Sistemul de management al sigurantei alimentului ISO 22000 este un standard international, elaborat pentru a asigura securitatea alimentara. Legislatia europeana si internationala privind productia de alimente prevede aplicarea in toate unitatile implicate în productia, transportul, depozitarea si servirea alimentelor, a principiilor unui sistem de asigurare a calitatii igienice bazat pe evaluarea si prevenirea riscurilor, deci a unui sistem (HACCP - Hazard Analysis and Critical Control Point). Aceste norme se adreseaza în principiu întreprinderilor care produc si comercializeaza produse alimentare si echipamente pentru industria alimentara (ex. societati producatoare de alimente, de distributie si comercializare a produselor alimentare, societati gastronomice, cantine si furnizorii acestora, inclusiv cei de ambalaje), precum si celor care doresc sa fie evaluate de pe o pozitie neutra de catre un organism competent si obiectiv în conformitate cu conceptul HACCP implementat. ISO 22000- Avantaje - asigura focalizarea organizatiei asupra pericolelor care afecteaza siguranta alimentului, prin identificarea sistematica, evaluarea pericolelor si controlul punctelor critice de control;
- asigura premisele pentru comunicare eficienta cu toate partile implicate;
- mai mare siguranta a produsului si riscuri scazute la garantarea produsului.
Un sistem de management al sigurantei alimentului certificat demonstreaza angajamentul si capacitatea organizatiei de a controla pericolele pentru siguranta alimentelor, cu scopul de a asigura ca alimentul indeplineste standardele de siguranta in momentul utilizarii si/sau a consumului uman. Contactati-ne azi pentru a afla cum Certification International Romania poate ajuta organizatia dumneavoastra pentru obtinerea certificarii ISO 22000. |