Biserica Sfantul Silvestru Afisari: 260
Categorie: SERVICII DIVERSE >> Biserici si lacasuri de cult Vizitatori: 3324
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. Silvestru, nr. 36, sector 2,
-------------------------
Phone: Telefon
  0746829659
-------------------------
Web: Internet
  email:
  site: www.biserica-sfantul-silvestru.ro

 
Arhitectura Bisericii Sf. Silvestru  
Detalii

Este o construcţie impunătoare de dimensiuni relativ mari (30 x 13,5 m), cu o turlă mare peste naos. Cele două turnuri de peste pronaos, se remarcă prin tamburul răsucit, după modelul Mănăstirii Curtea de Argeş.  Acoperişurile acestora, au o cornişă ce urmăreşte arcele din jurul ferestrelor înguste de pe cele opt faţete. Naosul are lateral abside semicirculare, care sunt numai sugerate la exterior, printr-un mic decroş.

La intrare, este prevăzut un pridvor-baldachin larg deschis, cu o arcadă sprijinită pe coloane. Lateral naosului, câte un şir de coloane pictate, cu capiteluri aurite, adosate unor ante de zidărie, susţin bolta cilindrică centrală. Ferestrele pe faţada vestică poartă frumoase vitralii cu icoane de sfinţi.

Două sobe din cahle smălţuite sunt decorate cu subiect religios. Fragmente din moaştele Sfântului Silvestru au fost aduse din Italia şi dăruite bisericii, în noiembrie 2002.

În preajma bisericii se află mormintele preotului Gh.Georgescu-Silvestru (1877-1952) precum şi al părintelui Galeriu (1918-2003) personalitate deosebită a culturii noastre creştine şi laice contemporane, care a trăit, a gândit şi a scris, în casa mică parohială alăturată bisericii.

L.S.

 
Galerie foto (3)
[Image #1] [Image #2] [Image #3]
 
Biserici parohii  |  Biserici si lacasuri de cult  |  Catapeteasma  |  Catapetesme biserica  |  Clopote biserici  |  Constructie sobe  |  Sobari autorizati  |  Turnul bisericii   | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.