| | Evaluarea factorilor de risc | | | Detalii | | | | - Asigurarea auditului intern în domeniul securitatii si sanatatii în munca privind echipamentul de munca utilizat, mediul de munca, sarcina de munca si executantul ;
- Observarea procesului de munca si al locului de munca respectiv determinarea indicelui global de risc
- Analiza modului de operare al echipamentelor privind evaluarea expunerii la pericol
- Analiza factorilor externi de influenta
- Analiza factorilor psihologici, sociali si fizici
- Identificarea si evaluarea factorilor de risc de accidentare si imbolnavire profesionala la locul de munca
a)determinarea factorilor de risc rezultati in urma utilizarii mijloacelor de muncab)determinarea factorilor de risc datorati mediului de munca c)determinarea factorilor de risc rezultati in urma exercitarii sarcinii de munca d)determinarea factorilor de risc datorati activitatii executantului e)determinarea nivelurilor de risc partiale g)determinarea nivelului global de risc al sistemului de munca analizat . - Ierarhizarea factorilor de risc profesional in raport cu gravitatea maxima previzibila a consecintelor actiunii acestora asupra executantilor
- Intocmirea fiselor de evaluare a factorilor de risc .
- Identificarea si ierarhizarea masurilor de prevenire ce trebuie aplicate in functie de prioritatile stabilite privind riscurile, care trebuie eliminate sau diminuate, coroborat cu criteriul economic
- Intocmirea fiselor de masuri privind diminuarea sau eliminarea factorii de risc privind securitatea si sanatatea in munca.
- Intocmirea planului de prevenire si protectie.
a)stabilirea masurilor organizatorice de diminuare a factorilor de risc b)stabilirea masurilor tehnice de diminuare a factorilor de risc c)stabilirea masurilor sanitare de diminuare a factorilor de risc d)stabilirea termenilor si responsabililor privind implementarea planului de prevenire si protectie. - Verificari privind implementarea continutului planului de prevenire si protectie la locul de munca conform termenilor stabiliti.
<- Inapoi | | | | | | |