ANASON, fructe Susţine sănătatea aparatului respirator Stimulează secreţia glandelor, inclusiv secreţia lactată Contribuie la o funcţionare normală a sistemului digestiv Anasonul este o plantă cultivată din timpuri îndepărtate în Asia Mică, fiind răspândită apoi în Europa. Este larg utilizată în medicina populară pentru înlăturarea problemelor digestive şi respiratorii. Ingrediente: fructele plantei Pimpinella Anisum L., fam. Apiaceae, care conţin ulei volatil bogat în anetol, aldehida anisică, colină, cetone; lipide; proteine; zaharuri; substanţe minerale. Efect Expectorant; antiseptic, antispastic, aperitiv stomahic (stimulează secreţia sucurilor gastro-intestinale) carminativ (ajută eliminarea gazelor intestinale); vermifug; galactogog (stimulează secreţia lactată), emenagog (favorizează declanşarea ciclului menstrual), tonic. Întrebuinţari principale Tulburări dispeptice, balonări, colici abdominale. Alte întrebuinţari Tuse, bronşită, traheită, laringită, astm bronşic, astenie nervoasă, paraziţi intestinali, tulburări menstruale. Contraindicaţii Sarcină. Preparare Infuzie din 1/2-1 linguriţă fructe la o cană cu apă clocotită. Pentru sugari, se prepară infuzie dintr-un varf de lingurita de fructe la 100 ml apă clocotită. Întrebuinţare Se bea 1 cană cu ceai pe zi, în mai multe reprize. Prezentare: cutie a 50 g |