ALPHA BANK Afisari: 273
Categorie: AFACERI >> Banci Vizitatori: 1889
SUMAR
-------------------------
Despre noi (1)
-------------------------
 
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Aleea Dorobantilor, Nr. 237, Sector 1, Bucuresti
-------------------------
Phone: Telefon
  0800825742; 0213199350; 0212316570
-------------------------
Web: Internet
  email: info@alphabank.ro
  site: www.alphabank.ro

 
Despre noi  
Detalii  video  

ALPHA BANK GROUP impreuna cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare au infiintat in 1993 Banca Bucuresti SA, ca banca comerciala. Banca si-a inceput activitatea in anul 1994. La inceputul anului 2000, Banca Bucuresti a fost redenumita ALPHA BANK ROMANIA pentru a sublinia apartenenta la Grup.ALPHA BANK ROMANIA este o banca universala, ce ofera o gama larga de servicii si produse atat pentru segmentul de piata dedicat persoanelor fizice, cat si pentru sectorul IMM si corporate, printr-o retea de unitati situate in Bucuresti si alte orase mari din tara. ALPHA BANK ROMANIA a contribuit in mod inovativ la dezvoltarea sectorului financiar bancar prin actiuni indraznete, precum lansarea primului credit ipotecar cu o rata fixa pe 10 ani, la inceputul anilor 2000, o initiativa care a condus la crearea pietei ipotecare locale. 

 Scurt istoric

1994 - Alpha Bank Group si BERD pun bazele Alpha Bank in Romania, sub denumirea de Banca Bucuresti. Este infiintata ramura de investitii a Grupului, sub denumirea Bucharest Investment Group Brokerage. 

 

 

 

1998 - Sunt infiintate compania de leasing a Grupului, denumita in prezent Alpha Leasing Romania IFN, si compania de consultanta strategica a Grupului, in prezent Alpha Advisory Romania. 

 

 

 

2000 - La inceputul anului 2000, Banca Bucuresti este redenumita Alpha Bank Romania. Bucharest Investment Group Brokerage devine Alpha Finance Romania. In acelasi an compania actioneaza ca unic consultant pentru Guvernul Romaniei la vanzarea pachetului de actiuni pe care acesta il mai detinea la Banca Romana pentru Dezvoltare - SocGen, operatiune care a dus la cea mai mare oferta publica secundara de pana atunci pe piata romaneasca de capital. 

 

 

 

2001 - Este lansat creditul Alpha 810 Housing, primul credit ipotecar pe o perioada de 10 ani. Se semneaza acordul cu BERD pentru o linie de credit destinata finantarii IMM-urilor. Sunt emise primele carduri AlphaCard Visa Classic si AlphaCard Visa Electron. 

 

 

 

2002 - Este inaugurat Sediul Central al Alpha Bank Romania, in Calea Dorobanti, nr. 237B, o cladire moderna, impozanta, ce devine o adevarata emblema a zonei. ALPHA BANK AE isi mareste participatia la capitalul bancii din Romania la 95%, prin achizitionarea actiunilor detinute de BERD.

 

 

 

2003 - Alpha Bank Romania incheie al doilea acord cu BERD pentru finantarea IMMurilor. Sunt introduse in oferta bancii creditele de consum. In numai sase luni de zile, peste 50.000 persoane beneficiaza de acest produs. 

 

 

 

2004 - Reteaua de unitati Alpha Bank Romania ajunge la 19 unitati. 

 

 

 

2005 - ALPHA BANK AE devine actionar majoritar, detinand 99.43% din actiunile Alpha Bank Romania. Este lansat Alpha Click, serviciul de Internet Banking pentru persoane fizice si juridice. 

 

 

 

2006 - Este lansata Alpha Insurance Brokers, compania specializata in asigurari generale si de viata.

 

 

 

2007 - Alpha Bank Group organizeaza la Bucuresti "Capital Markets Day", evenimentul pentru investitori tinut pentru prima oara in afara Greciei. Este lansat Alpha Club, primul program de fidelizare a clientilor bancari din Romania. Alpha Bank incepe sa ofere Alpha Dreams, Planul de economisire pentru copii. In luna octombrie reteaua Alpha Bank Romania ajunge la 100 de unitati.

 

 

 

2008 - Este lansat contul cu facilitati de depozit Alpha Premier. Alpha Bank aduce Sports Panorama in Romania, promovand sportul si spiritul olimpic. Trei noi produse sunt puse la dispozitia IMMurilor: creditul AlphaIMMdecide, contul AlphaIMMpremier si cardul AlphaIMMbusiness. Sunt lansate noile carduri AlphaCard Visa Gold si Alpha MasterCard Credit. Reteaua Alpha Bank Romania ajunge la 200 de unitati.

 

 

 

2009 - Alpha Bank Romania incepe distributia a opt fonduri mutuale administrate de Alpha Asset Management A.E.D.A.K. Banca incepe sa ofere serviciul de acceptare a platilor cu card la comercianti prin intermediul POS-ului. Este lansat Alpha Administrator, primul produs din Romania dedicat Asociatiilor de Proprietari. Este lansat depozitul aniversar Alpha Anniversary, cu ocazia implinirii a 15 ani de activitate in Romania. 

 

 

 

2010 - Sunt lansate doua produse inovatoare: depozitul Alpha Tax Protect si pachetul Alpha IMMturism dedicat companiilor din turism. Banca ofera clientilor optiunea de plata in rate cu dobanda zero, prin intermediul cardurilor de credit. Este lansata platforma Alpha Green dedicata proiectelor CSR de mediu. Alpha Bank sprijina campania "Gradina Botanica - 150 de ani". 

 

 

 

2011 - Sera veche de la Gradina Botanica din Bucuresti este redeschisa publicului dupa 35 de ani, fiind reabilitata cu sprijinul Alpha Bank.

 

 

 

2012 - Alpha Bank lanseaza noul serviciu Alpha e-statements, care permite vizualizarea online, in orice moment si de oriunde, a extraselor de cont si card de credit. 

 

 

 

2013 - Alpha Bank lanseaza o noua solutie de autentificare pentru Alpha Click, serviciul de internet banking, bazata pe coduri unice de securitate. Noua solutie este bazata pe o tehnologie inovativa si aduce clientilor o mobilitate sporita, acestia putand efectua tranzactii prin Alpha Click de la orice computer sau tableta conectate la internet, oriunde si oricand, fara a mai fi necesara instalarea unui certificat digital. 

 

 

 

2014 - Se lanseaza noul card Alpha MasterCard World si noul serviciu de Mobile Banking. Este inaugurat cu sprijinul bancii Observatorul Parcului Natural Vacaresti in cadrul complexului Asmita Gardens. Alpha Bank este sponsor unic al primei editii a concursului de educatie financiara pentru invatamant primar, Olimpiada micilor bancheri.

 

 

 

2015 - Alpha Bank lanseaza Alpha Champions, un program de responsabilitate sociala care incurajeaza practicarea sportului si promoveaza in randul tinerilor un stil de viata disciplinat si sanatos. Ambasadorul proiectului este campionala olimpica la judo Alina Dumitru. In noiembrie are loc la Sinaia a cincisprezecea editie a seminarului pentru jurnalistii din presa economica, EU-COFILE, eveniment organizat anual de Alpha Bank impreuna cu Banca Nationala a Romaniei si Asociatia Romana a Bancilor.

 

 

 

2016 - Se lanseaza serviciul Alpha TXT, prin intermediul caruia clientii sunt informati prin mesaje text (SMS), direct pe telefonul mobil, cu privire la tranzactiile efectuate de acestia ori despre diversele evenimente aferente produselor sau serviciilor bancare detinute. Se lanseaza Alpha Shop, cel mai inovator program de recompensare a clientilor Alpha Bank care aleg sa plateasca cumparaturile folosind oricare dintre cardurile emise de banca.

 

 

 

2017 - Se lanseaza Alpha Gold Personal Banking, pachetul de produse si servicii ce ofera clientilor o experienta bancara privilegiata.  Alpha Bank este prima banca din Romania care atrage, in mod direct, cu produse proprii, capital de pe pietele straine.  Alaturi de mai multe banci germane si din alte state membre UE, Alpha Bank Romania a lansat o initiativa de atragere de depozite de pe piata germana, prin intermediul platformei FinTech ZINSPILOT, detinuta de Deposit Solutions. 

 

 

 

2018 - Alpha Bank lanseaza cardul Alpha Mastercard Professional, primul card din Romania dedicat exclusiv reprezentantilor profesiilor liberale. Se lanseaza Alpha Housing Green, noua solutie de finantare pentru cumpărarea, construirea sau renovarea unei case verzi.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
Prezentare video