Integrated Quality Certification auditare sisteme management Mures Afisari: 133
Categorie: AFACERI >> Consultanta, acreditari, certificari calitate Vizitatori: 50
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str.Budiului, Nr.103, Targu Mures, judetul Mures
-------------------------
Phone: Telefon
  0768863093
-------------------------
Web: Internet
  email: contact@iqcr.ro
  site: www.iqcr.ro

 
Certificare ISO 14001  
Detalii  video  

Familia de standarde ISO 14000 ofera instrumente practice pentru companii si organizatii de toate tipurile care doresc sa gestioneze responsabilitatile de mediu.

ISO 14001:2004 si standardele sale de sprijin, cum ar fi ISO 14006:2011 se concentreaza pe implementarea sistemului de management al mediului. Celelalte standarde din familie sunt specifice unor anumite domenii, cum ar fi: auditurile, comunicatiile, precum si provocarile de mediu, cum ar fi schimbarile climatice.

ISO 14001:2004 stabileste criteriile pentru un sistem de management de mediu si poate fi certificat. Acesta traseaza un cadru pe care o societate sau organizatie poate sa creeze un sistem eficient de management al mediului. Acesta poate fi utilizat de catre orice organizatie, indiferent de dimensiune sau domeniu de activitate.

Utilizarea ISO 14001:2004 poate oferi asigurari conducerii si angajatilor companiei, precum si partile externe interesate ca impactul asupra mediului este masurat si ameliorat.

In prezent exista mai mult de 300.000 de certificari ISO 14001 in 171 de tari din intreaga lume, ceea ce arata cat de importanta este o certificare ISO 14001.

Beneficii

Un sondaj efectuat de catre Organizatia Internationala de Standardizare pe un esantion de peste 5000 de utilizatori care au implementat si certificat sistemul de management al mediului arata in felul urmator:

75% din utilizatorii au evaluat sistemul de management al mediului important pentru indeplinirea cerintelor legale si imbunatatirea performantelor de mediu a organizatiei Peste 60% au evaluat sistemul de management al mediului extrem de important pentru realizarea obiectivelor de management si implicarea angajatilor Mai mult de jumatate au evaluat sistemul de management al mediului important pentru managementul afacerilor, mai ales pentru indeplinirea cerintelor partilor interesate si imbunatatirea imaginii publice Peste 75% au indicat ca utilizarea standardului le-a dat un avantaj competitiv si 63% au inregistrat un beneficiu financiar Alte beneficii aduse de sistemul de management al mediului:

Reducerea consumului de materii prime si resurse Reducerea consumului de energie Cresterea eficientei proceselor Reducerea costurilor de productie si de eliminare a deseurilor Utilizarea resurselor recuperabile.

Etape

Completarea si transmiterea cererii de oferta Transmiterea ofertei catre client Acceptarea ofertei si semnarea contractului de evaluare a conformitatii Inregistrarea clientului Desemnarea echipei de audit (auditori si/sau experti tehnici) Intocmirea planului de audit Pregatirea documentelor necesare realizarii auditului Desfasurarea auditului de evaluare Intocmirea raportului de audit Evaluarea raportului de audit si luarea deciziei privind emiterea certificatului Audit de supraveghere I – la 12 luni de la emiterea certificatului Audit de supraveghere II – la 24 luni de la emiterea certificatului Audit de recertificare – la 36 luni de la certificarea initiala pentru asigurarea continuitatii procesului.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
Prezentare video