BETTER Afisari: 179
Categorie: ASISTENTA MEDICALA >> Bioterapie Vizitatori: 70
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Iasi, judetul Iasi
-------------------------
Phone: Telefon
  0232227563; 0332819527; 0741591769
-------------------------
Web: Internet
  email: bioenergoterapia@yahoo.com; comenzibio@bioenergoterapia.ro
  site: www.bioenergoterapia.ro

 
Sistemul terapiei maestrului Choa Kok Suy  
Detalii  video  

Inginer chimist si profesor spiritual

 

 Meritul descoperirii stiintei despre terapia prin prana si prelucrarea acesteia intr-un sistem logic si bine definit ii apartine profesorului contemporan Marele Maestru Choa Kok Suy.Maestrul Choa Kok Suy, un Profesor spiritual, este intruchiparea adevarata a invataturilor sale. Filipinez de origine chineza, el a pasit pe drumul dezvoltarii spirituale pe cind era inca adolescent. Intelepciunea lui profunda este rezultatul „alchimiei“ experientei sale de viata in calitatea sa de Profesor spiritual, inginer-chimist, filantrop, om de afaceri si savant. Sistemul terapiei prin prana si seminariile despre perfectionarea spirituala organizate de Maestrul Choa constau in distilarea si sinteza cunostintelor obtinute in urma a mai mult de 20 de ani de experimente si cercetari. 

 

 Ce a scris si cum activeaza

 

 Maestrul Choa Kok Suy este autorul a sase carti. Prima dintre ele „Minuni datorate terapiei prin prana“ (intr-o editie timpurie „O stiinta veche si arta terapiei prin prana“), publicata in 1987, a aparut in mai multe editii si a fost tradusa in mai mult de 24 de limbi ale lumii. Aceasta carte contine chintesenta stiintei despre terapia energetica fara prezenta superstitiilor si a misticismului.Maestrul Choa Kok Suy este fondatorul si presedintele Institutului de cercetari interne si al Fondului universal pentru terapie prin prana, care se afla la Manila (Filipine). Amindoua aceste organizatii necomerciale, fondate in 1988 si 1990, se ocupa cu raspindirea acestei invataturi si cu crearea centrelor individuale de terapie in SUA, Canada, Europa, America de Sud, Asia si Africa.Dragostea fata de umanitate si dorinta de a-i ajuta pe oameni l-au condus pe Maestrul Choa spre organizarea unor seminarii practice de stiinte ezoterice in toata lumea. Seminariile lui sint indreptate nu numai catre perfectionarea spirituala a oamenilor, dar si catre rezolvarea problemelor de natura financiara si personala. Participantii la aceste seminarii spun: „Ne aflam linga un Profesor Luminat si un tamaduitor al noului secol“.

 

Izvoarele terapiei prin prana

 

 Terapia prin prana este cunoscuta din cele mai vechi timpuri in toate culturile. De exemplu, yoghinii indieni, taoistii chinezi si monahii tibetani foloseau prana sau energia pentru vindecare. Cu toate acestea, in cursul multor secole aceasta stiinta a fost acoperita cu un val de taina, era studiata si practicata in secret, in cercuri restrinse, pentru a evita aplicarea ei incorecta. Faptul ca existenta aurei era cunoscuta din cele mai vechi timpuri este vizibil si din aceea ca portretele divinitatilor si ale sfintilor, care apartineau practic fiecarei rase si religii, sint zugravite cu o lumina aurie care le inconjoara capul si trupul si chiar adesea le iese din palme. Toate acestea sint imagini ale energiei.Cuvintul „prana“ inseamna energie – energia vitala sau forta de viata. Potrivit traditiei hinduse, prana inseamna o energie infinita, care exista peste tot si care este baza si izvorul vietii in Univers. Aceasta energie sustine viata si sanatatea in corp. Notiunea de energie vitala exista in multe alte culturi, ea este cunoscuta astfel: „ki“ – in limba japoneza, „ti“ – in chineza, „pnevma“ – in greaca, „rua“ – in ivrit. Principalele izvoare de prana sint aerul, lumina soarelui si pamintul.

 

Aura sau corpul energetic

 

 Clarvazatorii cu ajutorul capacitatilor lor psihice observa ca fiecare om este inconjurat si strapuns de un corp energetic luminos. Prin acest corp energetic prana sau energia vitala din mediul inconjurator patrunde, se asimileaza si se distribuie in tot corpul fizic.Acest corp energetic este de asemenea cunoscut sub denumirile de „aura“, „biocimp“, „corpul bioplasmatic“ sau „dublul eteric“. In yoga el este numit „pranamaya kosha“, spre deosebire de corpul fizic, „annamaya kosha“. Aura nu poate fi vazuta de un om obisnuit, ci numai de cei care au anumite capacitati. In multe tari se fac cercetari stiintifice despre studierea amanuntita a naturii si proprietatilor aurei. In anul 1939, Semion Davidovici Kirlian si sotia sa au elaborat metoda fotografierii foarte rapide (care a devenit cunoscuta mai tirziu drept fotografierea kirliana) cu ajutorul careia cercetatorii au avut posibilitatea sa fotografieze si sa studieze stralucirea energetica nevazuta cu ochiul liber.Corpul energetic si cel fizic sint legate foarte bine unul de altul. Actiunea asupra unuia dintre ele in mod inevitabil il influenteaza si pe celalalt. De obicei, orice boala, inainte de a se manifesta in corpul fizic, apare in corpul energetic. In timp ce medicii vindeca corpul fizic al omului, cel care vindeca prin prana pune in balans corpul energetic, ceea ce accelereaza procesul de insanatosire a corpului fizic.*

 

Bazele acestei terapii

 

 Astfel, terapia prin prana se bazeaza pe doua legi fundamentale:- legea autorefacerii: organismul are o capacitate innascuta de a-si restabili sanatatea.- legea energiei vitale sau prana: energia vitala este necesara pentru mentinerea vietii in corp.In terapia prin prana energia vitala se foloseste pentru accelerarea reactiilor biochimice, atrase in procesul natural de autovindecare. Prin cresterea potentialului de energie in partea afectata a corpului sau chiar in tot corpul, ritmul insanatosirii organismului sau al cicatrizarii partii afectate creste de citeva ori.

 

Doua principii de baza in terapia prin prana

 

 In terapia prin prana se folosesc doua principii foarte simple care sint si usor de insusit. Primul principiu este curatarea prin intermediul careia vindecatorul inlatura energia bolnava din intreg corpul sau din partea afectata. Cel de-al doilea principiu consta in alimentarea partii afectate de boala sau a intregului organism cu prana proaspata sau cu energie vitala. Acest lucru se petrece prin intermediul proiectarii energiei (prana) asupra corpului energetic al bolnavului. Prana este primita in acelasi timp de cel care vindeca din mediul inconjurator cu ajutorul centrilor energetici care se afla in palme.Dupa ce au avut loc procesele de curatire si fortificare, circulatia energiei in tot corpul se imbunatateste, ceea ce contribuie la insanatosirea mai rapida a organismului. Adesea este de ajuns sa indepartati blocajele energetice pentru a se normaliza circulatia energiei prin tot corpul. Acest lucru conduce de asemenea la accelerarea procesului de insanatosire si chiar la o vindecare „miraculoasa“. Terapia prin prana are la baza legi ale naturii, care multor oameni le sint necunoscute.Experienta vasta a tamaduitorilor din mai multe tari a aratat ca terapia prin prana este eficace nu numai in tratarea bolilor fizice si psihice, ea ajuta de asemenea la prevenirea bolilor aparute prin lipsa de armonie dintre starile fizica, emotionala, psihica si spirituala ale omului. Cu ajutorul ei poate fi crescuta imunitatea organismului, pot fi refacute fortele, intr-un cuvint poate fi imbunatatita calitatea vietii omului, dispozitia sufleteasca si sanatatea.

 

Terapia prin prana vindeca la distanta

 

 Terapia prin prana este practica, se insuseste usor, este pregatita pentru a adapta organismul la sistem. Este universala, nu apartine unei credinte bine determinate. Are rezultate prestabilite in conditiile unei instruiri atente si amanuntite. Terapia prin prana nu foloseste nici un fel de medicamente, obiecte medicale etc. Nu provoaca boli, nu are efecte secundare. De asemenea, nu este nevoie ca tamaduitorul sa intre in contact fizic cu bolnavul. Aceasta terapie ii permite acestuia sa vindece persoane chiar aflate la distanta. Este o metoda de tratament foarte ieftina. Se imbina foarte bine si chiar continua orice alte forme de terapie. Este foarte eficace in procesul de autovindecare. In cadrul acestui sistem ucenicul isi insuseste „scanarea“ (diagnosticul energetic) si multe alte metode de autotratament.

 

Completarea medicinii, nu inlocuirea acesteia

 

 Trebuie insa sa retinem un lucru: terapia prin prana nu are ca scop inlocuirea medicinei obisnuite, ci completarea ei. Atunci cind simptomele unei boli persista sau in cazul unei boli grave este bine sa va adresati pentru ajutor atit medicului, cit si unui tamaduitor prin prana experimentat.La baza sistemului – ideea autoperfectionariiMaestrul Choa Kok Suy considera ca pentru a fi tamaduitor nu ai nevoie de capacitati de terapeut innascute. „Singurul lucru care isi trebuie este dorinta de a vindeca si urmarea exercitiilor de instruire.“ Visul Maestrului Choa este ca fiecare familie sa aiba tamaduitorul ei.Sistemul terapiei prin prana este universal si deschis pentru toti oamenii, indiferent de apartenenta lor religioasa. La baza acestui sistem sta ideea autoperfectionarii, din punct de vedere fizic, emotional, intelectual si spiritual.

 

Terapia prin prana se poate invata in centre sau organizatii oficiale care exista in foarte multe orase din peste 30 de tari ale lumii.RADIONICA SI TERAPIA DISTALATermenul de radionică este introdus relativ de curând (începutul sec. XX) de către medicul american Abrams, dar menţionări despre această ştiinţă datează încă din cele mai vechi timpuri. Pe pereţii unor peşteri au fost desene asemănătoare schemelor radionice, despre care s-a afirmat că asigurau protecţia tribului sau succesul la vânătoare, iar mărturii despre utilizarea de aparate radionice se regăsesc în textele din China antică, Egipt, Peru, acestea fiind utilizate pentru a dezvolta anumite capacităţi latente ale fiinţei umane. De asemenea există mărturii în scrierile antice despre utilizarea lor în scopuri terapeutice. De altfel, chiar despre Piramidele din Egipt sau cele din China se afirmă că nu sunt altceva decât aparate radionice imense capabile să influenţeze în mod benefic întreaga planetă, vestigii ale unei epoci la ale cărei descoperiri ştiinţa actuală nici măcar nu visează.Despre radionică se spune că este o veritabilă ştiinţă a rezonanţei. O definiţie a radionicii ar fi aceea că radionica este arta de a pune rapid în rezonanţă (a face să oscileze pe aceeaşi frecvenţă de vibraţie) două sisteme. Din acest punct de vedere tot ceea ce există în manifestare este radionică (rezonanţă).

 

Din această perspectivă, majoritatea oamenilor folosesc inconştient radionica, zi de zi, clipă de clipă, chiar în cele mai banale lucruri. O acţiune radionică nu presupune un transfer de energie, în sensul acceptat de ştiinţa modernă, ci se produce o structurare informaţională în sistemul asupra căruia se acţionează, astfel încât el se acordează pe frecvenţa fenomenului care se doreşte a fi produs. Acordul a două sisteme este un fenomen punctual, dacă frecvenţele nu sunt perfect egale, nu se produce rezonanţa, deci oricât de aproape suntem de frecvenţa de rezonanţă fenomenele sunt măsurabile deci finite, la rezonanţă practic energia devine infinită. Oriunde în altă parte decât la rezonanţă fenomenele rămân în limita a ceea ce numim în mod obişnuit normal, la rezonanţă însă apar rezultate care depăşesc cadrul explicaţiilor obişnuite.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
Prezentare video