TAPFLO ROM Afisari: 687
Categorie: COMERT >> Utilaje, scule Vizitatori: 316
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Drumul Fermei, Nr. 81, Popesti Leordeni, judetul Ilfov
-------------------------
Phone: Telefon
  0213451255
-------------------------
Web: Internet
  email: sales@tapflo.ro
  site: www.tapflo.ro

 
Pompe pneumatice cu membrane  
Detalii  video  

Pompele Tapflo sunt printre cele mai versatile pompe de pe piaţă la ora actuală. Ele se pot folosi într-o mare diversitate de instalaţii în numeroase aplicaţii. Datorită principiului simplu de operare, cu un design compact şi fiabil, pompele cu membrană Tapflo satisfac cerinţele unor solicitări industriale intense.

Cum funcţionează pompele Tapflo

Pompa Tapflo cu membrană este acţionată cu aer comprimat. Cele două membrane, conectate printr-un ax de membrană, sunt împinse înainte şi înapoi prin presurizarea alternantă a camerelor pneumatice din spatele membranelor, folosind un distribuitor de aer cu ciclu automat.

Ciclul aspiratie - evacuare

Aspiratie (1)

O membrană creează o acţiune de aspiraţie când este trasă înapoi de axul dintre membrane.

Evacuare (2)

Cealaltă membrană transmite simultan presiunea aerului către lichidul aflat în carcasă, împingându-l către orificiul de refulare.

În cursul fiecărui ciclu, presiunea aerului în spatele membranei refulante este egală cu presiunea din camera lichidului. Pompele Tapflo cu membrană pot fi deci să funcţioneze cu un ventil de refulare închis, fără efecte adverse asupra duratei de viaţă a membranei.

 

Componente esenţiale ale pompei Tapflo

Trei componente majore sunt în mod special vitale pentru funcţionarea pompei.

Membrane cu durată mare de viaţă

Cele două membrane aspiră şi împing lichidul prin sistemul de pompare. Membranele Tapflo sunt de tip sandviş compozit, fiind special concepute pentru funcţionare în condiţii grele.

Soluţia tehnică cu un miez de metal asigură o suprafaţă perfect netedă în contact cu lichidul, fără piuliţe şi garnituri. Astfel, nu există scurgeri şi membrana este uşor de menţinut în stare curată.

Membranele sunt fabricate din diverse materiale precum PTFE (tip alimentar), EPDM, EPDM alb (tip alimentar), NBR (nitril) şi FKM (viton, doar la unele modele).

Distribuitor de aer nepoluant

Distribuitorul de aer este inima care acţionează pompa, distribuind aerul comprimat în camerele din spatele membranelor. Este realizat pentru operare fără întreţinere, cu aer fără lubrifiant, datorită sistemului de etanşare ingenios. Este conceput sa lucreze cu aer nelubrifiat atât din motive economice dar mai ales cu scopul protejării mediului înconjurător.

Distribuitorul de aer Tapflo nu are o poziţie de punct mort – pompa va porni întotdeauna automat când pompa este alimentată cu aer. Corpul distribuitorului este fabricat din bronz sau, opţional din PET sau oţel inox AISI 316.

Supape cu bilă

Pompa Tapflo este echipată cu patru supape care asigură transferul lichidului prin pompă în sensul corect.

Supapele sunt de tip supape cu bilă, cel mai simplu şi fiabil design de supapă. Ele au o capacitate de etanşare bună şi sunt uşor de menţinut în stare curată şi de înlocuit dacă este necesar.

Bilele sunt disponibile în variante din EPDM, NBR (nitril), PTFE, AISI 316, poliuretan şi ceramică, având astfel posibilitatea pompării oricărui tip de lichid.

Secţiune prin membrană din PTFE

 

1) Țesătură armată    2) Miez metalic uşor    3) Strat de EPDM4) Strat de PTFE

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
Prezentare video