3D Dental Tineretului-clinica stomatologica-Bucuresti Afisari: 148
Categorie: ASISTENTA MEDICALA >> Stomatologie si tehnica dentara Vizitatori: 50
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Bd. Tineretului, nr 47, bl 57. sc B, ap 37,sector 4,
-------------------------
Phone: Telefon
  0732060050; 0721000023
-------------------------
Web: Internet
  email: 3ddental.tineretului@gmail.com
  site: www.3d-tineretului.ro

 
Coroane Dentare  
Detalii  video  

Despre Coroanele Dentare

Coroanele dentare reprezinta niste lucrari protetice care sunt folosite pentru a „imbraca” un dinte, asigurandu-i un aspect mult mai placut, insa exista cateva reguli pentru ca procedura sa poata fi pusa in aplicare.

In primul rand dintii trebuie sa fie perfect sanatosi, sa nu prezinte nici un grad de mobilitate, iar acestia sa fie rezistenti pentru a putea sustine lucrarea. Cu toate acestea, se apeleaza la slefuirea dintilor vecini pentru ca orice coroana sa fie potrivita din toate punctele de vedere.

Ce rol au coroanele dentare?

O coroana dentara indeplineste mai multe functii, iar cea mai importanta pentru pacienti, de cele mai multe ori este cea estetica, asteptandu-se ca aceasta sa fie ideala atat din punct de vedere al formei, cat si al dimensiunilor sau culorii. Insa si functia masticatorie este importanta deoarece pacientii isi doresc sa se bucure de confort la fiecare masa, fara durere sau sensibilitate aparute in momentul consumului de mancaruri si bauturi reci sau fierbinti. Un alt rol important care trebuie indeplinit este fonetica, iar fiecare pacient trebuie sa se obisnuiasca in cel mai scurt timp cu aceste coroane dentare pentru a putea reveni imediat la activitatile de zi cu zi.

Care sunt avantajele?                        

Oricine isi doreste sa se bucure de zambetul perfect, dar dintii care sunt afectati de carii, iar apoi reparati, in decursul anilor isi pot pierde din culoare, devenind inestetici.

Insa o coroana dentara este recomandata in acest sens tuturor celor care isi doresc infrumusetarea aspectului danturii, iar rezultatele obtinute sunt influentate si de tipul materialului ales pentru pregatirea coroanei.

 

De asemenea, nu este nevoie de foarte multe sedinte pentru ca aceste lucrari protetice sa fie finalizate, durata procedurii variaza in functie de fiecare caz in parte, dar nu mai mult de 4 sedinte. Ulterior, pacientii se bucura de mai mult confort, se obisnuiesc imediat si beneficiaza de aspectul mult dorit.

Care sunt dezavantejele?                                 

La fel ca in cazul multor altor tratamente ale stomatologiei si coroana dentara prezinta cateva dezavantaje, iar unul dintre cele mai importante este necesitatea slefuirii dintelui, pentru a se crea suficient spatiu in vederea adaptarii corespunzatoare a acestora.

Aceasta operatiune nu este foarte indicata deoarece pe aceasta cale se pierde o cantitate importanta de tesut sanatos, motiv pentru care dintii pot deveni mai sensibili. Insa slefuirea poate fi evitata atunci cand se apeleaza la pivotii dentar sau la implanturi, iar coroanele vor putea fi pregatite in cele mai bune conditii.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
Prezentare video