Beraria H Restaurant, muzica, dans - Bucuresti Afisari: 850
Categorie: RESTAURANTE, CAZINOURI, DISCOTECI >> Cluburi de noapte Vizitatori: 1059
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Soseaua Pavel D. Kiseleff, Nr.32, (Parc Herastrau, fostul Pavilion H), Sector 1, Bucuresti
-------------------------
Phone: Telefon
  0743345345; 0725345345
-------------------------
Web: Internet
  email: vreau@berariah.ro
  site: www.berariah.ro

 
Despre Meniu  
Detalii  

Am fost miercuri la Beraria H pentru o întâlnire cu noul bucatar-sef Catalin Scarlatescu si o degustare a câtorva noi preparate, inclusiv un burger ca pentru Turul Burgerilor.

Aveam dreptate când spuneam ca mâna unui bucatar bun se cunoaste nu doar la pus condimente si potrivit focul, ci si în alcatuirea meniului. Poate cea mai importanta modificare facuta de Scarlatescu este aparitia unei categorii finger food, adica mici gustari care sa mearga cu bere.

Aici au aparut aschii de pui (18 lei), adica aripioare ciopârtite si marinate si în usturoi, ca au o aroma subtila de mujdei, si acadele de berarie (15 lei), adica bacon copt cu sos barbeque si pus în tepusa, si pui învelit (22 lei), adica bucatele de pui învelite în bacon. Am mâncat, sunt foarte bune si împreuna cu celelalte optiuni din sectiunea finger food îti ofera ceva de rontait la bere.

Am gustat din coastele de porc, care sunt gatite în cuptor si apoi fripte pe gratar înainte de servire. Sunt perfecte! Sunt printre cele mai bune coaste pe care le-am mâncat vreodata, se taie cu furculita (ca sa citez din Scarlatescu, ce statea lânga mine la masa “lasa cutitul, nu ti-am zis ca n-ai nevoie, uite cum se rup!”), carnea este moale, dar totusi ferma pe os, iar gustul este excelent. Cu prima ocazie când revin la H cu siguranta voi mai lua o portie (care cuprinde 4 coaste la 35 de lei – cam scump -, în fotografie vedeti o jumatate de portie).

Gulasul “Pilu Gulash” (30 de lei) este de asemenea bun, probabil printre cele mai bune din Bucuresti, unde nu prea ai multe optiuni. Descris în meniu ca fiind “tocana de vitel dupa reteta autentica a batrenei Pilu din Gheorg, cu aroma de chimen si sos de rosii”, am aflat ca batrâna Pilu este bunica unui alt chef cunoscut pe la noi, reteta fiind obtinuta cu greu de Scarlatescu dupa o vizita pe acolo. Carnea este frageda, gustoasa, cam putin sos lichid pentru gustul meu, dar un gulas bine facut.

Mai jos vedeti o ceafa de porc (20 de lei). Pare o friptura de vita, mai ales asa cu sos de piper peste ea, dar este ceafa de porc cum n-am mai mâncat pâna acum, o felie groasa si facuta, cred eu, la cuptor asa cum se face friptura de porc la tava. Buna, moale, recomandata.

Iata si noul H Burger (35 de lei), servit cu salata si cartofi prajiti taiati în forma de inele. Burgerul este mare, sunt 250 de grame de carne, iar în interior cuprinde si brânza camembert si dulceata de ceapa.

Chifla are seminte de dovleac presarate pe ea si este foarte pufoasa. E multa carne, simti în principal gustul ei, iar sfatul meu este sa cereti de la început ceva sosuri în plus (si carnea facuta mediu, sa iasa mai suculent), ca altfel va parea cam uscat. Cel mâncat de mine avea si cam multe zgârciuri în carne, dar asta e dupa norocul fiecaruia.

O sa merg altadata în mod anonim pentru Turul Burgerilor. Acum nu pot spune ca s-a gatit special pentru noi (discutia a mers la modul “dar gulasul cum este?” si Scarlatescu chema un ospatar si-i spunea “adu-ne o portie de gulas”), dar pentru acea serie de articole prefer sa ramâna totul asa cum l-am pornit ca principiu.

Am terminat degustarile cumva cu concluzia pe care o ziceam într-un comentariu la primul articol, ca un bucatar bun face diferenta între o mâncare banala si una pe care o lauzi si altora si te face sa revii acolo. Una e sa ai ceafa de porc în meniu, alta este sa ai ceafa facuta ca la Beraria H. La fel si coastele de porc, se vede ca au fost bine planuite.

Meniul nou are si multe alte preparate interesante pe acolo, precum patru supe si ciorbe, snitel de vitel, salate pentru domnisoare, cârnati noi si altele. La primavara, când se deschide terasa, se promit si scoici si alte preparate, ca sunt planuri mari pentru a transforma bucataria într-un element principal al berariei, nu doar ceva de luat pe lânga bere.

Cât despre Scarlatescu, a vorbit cu noi, ne-a raspuns la tot ce-am întrebat despre emisiuni TV (spune ca sezonul doi din Hell’s Kitchen va fi complet diferit, pentru a nu mai repeta greselile din primul sezon), iar pentru Beraria H pare a fi o alegere buna. Cum spunea chiar el, nu-i vorba doar de pregatit mâncare, ci trebuie si sa stii sa coordonezi o bucatarie cu aproape 40 de bucatari si o armata de ospatari (atât de multi încât în fiecare saptamâna apar unii noi si dispar din cei vechi), iar Scarlatescu vine cu experienta de la Howard Johnson, unde se gatea 24 de ore pe zi si uneori pentru mii de oaspeti simultan.

Pe total, este o schimbare vizibila în calitatea preparatelor si te face sa vrei si mâncare pe lânga bautura, ba chiar sa si revii pentru ea. Sa vedem cum evolueaza în timp totul.

Apropo, la orele 12-16 au si meniul zilei la prânz, pentru 22 de lei, în caz ca lucrati în zona.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
 
sos vin alb  |  Acadele  |  Apa carbogazoasa  |  Apa minerala  |  Apa plata  |  Apa tonica  |  Aripi pui  |  Aripioare pui  |  Arome bauturi  |  Articole bucatarie  |  Articole terasa  |  Artisti nationali  |  Bauturi nealcoolice  |  Body massage  |  Cabernet sauvignon  |  Cafea cu ciocolata si lapte   |  Cafea espresso  |  Cafea verde  |  Carne mici  |  Carne curcan  |  Carne oaie  |  Carne pui  |  Carne rata  |  Carne scoici  |  Cartofi cu ou si bacon la cuptor  |  Cartofi prajiti  |  Casa vinuri  |  Castraveti in otet  |  Ceafa de porc la gratar  |  Ceafa porc   |  Ceai verde  |  Centru comercial  |  Ciocolata belgiana  |  Ciocolata dulce  |  Ciocolata lapte  |  Ciocolata lichida  |  Ciolan fasole  |  Ciolan varza  |  Ciorba afumatura  |  Ciorba de fasole cu afumatura  |  Cluburi de noapte  |  Cocktail de fructe   |  Cocktailuri organizari  |  Condimente carnati  |  Condimente friptura porc  |  Condimente friptura pui  |  Crema branza  |  Crema de legume   |  Crochete pui  |  Double massage  |  Drept comercial  |  Emisiuni sezon  |  Erotic massage  |  Evenimente aer liber  |  Fasole cu afumatura   |  Ferma pui  |  Feteasca neagra  |  Feteasca regala  |  File peste  |  File porc  |  File somon  |  Franjuri cu fulgi  |  Frigarui de vita   |  Frigarui pui  |  Friptura curcan  |  Friptura de porc  |  Friptura pui  |  Fructe padure  |  Fructe proaspete  |  Fulgi porumb  |  Garden party  |  Garnituri legume  |  Gin tonic  |  Gradina vara  |  Gulas cu carne de vita  |  Gulas vita  |  Hrean maioneza  |  Jazz music  |  Lapte cafea  |  Legume proaspete  |  Long drinks  |  Masa salate  |  Masline rosii  |  Meniu pui  |  Meniul zilei  |  Merlot vin sec  |  Mers pe jos  |  Mustar hrean  |  Mustar usturoi  |  Muzica greceasca  |  Muzica jazz  |  Muzica live  |  Muzica party  |  Muzica spectacole  |  Nectar pere  |  Nectar piersici  |  Orez rosu  |  Pepene galben  |  Peste gratar  |  Peste marinat  |  Peste proaspat  |  Piept curcan  |  Piept de pui la gratar   |  Piept pui  |  Pinot noir  |  Piper alb  |  Piure cartofi  |  Piure fructe  |  Piure legume  |  Piure mere  |  Prajitura tiramisu  |  Preparate carne porc  |  Preparate carne pui  |  Preparate carne vita  |  Preparate cuptor  |  Preparate gratar  |  Preparate gratar porc  |  Preparate gratar pui  |  Preparate gratar vita  |  Preparate la gratar  |  Preparate porc  |  Preparate pui  |  Preparate vita  |  Preparatelor la gratar  |  Program si in weekend  |  Pui aroma peste  |  Pui cartofi  |  Pui cu spanac  |  Pulpa cartofi prajiti  |  Rom cuba libre   |  Rosii cherry  |  Salata de cartofi  |  Salata asortata  |  Salata de ardei copti  |  Salata de castraveti  |  Salata de fructe  |  Salata de rosii  |  Salata de varza alba  |  Salata fructe  |  Salata greceasca  |  Salata icre  |  Salata post  |  Salata pui  |  Salata sezon  |  Salata telina  |  Salata ton  |  Salate aperitiv  |  Salate gustari  |  Salate muraturi  |  Salate peste  |  Salate rosii  |  Sare piper  |  Sauvignon blanc  |  Scena concert  |  Seminte castraveti  |  Seminte ceapa  |  Seminte chimen  |  Seminte dovleac  |  Seminte porumb  |  Seminte rosii  |  Show dans  |  Snitel de porc   |  Snitel pui  |  Sos barbeque  |  Sos fructe padure  |  Sos maioneza  |  Sos mustar  |  Sos salata usturoi  |  Sos usturoi  |  Spanac cu rosii   |  Specialitati cafea  |  Specialitati ciocolata  |  Spectacole de magie  |  Spectacole muzica  |  Steak de vita   |  Strudel branza  |  Strudel cu mere  |  Strudel mere  |  Suc de ananas si grapefruit  |  Suc de piersici   |  Suc de portocale  |  Suc fructe  |  Sucuri fructe  |  Supa crema  |  Supa de legume  |  Supa legume  |  Terasa gradina  |  Terasa vara  |  Tiramisu fructe padure  |  Tiramisu, ciocolata  |  Ulei vegetal  |  Usturoi fulgi  |  Utilaje noi  |  Vanzare vinuri  |  Varza alba  |  Varza calita   |  Varza rosie  |  Vin alb  |  Vin demisec  |  Vin orez  |  Vin rosu  |  Vin sec  |  Vinuri albe  |  Vinuri rose  |  Vinuri rosii  |  Vinuri roze  |  Vita cartofi  |  Vita telina  |  Whisky ballantine`s  |  Whisky jack daniels  |  Zacusca ardei  |  Zacusca fasole  |  Zacusca vinete  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.