Biserica Miron Patriarhul Afisari: 5159
Categorie: SERVICII DIVERSE >> Biserici si lacasuri de cult Vizitatori: 2658
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. Iani Buzoiani, nr. 2, sector 1,
-------------------------
Phone: Telefon
  0214107116
-------------------------
Web: Internet
  email:
  site:

 
Istoricul Bisericii  
Detalii

Situata pe strada Iani Buzoiani nr. 2, biserica a fost zidita in 1928, ctitorul ei fiind Regina Maria. Tot in aceeasi perioada s-a construit si scoala cu un etaj, din imediata vecinatate a bisericii.

 La punerea pietrei de temelie a bisericii au fost prezenti primul patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane, Dr. Miron Cristea, Regina Maria precum si alte oficialitati. Pictura a fost executata de pictorul Dumitru Braiescu, care studiase in Italia, iar stilul reprezinta o trecere de la renascentism la stilul neobizantin. Tot mobilierul din interior a fost executat de sculptorul Grigore Dumitrescu, din care se remarca catapeteasma ce este o opera sculpturala de referinta si o raritate in bisericile noastre ortodoxe. Candelabrul a fost executat la Viena.

Biserica Sfanta Maria a fost sfintita in 1930 de catre Patriarhul Miron Cristea in prezenta Reginei Maria si altor oficialitati ale vremii.

 Ca stil ahitectural biserica are elemente de la Biserica Sfantul Nicolae Domnesc, de la Curtea de Arges si de la biserica din cetatea Targovistei

 
 
Galerie foto (3)
[Image #1] [Image #2] [Image #3]
 
Biserici parohii  |  Biserici si lacasuri de cult  |  Biserici, läƒcaåŸuri de cult nunt䃠 |  Catapeteasma  |  Catapetesme biserica  |  Lacasuri de cult  |  Scoala pictura  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.