Scoala Gimnaziala Grigore Tocilescu - Bucuresti Afisari: 173
Categorie: CURSURI DE INITIERE SI PERFECTIONARE, EDUCATIE, INVATAMANT >> Scoli, licee, colegii Vizitatori: 155
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. Grigore Tocilescu, Nr. 20, sector 5
-------------------------
Phone: Telefon
  0214231140
-------------------------
Web: Internet
  email: scoalagrigoretocilescu@yahoo.com
  site: www.grigoretocilescu.ro
  facebook: scoalagrigoretocilescu132

 
Istoric  
Detalii  

Scoala Gimnaziala “Grigore Tocilescu” a fost înfiintata în anul 1928 sub denumirea de Scoala Primara de Fete Nr. 39. Ulterior a devenit scoala mixta dobândind titulatura de Scoala Generala Nr. 132. O legenda spune ca ea a fost construita de catre primarul de la acea vreme si apoi daruita din dragoste unei frumoase doamne profesoare.

Este una dintre putinele institutii de învatamânt ale Bucurestiului care se bucura de o arhitectura deosebita, oricând putând fi introdusa în cadrul patrimoniului national. Cladirea scolii prezinta caracteristicile tipice stilului national impus la sfârsitul sec. al XIX-lea, de arhitecti precum Ion Mincu sau Gr. Cerchez. Edificiul înglobeaza elemente de arhitectura traditionala româneasca, cu arcade cioplite în piatra si stâlpi cu capitel floral în descendenta brâncoveneasca.

S-a afirmat de-a lungul anilor ca fiind una dintre scolile recunoscute si apreciate pentru rezultatele obtinute la concursurile scolare, implicarea în programe si proiecte, precum si pentru reusita elevilor în profesiile alese din domenii diferite precum economie, medicina sau educatie.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
 
Activitati culturale  |  Activitati dezvoltarea personalitatii  |  Elemente arhitectura  |  Medicina generala  |  Scoala auto  |  Scoala economie  |  Scoli, licee  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.