Scoala Gimnaziala Nr. 46 - Bucuresti Afisari: 113
Categorie: CURSURI DE INITIERE SI PERFECTIONARE, EDUCATIE, INVATAMANT >> Scoli, licee, colegii Vizitatori: 106
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. Stanescu Gheorghe, Nr. 2-18, sector 2
-------------------------
Phone: Telefon
  0212502527
-------------------------
Web: Internet
  email: scoalanr46@yahoo.com
  site: www.scoala46.websit.ro

 
Istoric  
Detalii  

 Era ..... in vara fierbinte a anului 1914. Pentru copiii din cartierul OBOR si pentru aceia care locuiau in jurul GARII DE EST s-a infiintat o scoala primara cu trei clase, care functiona intr-o casa inchiriata din strada Crivineni, azi strada Elev Stefanescu Stefan. Scoala primara nr.22, asa se numea. trebuia sa-i adune pe fiii hamalilor, cotigarilor, camionarilor, geambasilor si zidarilor si sa-i invete carte.

                In toamna anului 1917 urgia razboiului a zavorit usile casei din strada CRIVINENI.

            Intre anii 1918-1920 scoala numara un efectiv restrans de elevi, intre 20 si 30, cuprinsi in clasele I-III. Ulterior a fost infiintata si clasa a IV-a.

               Incepand cu anul scolar 1923-1924 scoala se va numi "SCOALA PRIMARA NR.34 MATEI BASARAB" si va functiona intr-un local nou din strada ZIDURI, astazi EUFROSIN POTECA.

               In anul scolar 1934-1935 la acea scoala se infiinteaza clasa a V-a. Tot de la aceasta data in localul scolii de baieti ia fiinta o scoala primara de fete.

          Anul scolar 1937-1938 marcheaza aparitia unei clase a VI-a. A fost nevoie de inca 10 ani pentruca in anul 1948 sa ia nastere si clasa a VII-a. Dupa reforma invatamantului care a marcat o cotitura importanta in procesul de modernizare a invatamantului romanesc, scoala de baieti se uneste cu cea de fete devenind o institutie de invatamant cu profil si preocupari noi.

              De aici inainte drumul este deschis pentru un invatamant unic, obligatoriu, gratuit si laic.

           La inceputul lunii septembrie 1960 localul SCOLII GENERALE NR.46  din  str. EUFROSIN POTECA intra in zona de demolare in vederea construirii noului cartier ce se intinde din str. AVRIG pana la GARA DE EST.

          In perioada 1960-1962 SCOALA GENERALA NR.46 va functiona in localul fostei Scoli nr.21 din strada AVRIG.

        La 15 septembrie 1962 SCOALA GENERALA NR.46 isi deschide larg portile intr-un nou local construit in soseaua PANTELIMON nr. 25, unde va functiona pana in anul 1976. Din nou se muta.....SCOALA.

          Festivitatea de deschidere a anului scolar 1976-1977 coincide de data aceasta cu inaugurarea unui nou lacas de educatie. Construita in inima unui nou si modern cartier ce cuprinde zona dintre trei mari artere bucurestene : SOS. IANUCULUI, PANTELIMON si MIHAI BRAVU. SCOALA GENERALA nr.46 este o cladire cu doua etaje, curte interioara si de jur imprejur o frumoasa gradina ingrijita de elevii si cadrele didactice ale acestei scoli. Dupa un secol de schimbari calitative si cantitative scoala noastra se poate mandri cu realizari deosebite. Cei aproape 800 de elevi cat numara aceasta scoala in prezent beneficiaza de conditii de invatatura fosrte bine : sali de clasa luminoase, spatioase, laboratoare bine dotate, indrumare competenta si plina de daruire din partea cadrelor didactice.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
 
Aparatura de laborator  |  Aparatura laboratoare  |  Aparatura laborator  |  Aparatura moderna  |  Cabinet medical  |  Dotate cu aparatura moderna  |  Elevii scolii  |  Gradina vara  |  Scoli, licee  |  Videoproiectoare  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.