SUMAR | | | | |
| | | | | Maioneza de casa, finisata cu ulei de masline extra-virgin, hrean, mustar Dijon, lamaie, iaurt sau smantana. Dulceturi de casa, zacuste, compoturi, siropuri. Toamna dulceturi de mere, pere, prune sau gutui, vara de zmeura, capsune, cirese, piersici, caise. Fiecare la timpul lor. Pentru ca ne plac capsunele mici, parfumate si gustoase pe care le cumparam vara din piata, cu sacul, nu cele mari cat prunele, inodore si insipide, aliniate iana in caserole pe rafturile supermarket-urilor. Gatim manual, cu mijloace artizanale. Echipamentele electrice din bucatarie sunt doar cele strict necesare. in cazul nostru, „bucatarie ca pe vremuri” e mai mult decat un slogan de marketing. Folosim produse cat mai putin rafinate: zahar brun, orez brun, orez salbatic, paste din grau dur, faina integrala ecologica. Nu folosim produse conservate, concentrate, condensate, coloranti, potentatori de culoare sau aroma, produse semipreparate, praf de frisca sau frisca din tub, ketchup, margarina, maioneza la borcan, cuburi cu legume deshidratate si conservate, blaturi de prajituri gata preparate, carne deja tocata. | | | | |