CARA DANS Afisari: 1849
Categorie: CURSURI DE INITIERE SI PERFECTIONARE, EDUCATIE, INVATAMANT >> Cursuri cultura, arte, dansuri Vizitatori: 751
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. Corvinilor, nr. 5, sector 6, Bucuresti
-------------------------
Phone: Telefon
  0724003400; 0751941609; 0734010203
-------------------------
Web: Internet
  email:
  site: www.caradans.ro


 
Rumba  
Detalii  video

Rumba este unul din dansurile care fac parte din “dansurile sociale”, dar si din concursurile internationale care au loc in “ballroom dancers”.Rumba este cel mai lent dintre cele 5 dansuri latino incluse in competitii. Celelalte 4 fiind paso doble, samba, cha-cha-cha si jive. Acest stil se danseaza si in Cuba pe un ritm pe care ei il numesc “bolero-son”. Stilul international a derivat dupa studierea dansurilor din Cuba in perioada pre-revolutionara.

 

Ballroom RumbaStilul modern de rumba a luat nastere dupa studiile facute de profesorul de dans Monsieur Pierre. Pierre, care la acea vreme locuia in Londra, a vizitat Cuba in 1947, 1951 si 1953, pentru a studia cum si ce anume dansau cubanezii la acea vreme.Stilul modern international de rumba este un dans mai lent cu aproape 120 de batai per minut, care corespunde, atat in dans cat si in muzica cu “bolero-son” (un stil de dans vechi din Cuba).

 

Pasii de RumbaDansul Rumba incepe cu partenerii fata in fata. Mana stanga a barbatului tine mana dreapta a femeii cu coatele aproape atingandu-se. Mana dreapta a barbatului se aseaza pe spatele femeii putin mai sus de talie. Mana stanga a femeii se va aseza peste umarul drept al barbatului, palma fiind perfect deschisa pe spatele acestuia.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
Prezentare video