domeniul electric  |  Mentenanta periodica  |  Mentenanta retele  |  Mentenanta service  |  Mentenanta speciala   |  Monitorizare interventii  |  Monitorizare mediu  |  Monitorizare video  |  Montat armatura  |  Montat armaturi  |  Motoare electrice  |  Nivelul energetic  |  Pana energie  |  Panou electric  |  Panouri electrice  |  Panouri incalzire  |  Panouri incendiu  |  Panouri lemn  |  Panouri metalice  |  Panouri prefabricate  |  Performanta termica   |  Persoana juridica   |  Personal atestat  |  Personal autorizat instalatii electrice  |  Pierderi de caldura  |  Plan evacuare caz incendiu  |  Posturile interioare   |  Pozitia naturala  |  Prefabricate constructii  |  Prefabricate lemn  |  Prim ajutor  |  Prize cablu tv  |  Prize de pamant  |  Prize de pamant executie, verificari, masuratori   |  Prize electrice  |  Prize masurare  |  Prize pamant  |  Prize reparatii  |  Procesul de investigare  |  Producere energie termica  |  Produse alimentare naturale  |  Produse control umiditate  |  Produse electrice  |  Produse energetice  |  Produse iluminat exterior  |  Produse industriale  |  Produse lubrifiere  |  Produse metalice  |  Produse naturale  |  Produse omega  |  Proiectare cladiri birouri  |  Proiectare constructii  |  Proiectare instalatii  |  Proiectare instalatii iluminat  |  Proiectare rezistenta structuri metalice  |  Proiectare sistematizare  |  Proiectare urbanism  |  Proiecte cladiri birouri  |  Proiecte cladiri comerciale  |  Proiecte constructii  |  Proiecte constructii civile  |  Proiecte tehnice  |  Proiecte urbanism  |  Protectia muncii  |  Protectia persoane  |  Protectie a consumatorilor  |  Protectie coroziune  |  Protectie incendiu  |  Protectie situatii urgenta  |  Protectie vizuala  |  Radiatii electromagnetice   |  Radiatii infrarosii  |  Radiatii termice  |  Reabilitare constructii  |  Reabilitare constructii noi  |  Reabilitare instalatii electrice   |  Reabilitare locuinte  |  Reabilitare termica  |  Reduceri la cheltuieli  |  Reglementarile legii   |  Releveul apartamentului  |  Reparatii baterie apa  |  Reparatii electrice  |  Reprezentarea societatii   |  Retea electrica  |  Retea electrica distributie blocuri  |  Retea electrica joasa tensiune  |  Reteaua electrica  |  Reteaua proprie de distributie   |  Retele electrice  |  Rezervoare constructii  |  Rezistenta cladirii  |  Rulmenti  |  Scari evacuare  |  Scari exterior  |  Scari industriale  |  Scari metalice  |  Scari verticale  |  Schita apartamentului   |  Scurt circuit   |  Service autorizat  |  Service echipamente ridicat  |  Service instalatii a/c  |  Service instalatii electrice  |  Servicii situatii urgenta   |  Servicii de reparatii  |  Servicii industriale  |  Servicii mentenanta  |  Servicii tehnice banci  |  Serviciu medical   |  Siguranta in utilizare  |  Sigurante automate  |  Sigurante fuzibile  |  Sigurante tablou   |  Sistem bare colectoare  |  Sistem informatii  |  Sisteme monitorizare   |  Sisteme aer conditionat  |  Sisteme automatizari  |  Sisteme automatizari industriale  |  Sisteme cabluri  |  Sisteme complete  |  Sisteme constructii  |  Sisteme de izolatie  |  Sisteme de monitorizare   |  Sisteme incalzire  |  Sisteme industriale  |  Sisteme lubrifiere  |  Sisteme monitorizare  |  Sisteme tehnologice  |  Sisteme ventilatie  |  Sisteme ventilatie proiectare  |  Societate de consultanta  |  Software baza  |  Software executie  |  Software proiectare  |  Solutii domeniul it  |  Solutii incalzire  |  Solutii joasa tensiune  |  Solutii medie tensiune  |  Standarde audit internationale  |  Standarde de calitate iso  |  Standarde de calitate iso 9001  |  Structuri metalice  |  Structuri metalice industriale  |  Structuri metalice rezistenta  |  Structuri rezistenta  |  Studiu de fezabilitate  |  Substante chimice   |  Suport rezerva  |  Sursa energie  |  Surse de alimentare  |  Surse energie  |  Surse iluminat  |  Surse inalta tensiune   |  Surse joasa tensiune  |  Surse lumina  |  Surse medie tensiune   |  Surse tensiune  |  Tablou cu siguranta automata  |  Tablou electric  |  Tablou sigurante  |  Tablouri bransament  |  Tablouri electrice  |  Tablouri electrice distributie  |  Tehnici audit  |  Tehnici cercetare  |  Temperatura joasa  |  Temperaturi ridicate  |  Tensiune de alimentare  |  Tensiune de lucru  |  Termografie  |  Toata suprafata  |  Transformatoare electrice  |  Transformatoare linii tv  |  Transporturi periculoase  |  Trusa electrica  |  Turbine rotative  |  Verificarea gratuita  |  Verificari autorizate proiecte  |  Verificari pram  |  Verificari prize pamant  |  Verificari tehnice constructii  |  Verificari tehnice proiecte  |  Verificate metrologic  |  Vopsea control  |  Vopsea pe baza de apa  |  Vw eos   | 
    Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
    Email: Parola:
     


     
    Nume firma  
    Nume site ~ www.ghidul.ro/  
      Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
    Persoana de contact  
    Telefon  
    Email  
      * Toate campurile sunt obligatorii.  
    In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.