Scoala Gimnaziala 179 - Bucuresti Afisari: 192
Categorie: CURSURI DE INITIERE SI PERFECTIONARE, EDUCATIE, INVATAMANT >> Scoli, licee, colegii Vizitatori: 176
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. Ardealului, Nr. 34, sector 1
-------------------------
Phone: Telefon
  0216670247
-------------------------
Web: Internet
  email: secretariat@scoala179.ro
  site: www.scoala179.ro
  facebook: pages/Scoala%20179/229775460379197

 
Istoric  
Detalii  

Istoria scolii noastre se pierde în negura timpului.

La sfârsitul secolului al XIX-lea si începutul secolului al XX-lea, cartierul nostru alcatuia mosia profesorului universitar Nicolae Bazilescu, decanul Facultatii de Drept din acea vreme.

În perioada 1893-1898 a început parcelarea mosiei si transformarea ei în Catunul Bucurestii-Noi. În anul 1925 la 1 septembrie, ministrul C. Anghelescu a aprobat înfiintarea scolii pe strada Lastrisului care a functionat la început cu patru clase, în doua schimburi, având un numar de 71 de copii.

În anul 1939 a început constructia noii scoli pe strada Ardealului, aceasta fiind inaugurata la data de 14 octombrie 1940, de ziua Cuvioasei Parascheva. Data de 14 octombrie fiind declarata ziua scolii.

Cu timpul, populatia scolara s-a marit si, în 1964, s-a inaugurat un nou corp de scoala cu parter si doua etaje: 12 sali de clasa, trei laboratoare, uzina. În 1982 s-a dat în folosinta si sala de sport, laboratoare, ateliere si cabinete pentru aproape toate obiectele de învatamânt. Terenul de sport si curtea scolii au fost asfaltate, au fost aduse în scoala lucrari de arta, picturi, sculpturi, statui, fresce care exista si în prezent.

Scoala Nr.179 a devenit scoala de protocol, vizitata de delegatii din foarte multe tari (Suedia, Danemarca, Egipt, S.U.A.,etc), marturii în acest sens gasindu-se în ,,Cartea de Onoare” a scolii.

În prezent, scoala dispune de dotari moderne, de mobilier nou si nu în ultimul rând, de un colectiv tânar de cadre didactice, dornic de a deschide noi orizonturi spre care vor pasi cu încredere copiii de azi, adultii de mâine.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
 
Lucrari arta  |  Mobilier cabinete  |  Mobilier copii  |  Mobilier pentru copii  |  Mobilier scoli  |  Scoli, licee  |  Trei schimburi  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.