StarAqua Afisari: 2251
Categorie: COMERT >> Electrocasnice Vizitatori: 912
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Constanta, judetul Constanta
-------------------------
Phone: Telefon
  0723523917 ; 0743027034
-------------------------
Web: Internet
  email:
  site: www.staraqua.ro


 
De ce ne ferim !?  
Detalii  video

Piatra la rinichi

Aceasta conditie creata de apa dura este foarte foarte raspandita in tara noastra. In acest moment 1 roman din 100 sufera de piatra sau nisip la rinichi, iar cifra este in continua crestere.

Mineralele care se gasesc in apa se sedimenteaza in timp atat pe capilare,vene,artere cat si pe filtrul natural al organismului (rinichii) dezvoltand incet dar sigur formatiuni solide numite “pietre”sau “nisip”.

Hidratarea adecvata dar mai ales consumul unei ape cat mai curate nu numai ca va ajuta sa evitati aceasta conditie dureroasa, dar va pot ajuta sa o si depasiti.

Un alt element extreme de nociv si foarte greu de indepartat din sursele de apa este Florul.

 Majoritatea filtrelor care le veti gasi pe piata nu reusesc sa indeparteze aceasta substanta.

Un Filtru de apa bazat pe  Osmoza Inversa este si de aceasta data cea mai buna solutie. Indeparteaza fluorul din apa cu o eficienta de  95%.   

Boli virale:

Peste 100 de virusuri patogene pot fi vehiculate de catre apa, virusuri ce pot supravietui in apele de suprafata timp indelungat: V. Poliomielitic (pana la 180 de zile), V. Echo (pana la 115 zile), iar V. Coxsackie (peste 2 ani). Boli virale transmise hidric pot fi induse de regula de enterovirusuri (Coxsackie A si B, Echo, V.hepatic A s.a.), retrovirusuri si calicivirusuri, V.hepatic C si E, parvovirusuri, coronovirusuri, picobirnavirusuri.

Boli parazite:

Protozoarele si parazitii potential prezenti in apa pot transmite hidric un numar mare de boli parazite:

  • produse de protozoare: lambliaza, giardioza, tricomonaza, s.a.;
  • produse de cestode: cisticercoza, echinococoza, himenolepidoza;
  • produse de trematode: fascioloza, dicrocelioza, schistotomiaza;
  • produse de nematode: ascaridoza, tricomonaza, oxiuraza.

Boli bacteriene:

  • bacteriile patogene potential prezente in apa sunt din genurile: Salmonella, Shigella, Escherichia (E.coli), Vibrio (V.chalorae) etc.
  • transmiterea hidrica este incriminata pentru febra tifoida, dizenterie, holera, boala diareica a copilului mic, gastroenteritele, etc. In trecut, epidemiile microbiene cu transmitere hidrica au facut ravagii. Bolile diareice bacteriene continua sa fie o amenintare pentru sanatatea publica, chiar si in tarile dezvoltate, de exemplu shigeloza cu transmitere hidrica a afectat peste 1.000 de locuitori din regiunea Havre (Franta).

Substantele chimice organice din apa de baut

Benzenul – este o hidrocarbura cancerigena. Provoaca modificari hematologice, inclusiv leucemie. Are si proprietati mutagene.

Clorura de vinil – este un derivat clorurat cu cea mai mica concentratie admisa. Este un compus puternic cancerigen, cele mai expuse organe fiind: ficatul, creierul, plamanii sau ganglionii limfatici.

Dicloretan – este un compus extrem de toxic, cancerigen si mutagen. Este si cel mai periculos pentru sanatate.

Detergentii – sunt substante tensioactive care ajung in apa numai prin poluare.

Fenoli – atat din poluarea industriala, cat si din descompunerea substantelor vegetale. Un alt efect nedorit este cel al formarii clorfenolilor, care afecteaza grav gustul apei chiar la concentratii infime de 1:20.000.000!

Produsele petroliere – au in general densitatea mai mica decat a apei si plutesc la suprafata ei, formand membrane plutitoare, impiedicand oxigenarea apei. Cercetatorii atribuie substantelor petroliere din apa un rol mutagen si cancerigen. In prezenta acestor substante in apele poluate se dezvolta si o flora microbiana specifica.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
Prezentare video