DG Business International - contabilitate, resurse umane Timisoara Afisari: 112
Categorie: AFACERI >> Audit, contabili Vizitatori: 35
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. Munteniei, nr. 7, Timisoara, judetul Timis
-------------------------
Phone: Telefon
  0726103606
-------------------------
Web: Internet
  email: dgbusinessint@gmail.com ; office@dgbusiness-job.ro
  site: www.dgbusiness-job.ro

 
Contabilitate financiara si de gestiune  
Detalii  video  

Contabilitatea financiara presupune, in ansamblu, o prezentare fidela a patrimoniului, a situatiei financiare si a rezultatului exercitiului. Aceasta prezentare se realizeaza prin intermediul documentelor de sinteza.

Contabilitatea financiara are rolul de a furniza informatii necesare in elaborarea deciziilor economice. Pe langa aceasta utilizare interna, informatia contabila financiara este destinata utilizatorilor externi( bancheri, angajati, furnizori etc.).

Contabilitatea de gestiune are rolul de a furniza un ansamblu de informatii contabile care este prelucrat si analizat in scopuri interne.

Astfel, contabilitatea de gestiune urmareste in detaliu activitatea de gestiune interna a unitatiii (costul de productie, costul de transfer, costul de vanzare ) pentru a putea lua cele mai rationale si optime decizii.

Contabilitatea financiara si de gestiune presupune: 1. Calculul impozitului pe profit sau a impozitului pe veniturile microintreprinderii, dupa caz, intocmirea si depunerea declaratiilor in termenele legale; 2. Calculul impozitului pe dividende, intocmirea si depunerea declaratiilor privind impozitul pe dividende; 3. Calculul impozitului pe veniturile persoanelor fizice si juridice nerezidente; 4. Intocmirea decontului de TVA si depunerea acestuia in termenele legale; 5. Consolidarea balantelor de verificare pentru grupuri de societãti si transpunerea lor în bilant; 6. Intocmirea altor situatii sau rapoarte cerute de legislatia in vigoare; 7. Intocmirea de raportari contabile externe, daca specificul activitatii o impune catre parteneri, furnizori sau clienti externi; 8. Lucrari specifice pentru participarea la licitatii publice de oferte; 9. Informarea periodica a conducerii asupra situatiei economico-financiare a societatii; 10. Informarea permanenta si in timp util a conducerii societatii privind reglementarile din domeniul fiscal si financiar-contabil; 11. Informari periodice privind schimbarile legislatiei fiscale privitoare la activitatea beneficiarului; 12. Participarea cu ocazia verificarii contabilitatii de catre organele abilitate prin lege de a efectua controale financiare si fiscale; 13. Intocmirea de dosare credite, dosare leasing; 14. Obtinerea certificate fiscale, certificate constatatoare; 15. Efectuarea de punctaje cu administratia financiara; 16. Evidenta global-valorica, cantitativ-valorica, dupa caz, si intocmirea balantei analitice a stocurilor; 17. Elaborarea balantei de verificare si a balantelor analitice; 18. Intocmirea jurnalelor contabile prevazute de lege: Registrul Jurnal, Registrul Inventar, Registrul Cartea Mare; 19. Evidenta analitica si sintetica clienti, furnizori; 20. Evidenta mijloace fixe, calculul amortizarii.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
Prezentare video