Roxana Dumitru - Studio Make-up, Bucuresti Afisari: 22692
Categorie: GHIDUL NUNTII >> Coafura, machiaj Vizitatori: 7853
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Bd. Primaverii , Nr. 39, Sector 1 (In incinta Le Boudoir - Boutique de Beaute), Bucuresti
-------------------------
Phone: Telefon
  0724922509
-------------------------
Web: Internet
  email: office@roxanadumitru.ro
  site: www.roxanadumitru.ro
  facebook: roxanadumitru.ro/

 
Pensat  
Detalii  video  

Desi usor neglijate sau apreciate drept un detaliu estetic insignifiant, sprancenele trebuie sa arate impecabil in orice moment al zilei sau al serii. Forma lor trebuie modificata in functie de fizionomie, deoarece au puterea de a imblanzi o fata mai dura sau de a da un plus de putere si clasa, cand este vorba de o figura prea copilaroasa.

Multa lume vorbeste de sabloanele folosite la pensat, insa acestea nu fac decat sa aplice aceeasi forma de sprancene pe fata tuturor, netinand cont de trasaturi si de eventualele corectii ce pot fi facute in functie de forma fetei, sau de eventualele goluri din spranceana, care de multe ori sunt cauzate de cicatrici, sau de plantatia rara a firelor, si sunt ireversibile.

Pensate corespunzator, sprancenele prezinta marele avantaj de a corecta si forma ochilor. Cateodata efectul unui pensat executat incorect este modificarea expresivitatii chipului. Sprancenele pensate in stilul anilor '20 si anume subtiri, foarte lungi, fara colt, cu punctul cel mai inalt care concide cu punctul de incepere a plantatiei din spranceana, dau impresia de ochi tristi, plangatori. Sprancenele subtiri si foarte rotunde dau impresia de mirare, iar cele foarte apropiate de incruntare permanenta.

De-a lungul vremii sprancenele au jucat un rol important in moda. Astazi trendsetterii nu ne mai impun o anume forma a sprancenelor, de aceea eu sunt de parere ca fiecare are dreptul, cand vine vorba de frumusetea naturala, sa exploateze la maxim fiecare posibilitate de a-si imbunatati aspectul, fara interventii drastice... Pensarea sprancenelor poate fi completata si de alte tehnici, cum ar fi vopsirea sprancenelor sau prin folosirea extensiilor de sprancene. Tot mai des, in ultima vreme si barbatii apeleaza la pensatul si vopsitul sprancenelor. Un pensat bine executat este cea mai usoara cale de a creea armonie, cand vine vorba de fizionomie si frumusete naturala...

    Tehnicile prin care se poate executa o sedinta de stilizare a sprancenelor sunt multiple, iata cateva dintre ele:
  • tehnica de pensat clasica, cu penseta;
  • epilarea cu ceara clasica;
  • epilarea cu ceara de unica folosință (cu hartie);
  • pensatul cu ata;
  • demarcarea sprancenelor prin raderea firelor ce sunt in plus;
  • Eyebrow Sugaring (epilatului sprancenelor cu ceara de zahar).

În cadrul studioului de machiaj Roxana Dumitru puteți beneficia de stilizarea sau remodelarea sprâncenelor prin pensat cu penseta clasica, și prin Eyebrow Sugaring, care este cea mai noua tehnica de epilare a firelor de pe corp.

Avantajele tehnicii Eyebrow Sugaring sunt multiple: smulgerea firelor doare mai puțin și este mult mai rapida, pielea nu se irita deloc, nu exista risc de apariție a foliculitei ulterioare epilării, firele se răresc și cresc mai greu decât după orice alta metoda de smulgerea a firelor de par, nu exista riscul sa "se ia cu piele", întrucât ceara de zahar este realizata efectiv din zahar și zeama de lămâie. Ingredientele naturale actioneaza cu blandete în zona epilata, lăsând astfel posibilitatea de a se putea efectua mai multe aplicări pe aceeași zona, în aceeași ședința, fără nici un risc de iritare a pielii.

Vreau sa dezmint un mit aparut de-a lungul timpului și anume ideea ca mușchii și pielea din zona arcadei și a ochilor "se lasa" din cauza epilării. Studii medicale au aratat ca muschii din zona arcadei nu se lasa o data cu varsta, ci din contra, sprancenele persoanelor mai in varsta sunt mai ridicate (studiul 1, studiul 2). In fapt, pensarea actioneaza ca un masaj facial, avand efecte benefice asupra muschilor din zona frontala.

Cu pielea, insa, lucrurile stau un pic altfel. Ea, odată cu trecerea timpului, își pierde elasticitatea și se rideaza. Regenerarea celulara se produce din ce în ce mai greu, astfel încât, odată cu vârsta pielea își schimba aspectul.

În pensat, când se folosește ceara de tip tradițional, la cald, sau ceara la cald cu benzi, acțiunea asupra pielii este una mai agresiva, decât în cazul cerii de zahar. Primele doua tipuri de ceara au un coeficient de aderare la piele mai mare și prin aplicarea și smulgerea lor de pe piele se creaza un efect de peeling. Dacă acest efect are loc cu o ritmicitate mai mica de 4 saptamani, stratul superior al pielii nu are timp sa se refacă și zona devine mai sensibila. Din acest motiv, in Statele Unite, metoda clasica, cu ceara la cald nu se mai foloseste.

Când procedura de epilare este realizata de o persoana ce nu stăpânește foarte bine tehnicile si nu înțelege structura pielii, pentru a respecta intervalele optime, sau cand sunt folosite produse de calitate inferioara, intr-adevar, atunci exista riscul, chiar foarte ridicat, sa apară consecințe negative. Acestea sunt sub forma de echimoze, vânătăi, sau se poate răni pielea.

Când, însă, pensatul este realizat de către un specialist pregatit în a realiza pensarea sau epilarea sprancenelor, după metoda corecta și când sunt folosite produse de calitate ridicata, cum este ceara de zahar, nu exista nici un risc. Eu, Roxana Dumitru, estetician, trainer , tehnician dermopigmentist si expert makeup artist, cu o vechime de 18 ani în remodelarea si stilizarea sprancenelor, va asigur de calitatea serviciilor executate de către mine și echipa mea în cadrul studioului.

Sedinta de pensat se desfășoară pe parcursul a 30 minute și se poate prelungi pana la 60 de minute, dacă se dorește și vopsirea sprancenelor. În acest interval, se poarta o discuție cu clienta despre ce anume își dorește de la sprancenele ei, ce își dorește de la noi, ca și specialiști, urmând ca apoi noi sa facem unele recomandari. Se tine cont de fizionomie, de forma ochilor, de textura firului de par din spranceana, de grosimea, forma și culoarea acestuia.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
Prezentare video