Ai o decizie importanta de luat: cum vrei sa se simta clientii in barul sau restaurantul tau? Clientul este cel mai aspru critic a designului de baruri sau restaurante. Acesta isi formeaza o parere in doar cateva secunde si tot atunci se hotaraste daca sta sau cauta altceva. Sigur, atmosfera depinde si de muzica, de servicii, de clientii care frecventeaza locul, de locatie si multe altele, insa designul interior poate sa invite sau sa creeze o prima impresie negativa. Provocarea designerului este de a crea un spatiu atemporal, care nu se demodeaza in timp, un spatiu a carui frumusete sa reziste si sa farmece de fiecare data. De aceea, orice proiect de realizare de design pentru baruri si restaurante este inceput doar dupa o cercetare atenta a publicului vizat, a istoriei localului si personalitatii sale. Detaliile fac de cele mai multe ori diferenta iar frumosul si ineditul trebuie combinate cu aspectul functional. Modul in care arata spatiul pe care il creezi va influenta direct succesul afacerii si tipul de oameni care vor veni. Existenta unui spatiu de joaca pentru cei mici si lipsa obiectelor ascutite sau periculoase dintr-un restaurant vor atrage parintii impreuna cu copii. Culorile vii si luminile combinate creativ vor atrage tinerii. Lemnul si elementele de mobilier inspirate din natura vor duce cu gandul la conversatii spumoase la un ceai. Depinde doar de tine ce vrei sa creezi, astfel incat munca designerului este sa transpuna in realitate o idee. Ideea ta de confort. Credem ca interiorul unui bar sau restaurant trebuie sa inspire, sa relaxeze, sa fie confortabil si totusi alert. Clientul vrea sa gasesca in localul in care iese cu prietenii sau in care ia cina, perfectiunea pe care nu o gaseste nicaieri in alta parte. Insa fiecare proiect este altfel si nu putem stabili bazele sau punctul de inceput decat la o discutie initiala cu proprietarul, cu tine. Prin munca noastra dorim sa starnim reactii entuziaste („Este superb!”, „Ma simt excelent!”, „Trebuie sa mergi acolo. ”), care sa fidelizeze clientii si sa creeze adevarati fani ai locatiilor refacute de noi, fani care vor duce vorba mai departe si vor contribui la notorietatea barului sau restaurantului. Hai sa cream ceva special! |