Biserica Schitul Maicilor - Buna Vestire Afisari: 2270
Categorie: SERVICII DIVERSE >> Biserici si lacasuri de cult Vizitatori: 1002
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. Mitropolit Antim Ivireanul, nr. 47, sector 4, Bucuresti
-------------------------
Phone: Telefon
  0213374604
-------------------------
Web: Internet
  email:
  site:

 
Arhitectura Bisericii Schitul Maicilor  
Detalii  video

Schitul Maicilor - amprenta a stilului brancovenesc

Schitul Maicilor s-a resfintit la data de 19 noiembrie 1995 de catre P.S. episcop Teofan Sinaitul, arhimandritul Sofian Boghiu si parintele profesor Constantin Galeriu. Lucrarile de reparare, amenajare si restaurare odata finalizate, au permis ca pe data de 17 noiembrie 1996, biserica sa fie redata cultului.

Biserica, apartinatoare stilului brancovenesc, este in forma de nava cu dimensiunile de 17.75 x 6.80 metri, cu un singur turn-clopotnita pe pronaos - inalt de 15.5 metri - la care se ajunge pe o scarita inchisa intr-un turnulet, adosat pe fatada de nord. Pronaosul si naosul sunt acoperite cu calote sferice rezemate pe arce dublou, prin intermediul pandantivilor.

Schitul Maicilor are un pridvor deschis, cu trei arcade in acolada inaltate, sprijinite pe colonete din piatra in torsada, cu capiteluri si baze ornamentate. Fatadele au ca decoratie firide terminate in acolada, desfasurate pe toata inaltimea monumentului, strapunse la partea inferioara de ferestrele cu rame din piatra.

Bisericuta este ridicata pe un soclu inalt de circa un metri. Acoperisul are invelitoare din olane. Un frumos chenar de piatra sculptat inconjoara portalul de intrare. Pardoseala pridvorului si naosului s-a pavat cu marmora de Ruschita.

Schitul Maicilor - o bijuterie brancoveneasca ascunsa

Schitul Maicilor este ca o bijuterie ascunsa. Astazi, este necesara reamenajarea spatiului ce inconjoara acest monument de arhitectura sau re-translarea din aceasta zona de edificii cu care nu are nici o legatura si punerea lui in valoare.

 

Biserica Schitul Maicilor, in zilele noastre, ca si in trecut, este renumita prin existenta icoanei facatoare de minuni a Maicii Domnului, daruita de catre ctitora. La icoana Maicii Domnului, pastrata inca dintru inceput in bisericuta schitului, multi credinciosi si-au aflat mangaiere si ajutor in nevoi.

Pentru mai multe imagini cu Biserica Schitul Maicilor, vizitati Galeria foto - Schitul Maicilor.

 

 

 

 
 
Galerie foto (16)
[Image #1] [Image #2] [Image #3] [Image #4] [Image #5] [Image #6] [Image #7] [Image #8] [Image #9] [Image #10] [Image #11] [Image #12] [Image #13] [Image #14] [Image #15] [Image #16]
Prezentare video