HutSystem Afisari: 355
Categorie: ALARME, APARARE, PAZA >> Alarme imobil Vizitatori: 231
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Bd. Timisoara, nr. 19, sector 6,
-------------------------
Phone: Telefon
  0722662669
-------------------------
Web: Internet
  email: hutsystem@gmail.com
  site: www.hutsystem.ro

 
Sisteme de avertizare la incendiu  
Detalii  video  

Riscurile producerii unui incendiu sunt cu mult mai mari decat si le poate permite cineva.

Prin formele sale violente de manifestare incendiul reprezinta un permanent pericol pentru om si pentru valorile materiale. Riscurile producerii unui incendiu sunt cu mult mai mari decat si le poate permite cineva. Pericolul de incendiu este omniprezent, pagubele materiale generate fiind directe si pe termen lung, insa cel mai important aspect ramane cel legat de protejarea vietii. de efractie.

Daca din punct de vedere material riscul unui incendiu pare pentru anumite persoane mai usor de asumat, consecintele pierderii de vieti omenesti obliga la o abordare serioasa a acestui risc, tocmai de aceea se impun masuri de prevenire a incendiului prin montarea unui sistem sigur si eficient de detectie si avertizare a inceputului de incendiu. Pentru locuinte particulare este suficienta conectarea detectorilor de incendiu (fum, temperatura, gaz, etc.) la centrala de alarma impotriva efractiei.

Pentru constructiile mari (cladiri de birouri, spatii comerciale, depozite, banci, cladiri aglomerate, etc.) este utila folosirea de sisteme dedicate pentru detectia si semnalizarea inceputului de incendiu.

In functie de modul de detectie, destinatia si suprafata obiectivului in care se instaleaza sistemul de avertizare a inceputului de incendiu, in componenta acestuia pot fi integrate urmatoarele echipamente:

  • Butoane de avertizare a incendiului - Pentru declansarea manuala a avertizarii inceputului de incendiu, atentionarea in scopul evacuarii persoanelor si sesizarea echipelor de interventie abilitate pentru stingerea incendiului.
  • Detectori de fum - Detecteaza fumul emis in cadrul arderi diverselor materiale (lemn, hartie, plastic, etc.) si transmit informatiile centralei de avertizare a incendiului. Pot fi de tip optic sau cu camera de ionizare.
  • Detectori de temperatura - Sesizeaza cresterea anormala a temperaturi in spatiul supravegheat (depasirea unui anumit prag de temperatura prestabilit sau cresterea cu un anumit prag a temperaturi intr-o perioada scurta de timp). Pot fi de tip individual sau integrat in detectori de fum.
  • Detectori de gaz si monoxid de carbon - Monitorizeaza permanent spatiul supravegheat detectand scurgerile de gaz. Se pot monta pe tavan sau perete, pot detecta numai un anumit tip de gaz sau pot fi combinati (gaz metan, etan, butan, propan si monoxid de carbon).
  • Module adresabile - Se folosesc ca interfata pentru legatura intre centralele adresabile si detectorii conventionali. Prin intermediul lor pot fi conectati la centrala adresabila fie detectori conventionali (de fum, temperatura) fie alte tipuri de detectori de incendiu (gaz, monoxid de carbon, inundatie, etc.).
  • Sirene si indicatoare optice de semnalizare - Asigura avertizarea locala sonora si semnalizarea luminoasa a inceputului de incendiu.
  • Electromagneti si elemente de blocare - Actioneaza blocarea usilor pentru reducerea provocarii curentilor de aer in caz de incendiu. Sunt comandati de centrala de incendiu.
  • Acumulatori - Mentin sistemul in stare de functionare in caz de deconectare a sursei principale de alimentare cu energie electrica.
 
Galerie foto (1)
[Image #1]
Prezentare video