SILHOUETTE- chirurgie estetica Afisari: 1666
Categorie: ASISTENTA MEDICALA >> Chirurgie plastica Vizitatori: 765
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Putul lui Zamfir, sector 1, Bucuresti
-------------------------
Phone: Telefon
  0212339838; 0212339848
-------------------------
Web: Internet
  email:
  site: www.operatiiestetice.ro


 
Mamoplastie de augmentare (marirea sanilor)  
Detalii  video

Principiul metodei

Interventia are ca scop introducerea unor proteze preformate sub glanda mamara sau sub muschiul pectoral cu cresterea consecutiva a volumului mamar si imbunatatire a aspectelor estetice ale sinilor.Interventia se adreseaza pacientelor cu sinii mici disproportionati cu volumul toracic cu scopul maririi volumului sinilor si armonizarii cu toracele sau pacientelor care doresc o marire accentuata a volumului mamar. Totodata, se adreseaza hipoplaziei mamare (o dezvoltare incompleta a sinului care ramine mic) unilateral sau bilateral, a geneziei mamare (nedezvoltarea sinului) unilateral sau bilateral, si in cazul reconstructiilor mamare dupa amputatii mamare in cancerul de sin.

 

Despre proteza mamara

Acest obiectiv se realizeaza utilizind proteze mamare de forme si marimi adaptate proportilor sin-torace, sau la cererea pacientei. In general se folosesc proteze cu un volum cuprins intre 180-250cc si de forma hemisferica. In prezent unele firme au proteze profilate care imita profilul mamar si dau rezultate mai bune, dar si pretul este mai ridicat.Continutul acestor proteze este reprezentat de ser fiziologic in cele mai multe cazuri si de gel siliconic.

 

Siliconul

Siloconul este un material sintetic areactiv in organism, nu reactioneza chimic, electric, imunitar, alergic si este folosit de peste 50 ani fara probleme sau complicatii notabile.Siliconul are avantajul de-a oferi o senzatie foarte apropiata de natural,dar multa vreme acesta a fost acuzat, pe nedrept, de inducerea unor afectiuni autoimune cum ar fi dermatomiozita, lupusul eritematos diseminat, etc, prin traversarea in cantitati mici a invelisului protezei si intrarea in contact cu mediul intern.Interferentele siliconului cu cancerul mamar sint un alt aspect gresit interpretat. Siliconul nu interactioneaza cu tesuturile inconjuratoare deci inductia neoplasmului mamar de catre acesta este o supozitie ne dovedita stiintific.Spargerea accidentala a implantelor cu ser fiziologic (care poate surveni in acidente de circulatie sau depresurizari bruste ale avioanelor) nu induce in nici un fel riscuri, ci doar impune ,evident, inlocuirea implantului

 

De retinut

Augmenterea mamara - marirea volumului mamar - se face in primul rind cu proteze mamare cu continut siliconic sau cu ser fiziologic.Este posibila augumentarea cu grasime autologa recoltata si prelucrata de la acelasi pacient dar cantitatiile sint mici si prezinta numaroase riscuri.Siliconul este un material inert, care nu induce cancer mamar sau boli autoimune. Poate sa intirzie depistarea unei tumori mamare.Cea mai des intalnita complicatie este contractia capsulara care diagnosticata precoce poate fi tratata medicamentos cu succes.

 

Despre incizii

Posibilitatile de instalare a implantelor sint prin incizii periareolare sau prin incizie la nivelul santului submamar, prin incizie la nivelul axilei, sau prin incizie la nivelul ombilicului endoscopic.

 

Consult si analize

Pacienta va descrie istoricul medical insistind asupra problemelor medicale ale sinului, dureri, inflamatii, mastite in antecedente, interventii chirurgicale, antecedente personale fiziologice, numar de nasteri, de avorturi, perioada de alaptare, instalarea primei menstre, a climacteriului, tipuri de anticonceptionale folosite .Pacienta va primi toate informatiile necesare cu privire la tipurile de implante mamare, la modalitattile de introducere, la complicatiile care pot surveni,la cicatricile restante si i se va alege implantul mamar care ii satisface maximal asteptarile si dorintele.Analize preoperatorii necesare analize ale singelui, ale urinei, examen radiologic al sinului mamografie/scopie, examinarea de catre un medic specialist oncolog.

 

Interventia chirurgicala

Interventia chirurgicala se realizeaza sub anestezie generala si dureaza 1h30-2h. Calea de abord, care este lasa singura cicatrice in urma acestei interventii, poate fi plasata fie in santul sub mamar, fie peri areolar (cind cicatricile sint minime), sau in axila. Incizia are o dimensiune de cca 4-6 cm. Proteza poate fi plasata sub glanda mammara fie mai profund sub muschiul pectoral. Acesta posibilitate, sub muschiul pectoral, are mai multe avantaje si anume, incidenta scazuta a contractiei mamare, stabilitate mai mare in spatiul care ia fost destinat. Implantul sub glanda mamara poate sa dea o forma mai plina a sinului.Sutura inciziei se face cu fire rezorbabile care nu sint vizibile la suprafata pielii si nu necesita extragere. Postoperator se recomanda aplicatii locale reci (punga cu gheata) si evitarea miscarilor ample ale bratelor in special in primele 6-7 zile. Deci este necesar pentru combaterea durerilor se asociaza medicatie indicata de specialist.Antibioterapia profilactica intra si postoperatorie asociata cu masuri chirugicale riguroase de montare a implanturilor constituie mijloace sigure de combatere a complicatiilor septice.Aspectul final al cicatricii poate fi apreciat 8-12 luni si este strins legat de particularitatiile fiecarui individ de a organiza cicatrici

 

Despre complicatii

Complicatiile sint in general minime, cea mai neplacuta problema este eclatarea cicatricilor si nevoia de revizuire cicatriceala dupa un interval minim de 6 luni. Alte complicatii hematomul, seromul, suprainfectarea, mici necroze cutanate usor rezolvabile prin tratament.

 

Rezultate

Interventia nu este mutilanta, sarcina si alaptarea sint posibile cca 3 luni post operator. Rezultatele sint de lunga durata.Utilizarea implantelor nu contraidica sarcina si alaptarea si sint posibile dupa minim 3 luni postoperator, dar la cca 12 luni de la nastere de multe ori este necesara o consultatie si o revizuire a formei si pozitiei implantului sau a sinului.

 

Recomandari

Se recomanda masajul local cu unguent antiinflamator pentru reducerea disconfortului in prima perioada si pentru preveneirea contractiei capsulare.Viata sexuala normala poate fi reluata la 3 saptamini postoperator.Mersul cu avionul post operator nu induce riscuri pentru pacienta, doar depresurizarea brusca a aeronavei poate duce la spargerea implantelor.Ingrijirile igienice normale pot fi reluate la circa 5-7 zile postoperator, iar obligatiile sociale si profesionale la circa 7-10 zile postoperatorSe recomanda purtarea cu perseverenta unei bustiere sau sutien bine adaptat la noua forma si volum a sinilor pe operioada de circa 3 luni. postoperator. Se pot procura sutiene medicinale cu suport antidecubit

 
Galerie foto (2)
[Image #1] [Image #2]
Prezentare video