BOBILECH Afisari: 1257
Categorie: COMERT >> Producatori (diverse) Vizitatori: 3061
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
nr. 43, Tigau, judetul Bistrita Nasaud
-------------------------
Phone: Telefon
  0744791239; 0727806635; 0363814073
-------------------------
Web: Internet
  email: petras.radu@yahoo.com; petras.radu@yahoo.com
  site: www.custi-animale.ro
www.custianimale.ro

 
Informatii despre chinchila  
Detalii  video  

Chinchila face parte din familia rozatoarelor.

Ea este originara din tari cum ar fi Argentina, Bolivia, Chile. Este un animal acoperit cu blana traind libera pe varfurile muntilor pana la inaltimii de aproape de 3000 m.

Chinchila s-a adaptat bine la diferente mari de temperatura, zi – noapte, umiditate mica, ceea ce face ca sa reziste o mare perioada de timp fara apa. Fiind rozatoare ea se hraneste cu ierburi, seminte, radacini, tulpini, frunze ale unor arbusti. Chinchila poate fi confundata cu veverita, deoarece are coada lunga, membrele din fata scurte prevazute cu 5 degete, iar cele din spate lungi prevazute cu 4 degete. Membrele sunt folosite atat pentru deplasare cat si pentru apucarea hranei. Chinchilele au greutati variabile in functie de varsta si de sex. Astfel masculii sunt mai usori decat femelele ei avand greutati intre 250 – 500 grame. De asemenea atat temperatura corpului cat si activitatea cardiaca si respiratorie depind de varsta animalului. Chinchila este valoroasa pentru blana ei dar si pentru carne. Astfel cine se hotaraste sa creasca chinchile, pe langa blana, va avea un profit ce nu este de neglijat prin vanzarea carnii cu care se hranesc alte animale cu blana cu o importanta deosebita la randul lor.

Chinchila este un animal nocturn care se hraneste numai cu nutreturi. Ea se adapteaza foarte usor cresterii in captivitate nefiind deloc pretentioasa. Este blanda si cu ea se poate lucra foarte bine. Daca este prinsa, nu musca, nu zgarie, nu se zbate. ii place sa fie mangaiata, tinuta in brate.

 

IMPORTANT!

in cazul in care este speriata, chinchila sufera un fenomen ciudat. Rezultatul acestei actiuni il constituie caderea parului si imprastie un miros puternic de migdale. De asemenea elimina un puternic miros de urina. Din punct de vedere economic, acest lucru este negativ, deoarece blana se reface foarte greu (dupa cateva luni) si poate sa nu mai ajunga la calitatea dorita.

De aceea trebuie sa lucram prudent si cu blandete cu ele. Chinchila se hraneste numai noaptea. Numele ii parvine de la indienii "chincha" pe care spaniolii i-au gasit in America de Sud, atunci cand au ocupat-o in secolul al VI-lea. Firul de chinchila este foarte subtire, de aproximativ de 200 ori mai subtire decat la om. El fiind foarte subtire si foarte des blana nu face "carari" atunci cand trecem cu mana prin ea.

Sursa: chinchila-ro.blogspot.com

» Expeditie prin posta.

» Asiguram garantia calitatii si preturile cele mai mici. » Telefon: 0744791239, 0727806635

» E-mail: petras.radu@yahoo.com

sau

comenzi@custianimale.ro

 
Galerie foto (3)
[Image #1] [Image #2] [Image #3]
Prezentare video