SILHOUETTE- chirurgie estetica Afisari: 1666
Categorie: ASISTENTA MEDICALA >> Chirurgie plastica Vizitatori: 765
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Putul lui Zamfir, sector 1, Bucuresti
-------------------------
Phone: Telefon
  0212339838; 0212339848
-------------------------
Web: Internet
  email:
  site: www.operatiiestetice.ro


 
Rinoplastie estetica  
Detalii  video

Ce este liposuctia?

Este una dintre cele mai solicitate interventii chirugicale, la ora actuala in lume corectind deformari ca urmare a unor depuneri de grasime in zone mai mult sau mai putin atractive ale siluetei si care nu regreseza in urma dietelor sau a efortului fizic. S-a constatat ca dieta cit si exercitiile fizice au un efect global in diminuarea tesutului grasos, greutatea organismului se reduce, grosimea paniculului adipos se reduce uniform dar o aceste depozite sint influentate mica masura. Persoanele care au o predispozitie ereditara in depunerea de grasimi in diverse zone prefertial, vor avea cu atit mai putin succes.

 

Principiul metodei

Principiul metodei consta in extragerea selectiva a depozitelor de grasime cu ajutorul unor canule speciale pina la obtinerea conturului scontat. Aceste canule se introduc prin mici incizii 3-6 mm care ulterior nu vor lasa cicatrici vizibile. Canulele de liposuctie sint cuplate la un aspirator chirugical si prin orificile cu care sunt prevazute aspira. Se produce o micsorare a volumului in zonele liposuctionate obtinindu-se silueta dorita. Acest efect are un caracter permanent care ramine chiar daca organismul tinde sa acumuleaze grasimi din nou.

 

De retinut

Liposuctia nu este un tratament pentru obezitate generalizata. Nu corecteaza celulita, nici vergeturile, nu face corecturi impresionante ale siluetei. Este posibil sa fie sa fie nevoie de o noua liposuctie pentru accentuarea rezultatului la un interval de citeva luni.Pielea supraiacenta zonei liposuctionate poate sa remina in exces dupa aspiratia depozitului de grasime. In general aceast exces de piele se retracta. In cazurile in care excesul de piele nu se retracta este necesara excizia chirugicala.Imperfectiuni in planeitatea si netezimea zonei. Se pot scoate cantitati cuprinse intre 2-4l de aspirat grasos la o singura intrventie chirugicala. Depasind acesta cantitate este necesara transfuzia de singe. Liposuctia poate sa ofere o silueta estetica, armonioasa, atractiva.

 

Consultul preoperator

Pacientul trebuie sa mentioneze medicului istoricul sau medical acentuind in special, daca exista, problemele in coagularea singelui, evolutia cicatricilor, a infectiilor intercurente.Pacientul trebuie sa-si formeze o parere cit mai reala despre posibilitatiile tenicii, despre interventie si perioada de recuperare.

 

Despre interventie

Anestezia poate fi locala pentru cantitati mici si medii de grasime extrasa si anestezie generala pentru cantitati mai mari. Este unanim admis ca la o sedinta de liposuctie, cantitate de 3000 cc de extras este limita maxima care se poate extrage fara transfuzie de singe izogrup.Liposuctia se efectueaza cu canule de grosimi pina la 12 mm, care vor fi introduse prin incizii de aceleasi dimensiuni. Ca urmare cicatricile vor fii inaparente sutura subdermica nu lasa cicatrici.

 

Despre complicatii

Complicatiile acestei interventii apar cu o incidenta redusa sint tratabile si urmarile sint aproape inexistente. Sint citate in literatura edemul, hematomul, seromul, suprainfectarea zonei liposuctionate. Cu o evolutie mai serioasa dar mult mai rare pot apare tromboflebita, tromb-embolismul pulmonar.

 

Postoperator

Dupa interventie, subiectul este pansat compresiv, peste care este aplicat un corset sau ciorap cu rol de compresie, masajul zonelor liposuctionate este inceput dupa 3 zile postopera-tor si continuata citeva luni.Pot sa apara postoperator dureri usoare care cedeaza la antialgice obisnuite (keturol, algo-calmin, etc), dar senzatia cea mai frecventa este cea de constrictie, tensiune, care impiedica mobilizarea energica.Reluarea activitatiilor sociale, raspunderile profesionale se pot relua dupa 3 zile. Dupa un interval de cca 2 saptamini post operator, masajul zonelor liposuctionate este absolut necesar si se continua citeva luni, deoarece zonele liposuctionate nu sint perfect netede iar prin masaj se redistribue grasimea.Necesita internarea minim 24 ore, pentru interventiile la cere se extrag cantitati mari.

 
Galerie foto (2)
[Image #1] [Image #2]
Prezentare video