Biserica Sfantul Silvestru Afisari: 260
Categorie: SERVICII DIVERSE >> Biserici si lacasuri de cult Vizitatori: 3324
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. Silvestru, nr. 36, sector 2,
-------------------------
Phone: Telefon
  0746829659
-------------------------
Web: Internet
  email:
  site: www.biserica-sfantul-silvestru.ro

 
Istoricul Bisericii Sf. Silvestru  
Detalii

Biserica Adormirea Maicii Domnului Sfântul Silvestru este o biserică ortodoxă din Bucureşti, situată în sector 2. Lăcaşul de cult este ctitorit în anul 1907 sub oblăduirea epitropilor Ion Procopie Dumitrescu, Ioniţă Filipescu şi a preotului Chiriac Bidoianu.

În mahalaua Silvestrului, în apropierea locului în care se află actuala biserică, a existat o biserică mai veche, închinată mănăstirii Radu Vodă. Data ridicării acesteia nu este cunoscută cu exactitate, singura dată certă este 15 iunie 1743 (pe cheltuiala lui Jupân Pârvu boiangiul şi a jupânesei Stanca ), înscrisă pe pisania păstrată până în zilele noastre.

Pe o casă din apropierea bisericii era inscripţionat un text din 1760, în care erau menţionate donaţiile făcute bisericii de soţia ctitorului, Stanca.

 În timpul cutremurului din 1802 biserica a fost avariată, fiind reparată de către nepoata Stanca, nepoata boieroaicei Stanca.

În 1838 biserica a fost dărâmată în timpul cutremurului din 1838. De rezidirea ei s-au ocupat mai mulţi localnici, biserica fiind gata în 15 martie 1839. Catapeteasma a fost realiazată de un meşter pe nume Chircol, în anul 1839, iar între 1930-1935 a fost poleită. Singura construcţie păstrată din ansamblul bisericii de la acea vreme este turnul clopotniţei, construit în anul 1879.

Între anul 1904-1907 biserica a fost reconstruită şi mărită, de cele necesare construirii ocupându-se epitropii Ion Procopie Dumitrescu, Ioniţă Filipescu şi preotul Chiriac Bidoianu. Arhitectul care a întocmit planurile construcţiei a fost Dimitrie Maimarolu, de supravegherea lucrărilor s-a ocupat arhitectul Paul Petricu. Pictura bisericii a fost executată de către Costin Petrescu, iar piesele de mobilier de C. Babic.

 
Galerie foto (6)
[Image #1] [Image #2] [Image #3] [Image #4] [Image #5] [Image #6]
 
Biserici parohii  |  Biserici si lacasuri de cult  |  Catapeteasma  |  Catapetesme biserica  |  Clopote biserici  |  Constructie sobe  |  Sobari autorizati  |  Turnul bisericii   | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.