ZM TOTAL CONTEXPERT societate de contabilitate Popesti Leordeni Afisari: 645
Categorie: AFACERI >> Audit, contabili Vizitatori: 269
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. Amurgului, nr. 2, Popesti Leordeni, judetul Ilfov
-------------------------
Phone: Telefon
  0722539494
-------------------------
Web: Internet
  email: office@contexpert.eu
  site:

 
Servicii expertiza contabila  
Detalii  video  
  • Expertiza contabila este activitatea efectuata de catre o persoana ce indeplineste functia de expert contabil. Expertiza contabila reprezinta controlul registrelor, conturilor si actelor justificative ale unei societati. Scopul activitatii de expertiza contabila este acela de a furniza partilor interesate informatiile necesare pt a gasi o solutie unei contestatii depuse de una dintre parti. Pe langa functia de control, expertiza contabila are o functie de cercetare stiintifica, adica expertiza contabila pune in evidenta modul in care anumite fapte economico finaciare se reflecta in evidenta contabila a unei societati. Sfera de actiune a expertizei contabile este reprezentata de activitatea economica a agentilor economici. · Prin activitatea de expertiza contabila sunt cercetate situatiile de fapt pe baza informatiilor furnizate de evidenta economica. · Pe langa cercetare, expertiza contabila presupune si interpretarea datelor de evidenta si formularea opiniilor cu privire la problemele identificate pe baza legislatiei in vigoare. · In cele din urma expertiza contabila elaboreaza concluzii pe baza constatarilor efectuate, necesare organelor judiciare avizate. Expertiza contabila analizeaza conformitatea faptelor economice cu documentele aferente, precum si cauzele care au generat abaterile de la actele normative in vigoare la moamentul respectiv. In urma expertizei cotabile este caracterizata starea de fapt a agentului economic in cauza, in raport cu legislatia aplicata domeniului investigat, sunt stabilite legaturile de cauzalitate si responsabilitatile acestuia. Din studierea cauzelor generatoare de pagube in dauna patrimoniului, expertiza contabila poate desprinde deficientele existente in organizarea si conducerea sistemului de evidenta contabila. In functie de destinatia sa, expertiza contabila poate fi: judiciara, dispusa de organele judiciare pentru solutionarea cauzelor aflate in faza anchetei, cercetare sau judecata; extrajudiciara, solicitata de persoane fizice sau juridice interesate fara sa existe un dosar de ancheta, cercetare sau judecata.
 

Este important ca obiectivele expertizei contabile sa stabileasca in fapt urmatoarele:

  • Verificarea gestiunii Administratorului din care sa rezulte sumele incasate, destinatia acestora si platile efectuate.

  • verificarea tuturor Registrelor prevazute de lege pentru Asociatiile de Proprietari, in conformitate cu OG nr 85/2001.

  • Evidentierea si achitarea obligatiilor catre Stat rezultate din activitatea contabila.

  • Incasarea si achitarea CASS-ului, a impozitului pe venit sau profit.

  • Respectarea normelor legale in vigoare in ceea ce priveste avizele si aprobarile necesare Administratorului pentru efectuarea platilor curente, a cheltuielilor necesare sau urgente.

  • Respectarea plafonului cu privire la efectuarea platilor catre furnizorii de servicii.

  • Verificarea legalitatii perceperii unor sume de bani de catre Administrato.r

  • Verificarea legalitatii calculului, efectuat de Administrator in stabilirea, determinarea cauzelor perceperii de catre furnizorii de servicii a unor sume penalizatoare, cuantumul penalitatilor achitate in perioada mentionata si cine se face vinovat de producerea lor.

  • Verificarea tuturor sumelor incasate in numerar de Administrator, confruntindu-se copiile chitantelor cu Registrul de Casa.

  • Verificarea tuturor platilor curente efectuate de Administrator catre furnizorii de servicii, legalitatea lor, si daca in conditiile in care persoana juridica avind de plata mari restante/ penalitati la plata furnizorilor, Administratorul a efectuat cheltuieli care nu erau urgente sau necesare, sau a pastrat banii in Casa fara a plati furnizorii de servicii.

  • Regasirea in evidente a unor plati mai mari/mici decit sumele incasate in perioada respectiva.

  • Stabilirea prejudiciului cauzat persoanelor juridice si persoanele care se fac vinovate de nerespectarea dispozitiilor legale.

  • regasirea in evidentele Asociatiei a unor plati mai mari/mici decit sumele incasate in perioada respectiva.

  • stabilirea prejudiciului cauzat Asociatiei de Proprietari sau membrilor acesteia si persoanele care se fac vinovate de nerespectarea dispozitiilor legale avute in vedere.

 
 
Galerie foto (1)
[Image #1]
Prezentare video