CARA DANS Afisari: 1849
Categorie: CURSURI DE INITIERE SI PERFECTIONARE, EDUCATIE, INVATAMANT >> Cursuri cultura, arte, dansuri Vizitatori: 751
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. Corvinilor, nr. 5, sector 6, Bucuresti
-------------------------
Phone: Telefon
  0724003400; 0751941609; 0734010203
-------------------------
Web: Internet
  email:
  site: www.caradans.ro


 
Salsa  
Detalii  video

Salsa reprezinta un stil de muzica si dans ce isi are originile in America de sud si Insulele Caraibe (ex. Bermuda, Bahamas, Cuba, Haiti, Republica Dominicana, Jamaica, Puerto Rico, etc), dar care s-a dezvoltat in toata lumea in diferite variante ce au dus la creeare unor stiluri de salsa. Este cea mai populara variatie a unui dans latino si dezvoltarea sa intr-un fenomen international a luat prin surprindere lumea intreaga!

A devenit mai mult decat un mod de a petrece timpul, este un stil pasional de viata pentru mii de persoane din toata lumea prin festivalurile de salsa nationale si internationale.

Tehnic, se danseazaƒ on 8 timpi, insa practic se calca doar 6 pasi, 2 fiind pauze. Se poate dansa fara partener, insa de obicei se danseazs in cuplu, barbatul fiind cel care conduce si dirijeazs miscarile femeii. Miscarile picioarelor (pasilor) sunt lente in comparatie cu miscarile bratelor, care trimit in permanenenta diferite semnale partenerei: semnal de pirueta pe stanga, pe dreapta, etc.

In zilele noastre sunt diferite stiluri populare de dans Salsa. Fiecare stil reprezentand preferinta culturala a dansatorului. Putem sa fim convinsi ca fiecare dansator de salsa din diferite orase, vecinatati sau din alte timpuri danseaza diferit. Fiecare stil de dans salsa are caracteristicile sale distincte. Numele stilurilor de Salsa sunt bazate pe zonele geografice unde a fost popularizat acest dans.

In traditionalul dans salsa, barbatul este cel care conduce si femeia il urmeaza, impreuna fiind numiti “parteneri de dans” sau simplu “parteneri”. Barbatul conduce femeia dandu-i mici impulsuri prin care o coordoneaza in miscari.

Pasii de dans in Salsa sunt dansati foarte aproape fiind numiti “europeni” , pozitia fiind aceea in care barbatul isi priveste in ochi partenera si o tine aproape de el.

  • Barbatul ia mana dreapta a femeii in mana stanga.
  • Barbatul isi aseaza mana dreapta pe spatele femeii.
  • Femeia isi aseaza mana stanga pe umarul barbatului.
  • Barbatul si femeia se privesc in ochi.
  •  
    Galerie foto (1)
    [Image #1]
    Prezentare video