Zedra Group - Tamplarie lemn, ferestre si usi din lemn stratificat, Arad Afisari: 183
Categorie: ARHITECTURA, CONSTRUCTII, AMENAJARI INTERIOARE SI EXTERIOARE >> Tamplarie lemn Vizitatori: 55
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Bd. Revolutiei, Nr. 46-48, Arad, judetul Arad
-------------------------
Phone: Telefon
  0722509397 ; 0257211882
-------------------------
Web: Internet
  email: office@ferestrezedra.ro
  site: www.ferestrezedra.ro

 
Ferestre case pasive  
Detalii  

Alegerea ferestrei pentru casa pasiva - Tocul

Ferestrele au un rol important pentru casele pasive. Cu seria de articole, Internorm intentioneaza sa dea o mana de ajutor pentru a afla care sunt considerentele care trebuie avute in vedere in cursul alegerii lor.

Utilizatorii estimeaza ca, 26% din consumul total de energie este utilizat pentru incalzire. Insa, in realitate consumul acesta ajunge la 53%, din acest motiv cel mai important este sa se constientizeze necesitatea de a economisi energia. O casa pierde de obicei 25-30% din caldura obtinuta, prin intermediul ferestrelor, aceasta valoare indica importanta etansarii termice a acestora.

Gradul de izolare al unei ferestre depinde de incastrarea in perete, de materialul tocului, de modul de articulare a ferestrei, de gradul de etanseitate si de calitatea acesteia. Capacitatea de izolare se caracterizeaza de obicei cu coeficientul de transfer al caldurii, cu asa numita "valoare U", cu cat aceasta valoare este mai mica, cu atat mai bine izoleaza fereastra.

La incastrarea in perete, cel mai important este sa se realizeze etanseitatea si in paralel sa se foloseasca o spuma PUR care isi mentine calitatile de fixare si izolare o durata lunga. Pentru asigurarea acestor cerinte trebuie prevenita difuzia, datorita faptului ca spuma poliuretanica isi pierde calitatile daca intra in contact cu umezeala. Ambele conditii pot fi indeplinite prin asa numita metoda RAL, care consta in utilizarea unei benzi de etansare lipite pe toc si rama. Aceasta solutie este folosita deocamdata numai de specialistii pregatiti. La imbinarea fereastrei cu peretele este importanta evitarea puntii termice, acest lucru se poate realiza prin unirea termoizolatiei exterioare cu tocul ferestrei.

De ce depinde gradul de izolare al tocului ferestrei?

 

  • Adancimea profilului - capacitatea de izolare creste in raport direct cu cresterea adancimii profilului. In zilele noastre, cea mai mare adancime a profilului, atat la ferestrele din material plastic cat si la cele din lemn/spuma/aluminiu/ este de circa 100 mm.
  • Material - cu toate ca materialul plastic si aerul inchis in profile precum si lemnul ca material de baza pentru tocuri are calitati izolatoare bune, pentru a raspunde cerintelor contemporane la ambele tipuri de material se utilizeaza spuma izolatoare ca material de instalare.
  • Numarul camerelor din profil - este o caracteristica ce trebuie avuta in vedere strict impreuna cu adancimea profilului. Multi argumenteaza cu numarul de camere in timp ce adancimea profilului nu creste, in acest fel capacitatea de izolare nu se imbunatateste.
  • Rigidizarea din otel - pentru a asigura stabilitatea dorita la ferestrele din material plastic este necesara o rigidizare din otel care, prin caracteristica sa de conductibilitate termica buna, poate slabi capacitatea de izolare a tocului. Cu substituirea acestui element metalic, gradul de izolare termica se imbunatateste. La ferestrele din material plastic problema se rezolva cu lipirea sticlei in toc, adica cu sistemul Internorm Fix-O-Round (sticla termoizolanta cu o stabilitate deosebita se lipeste de jur imprejur in tocul ferestrei fara insertii, cu ajutorul unei solutii de lipit elastice).
  • Numarul profilelor de etansare - produsele cele mai avansate au 3 garnituri de cauciuc fara intrerupere si din diverse materiale. Pentru ca toate cele 3 garnituri sa isi indeplineasca rolul (adica sa se loveasca de suprafata dorita), dar in acelasi timp fereastra sa poata fi inchisa si deschisa cu o putere medie, este nevoie de o precizie deosebita la productia si asamblarea ferestrelor, acest fapt devenind in ultimele decenii cunoscut de toti ca fiind o caracteristica distinctiva a firmelor conducatoare.
  • Constructia tehnologica actuala de varf atat la profilele de ferestre din material plastic cat si la cele din lemn o reprezinta structura sandwich, unde o spuma izolatoare rigida se intercaleaza intre toc si intre acoperirea exterioara din aluminiu, cu rol de protectie impotriva conditiilor meteorologice.

Conform celor amintite valoarea U la solutiile de varf pot fi de Uf=0,7-0,9 W/m²K.

Sticla si distantierul

Gradul de izolare al unei ferestre depinde de incastrarea in perete, de materialul tocului, de modul de articulare a ferestrei, de gradul de etanseitate si de calitatea acesteia. Capacitatea de izolare se caracterizeaza de obicei cu coeficientul de transfer al caldurii, cu asa numita "valoare U", cu cat aceasta valoare este mai mica, cu atat mai bine izoleaza fereastra.Fixarea sticlei izolatoareAtat din punct de vedere al etanseitatii cat si a capacitatii izolatoare, aceasta solutie este una inovatoare, prin care, la ferestrele din plastic, sticla este lipita de jur imprejur in tocul ferestrei fara insertii, in loc de incastrarea obisnuita. Acesta este tehnologia Fix-O-Round.

Factori ce influenteaza izolarea termica a sticlei:

  • Gradul de emisie al stratului de metal moale folosit: de care depinde capacitatea de reflexie termica spre incaperea incalzita.
  • Modul de umplere al gazului: in prezent, cea mai buna izolare se realizeaza prin umplerea cu gazul Kripton.
  • Raportul capacitatii de umplere cu gaz: la ferestrele de cea mai buna calitate, rata de umplere cu gaz depaseste 95 %, avand o scadere de maxim 0,3 % pe an.
  • Latimea spatiului dintre foile de sticla: cu cat distanta dintre foi este mai mare cu atat este mai buna izolarea termica. Cea mai mare distanta posibila in cazul a trei straturi de sticla este de 2x18 mm. In tocurile geamurilor de calitate, grosimea structurii totale de sticla poate fi de 42, 44 sau mai nou 48 mm.
  • Grosimea foii de sticla nu influenteaza in nici un fel izolarea termica.
  • Valoarea U a sticlariei este 0,5 W/m²K.

Rolul ferestrelor de a capta razele de soare contribuie din ce in ce mai mult la producerea necesarului de energie termica a unei cladiri. Aceasta capacitate a sticlei este prezentata prin asa numita "valoare g" care indica, cat la % din energia solara este permisa. In cazul sticlei cu strat triplu, la folosirea sticlei speciale Internorm solar Glass se poate atinge valoarea de 60%, care in unele cazuri reprezinta tocmai acel minim necesar, prin care o locuinta poate fi intr-adevar o casa pasiva. Astfel, fereastra a devenit, dintr-un punct slab un instrument de castigare a energiei.

Urmatorul factor de influentare este distantierul. Rolul acestuia raportat la gradul de izolare termica se caracterizeaza prin coeficientul de punte termica, valoarea Psi. Distantierul din aluminiu este inca des intalnit, dar din cauza efectului negativ in izolarea termica, devine din ce in ce mai mult o solutie invechita. Otelul inoxidabil este o solutie mai buna, iar cea mai recenta dezvoltare este otelul inoxidabil combinat cu material plastic.

Cu cat vitrajul este incastrat mai adanc in tocul ferestrei, cu atat este mai buna izolarea termica. Cazul ideal este acela cand incastrarea vitrajului ajunge la 20 mm. Figura reprezinta imaginea termica a sticlei incastrate.

Confort

De la solutiile moderne enumerate anterior pana la tehnologiile folosite in dezvoltarea componentelor se pot regasi in zilele noastre intr-un singur produs:

  • strat de sticla 3 + 1
  • sistem de umbrire incorporat
  • toc cu structura sandwich compus din lemn/spuma izolatoare/aluminiu
  • UW=0,63 W/m²K

Din ce in ce mai multe persoane sunt preocupate de diminuarea exploatarii mediului inconjurator, de reducerea dependentei fata de diversele surse de distributie a utilitatilor si de cresterea sentimentului de siguranta. Un raspuns pentru aceasta preocupare il constituie un produs exceptional, si anume casa pasiva care are un consum de energie mai mic cu aproximativ 90% fata de consumul actual. Chiar si in Ungaria s-au construit deja primele case pasive calificate. In urma unei colaborari excelente, echipele au dovedit ca se pot indeplini cerintele stricte impuse de aceste tipuri de case in toate zonele Europei. O veste buna pentru cei care doresc sa-si construiasca asemenea case il constituie pretul accesibil.

Prima casa pasiva certificata la Szada

A doua casa pasiva certificata la Tényo - ambele cu ferestre Internorm

Imbunatatirea confortului: datorita izolarii optime, caldura ramane in casa. De asemenea, exista diferente foarte mici de temperatura intre spatiul din incapere si spatiul care delimiteaza incaperea. Figurile de mai jos prezinta doua cazuri specifice: daca intr-o casa obisnuita diferenta de temperatura intre aerul din incapere si temperatura suprafetei geamului poate ajunge pana de 12°C, in casa pasiva, utilizand o fereastra de calitate, aceasta diferenta este de doar 4°C. Aceasta valoare se situeaza in intervalul limita de perceptie, astfel creand un confort sporit si in apropierea ferestrei. Din aceast motiv, in cazul caselor pasive, pe peretii exteriori nu va exista radiatie asimetrica, iar ca urmare nu se vor forma curenti de aer.

Pe de alta parte, in sezonul cald, se poate impiedica supraincalzirea cladirii. In casele pasive pe toata perioada anului predomina o clima uniforma, placuta - fapt care asigura un grad mai ridicat de confort pentru locatari. Mai mult, casele pasive sunt echipate cu un sistem de aerisire cu randament ridicat, prin care se previne igrasia, praful si alergia provocata de acestea.

O asemenea investitie nu se realizeaza pe termen scurt, de aceea, ca necesitate de baza, cea mai importanta este durabilitatea. Ferestrele ar trebui sa aiba o durata de viata de minim 30 de ani, perioada in care acestea isi mentin capacitatea de izolare termica, de importanta vitala caselor pasive. Intr-adevar, acest lucru este greu de garantat, ideal ar fi ca producatorul sa asigure o garantie de cel putin 30 de ani.

In functionarea optima a ferestrei, un rol important il are montajul acesteia!

Pentru a atinge cele mai bune valori de izolare termica, ferestrele trebuie montate in partea exterioara a zidului, ceea ce reprezinta o provocare atat din punct de vedere static, cat si al etanseitatii. Montarea ferestrelor trebuie realizata de un specialist cu referinte bune, care este constient de importanta utilizarii celei mai noi tehnologii si munca foarte precisa. Internorm lucreaza numai cu cei mai buni specialisti, care iau parte la cursuri de formare profesionala si la calificari internationale.

Alegerea unei ferestre cu capacitate de izolare fonica excelenta are o importanta deosebit de mare pentru cei care locuiesc in zone cu trafic intens. Cele mai bune ferestre produse pentru domeniul particular, pot atinge valoarea de izolare fonica de 46 dB. In acest sens produsele de calitate le reprezinta ferestrele cu canat cuplat, care, in afara de cele trei straturi de sticla izolatoare termica mai au si un al patrulea strat de sticla de inchidere. In asemenea combinatii, in spatele sticlei izolatoare exterioare se afla sistemul de umbrire ferit de praf, resprezentand o solutie moderna mai ales in cazul renovarilor.

Tuturor le este important aspectul estetic pe langa functionalitatea unei case. Aceasta dorinta este asigurata de invelisul exterior din aluminiu al ferestrelor. Invelisul de aluminiu garanteaza, pe langa o gama larga de culori, si mentinerea culorii alese pe termen lung chiar si in conditii meteorologice extreme. Aceste ferestre nu necesita vopsire, iar calitatile fizice si estetice originale ale structurii din lemn se pastreaza.

Aspectul exterior uniform a invelisului din aluminiu face posibila aplicarea ferestrelor din lemn la unele incaperi, iar la alte incaperi cele de plastic (de ex. la bai, incaperi pentru instalatii de incalzire etc.). Astfel se pot optimiza atat costurile cat si satisfacerea necesitatilor la diferitele conditii.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
 
energia qi  |  Accesorii aluminiu  |  Accesorii ferestre  |  Accesorii ferestre lemn  |  Accesorii ferestre pvc  |  Accesorii pvc  |  Accesorii usi  |  Articole cauciuc  |  Articole lemn  |  Articole metal  |  Articole protectie  |  Articole spuma poliuretanica  |  Articole sticla  |  Benzi cauciuc  |  Benzi elastice  |  Benzi etansare  |  Benzi plastic  |  Calitate de exceptie  |  Camere ventilatie  |  Casa pasiva  |  Case lemn  |  Case structura lemn  |  Casele pasive  |  Certificat calitate  |  Consultanta calitate  |  Consultanta usi   |  Consum mic de energie  |  Culori diverse   |  Curenti slabi  |  Cursuri de formare profesionala  |  Cursuri formare profesionala  |  Cursuri psi  |  Design exterior  |  Design interior  |  Design produs  |  Dezvoltare profesionala  |  Dimensiunile ferestrelor  |  Distributie a caldurii  |  Distributie sticla   |  Durata montajului  |  Elemente siguranta  |  Energia vitala  |  Energie solara  |  Etansare fonica  |  Etansare termica  |  Factor de putere  |  Fereastra termica  |  Ferestre aluminiu  |  Ferestre clasice  |  Ferestre lemn stratificat  |  Ferestre lemn triplu  |  Feronerie ferestre  |  Feronerie sticla  |  Feronerie usi  |  Forma de sandwich   |  Formare profesionala  |  Gama de temperatura   |  Garnituri cauciuc  |  Garnituri etansare  |  Garnituri etansare ferestre  |  Goluri ferestre  |  Home security  |  Incalzire solara  |  Instalatii curenti slabi  |  Instalatii energie solara  |  Instalatii vopsire  |  Izolare fonica  |  Izolare impotriva caldurii  |  Izolarea fonica  |  Izolarea termica  |  Jaluzele aluminiu  |  Jaluzele exterioare  |  Jaluzele lemn  |  Jaluzele pvc  |  Lemn inchis  |  Lemn moale  |  Manere aluminiu  |  Manere ferestre  |  Manere usi  |  Material estetic  |  Materiale din pvc  |  Materiale fixare  |  Materiale protectie  |  Materiale psi  |  Mici reparatii  |  Modificare instalatii gaz natural  |  Modul specialist  |  Montaj aluminiu  |  Montaj pvc  |  Montaj usi  |  Otel inoxidabil   |  Pana energie  |  Perete lateral  |  Perioada medie   |  Permanent scurt  |  Persoanelor fizice si juridice  |  Prima casa  |  Produse casa  |  Produse cauciuc  |  Produse din metal  |  Produse lemn   |  Produse otel  |  Produse otel inoxidabil  |  Produse umbrire  |  Profil aluminiu  |  Profile aluminiu  |  Profile cauciuc  |  Profile de etansare  |  Profile din otel inoxidabil   |  Profile exterior  |  Profile ferestre  |  Profile inchidere  |  Profile lemn  |  Profile otel  |  Profile structura  |  Profile tocuri  |  Protectie fonica  |  Protectie fonica usi  |  Protectie persoane fizice  |  Protectie solara  |  Protectie termica  |  Radiatie solara  |  Randament ridicat  |  Reparatii aluminiu  |  Reparatii diverse  |  Rol estetic  |  Servicii personalizate  |  Servicii personalizate  |  Serviciu gratuit  |  Sistem confort  |  Sistem solar  |  Sisteme geamuri  |  Sisteme umbrire  |  Sisteme usi pvc  |  Solutii domeniul it  |  Solutii incalzire  |  Solutii incalzire bai  |  Solutii protectie  |  Spuma etansare  |  Spuma poliuretanica  |  Sticla si plastic  |  Sticla termoizolanta  |  Sticla trafic intens  |  Surse energie  |  Tamplarie aluminiu  |  Tamplarie din pvc  |  Tamplarie lemn stratificat  |  Tamplarie pvc aluminiu  |  Temperatura de lucru  |  Temperatura dorita   |  Temperatura in solar  |  Temperatura mediului inconjurator  |  Temperatura necesara   |  Termoizolatii exterioare  |  Toata suprafata  |  Tocuri ferestre  |  Tocuri mici  |  Tocuri plastic  |  Usi culisante  |  Usi exterioare  |  Usi interioare  |  Usi interior  |  Usi intrare  |  Usi izolare fonica  |  Usi lemn  |  Usi lemn stratificat  |  Usi manere otel  |  Usi otel  |  Usi protectie fonica  |  Usi pvc  |  Usi siguranta  |  Valoare optima   |  Veste lucru  |  Veste protectie  |  Vopsire poliuretanica  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.