SMART MEDIA PROJECT Afisari: 1275
Categorie: AFACERI >> Consultanta, acreditari, certificari calitate Vizitatori: 541
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Edgard Quinet, Nr.5,sector 1, Bucuresti
-------------------------
Phone: Telefon
  0727520344; 0213101280
-------------------------
Web: Internet
  email: smartmediaproject@yahoo.com
  site: www.smprojects.1r.rosmprojects.1r.ro


 
Competente manageriale  
Detalii  video  

Competentele manageriale

 

Desi managerii practicieni au inteles de foarte mult timp importanta pe care o au abilitatile interpersonale in a fi un manager eficient, scolile de business au inteles mai greu acest lucru sau nu l-au inteles de loc. Pana la sfarsitul anilor ’80, curicula scolilor de business se concentra in general doar pe aspectele tehnice ale managementului, punand accent pe cursurile de economie, contabilitate, finante si tehnici cantitative.

 

Cursurile referitoare la comportamentul si abilitatile oamenilor primeau o minima atentie in comparatie cu aspectele tehnice ale managementului. In ultima decada, scolile de business au ajus sa constientizeze importanta pe care o are intelegerea comportamentului uman in determinarea eficientei manageriale si acest lucru a impus introducerea in curicula a unei game destul de largi de cursuri pe tema abilitatilor oamenilor.Recunoasterea importantei dezvoltarii abilitatilor interpersonale la manageri este strans legata de nevoia organzatiilor de a atrage si pastra angajati cu performante foarte mari.

 

Companiile cu reputatie de bun angajator sau de „loc in care e bine sa lucrezi” au un mare avantaj in acest sens. Un studiu recent asupra fortei de munca din Statele Unite a concluzionat ca salariile si beneficiile in natura nu reprezinta principalele motive pentru care angajatii sunt multumiti de slujbele lor sau raman pe posturile pe care le ocupa. Mult mai importanta este calitatea posturilor si sustinerea pe care le-o ofera mediul de lucru. Asta inseamna ca managerii cu bune abilitati interpersonale au mai multe sanse sa influenteze pozitiv mediul de lucru, facandu-l unul placut, ceea ce, la randul lui, face sa fie mult mai usoara angajarea si retinerea oamenilor calificati.

 

Conform Centrului pentru Leadership Creativ din Greensboro, Carolina de Nord, aproximativ 40 % din managerii nou-angajati renunta in primele 18 luni de la instalarea pe post. Incercand sa se afle motivul pentru care se intampla acest lucru, s-a ajuns la concluzia ca „esecul in a construi bune relatii cu persoanele de pe acelasi nivel ierarhic si cu superiorii” reprezinta principalul „vinovat” in cazul coplesitorului procent de 82 % dintre cei investigati.Alte studii care au incercat sa determine ce abilitati sunt considerate de catre recrutori ca fiind cele mai importante pentru performanta la locul de munca a absolventilor de programe MBA, au ajuns la concluzii asemanatoare.

 

Aceste studii au identificat in mod constant abilitatile interpersonale ca fiind cele mai importante.Asadar, este evident faptul ca abilitatile tehnice sunt necesare, dar nu suficiente pentru a fi un manager de succes. In mediul de lucru actual, din ce in ce mai competitiv si solicitant, managerii nu pot reusi sa fie eficienti bazandu-se doar pe competentele lor tehnice.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
Prezentare video