Romsir - Panouri solare, turbine eoliene, Bals / Olt Afisari: 6443
Categorie: ARHITECTURA, CONSTRUCTII, AMENAJARI INTERIOARE SI EXTERIOARE >> Instalatii incalzire (centrale, boilere) Vizitatori: 2479
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Nicolae Titulescu, Nr.15, Bals, judetul Olt
-------------------------
Phone: Telefon
  0785260417; 0249452354; 0249452353
-------------------------
Web: Internet
  email: office@energie-verde.ro
  site: www.energie-verde.ro

 
Turbine eoliene  
Detalii  video  

O turbina eoliana este o masina ce transforma energia cinetica a vantului in energie mecanica. Energia mecanica poate fi transformata mai departe in energie electrica. Aceasta energie electrica este livrata in reteau de energie publica, stocata in acumulatori, sau consumata direct prin incalzirea unor rezistente electrice.

Istoria turbinelor eoliene

Prima turbina eoliana a fost folosita in Persia in anul 200 inainte de Hristos. In anul 250 dupa Hristos in Imperiul Roman au inceput sa se foloseasca pentru macinarea granelor iar mai tarziu in secolul al XIV-lea s-au folosit la scara larga in Olanda pentru a drena zonele mlastinoase. Prima turbina eoliana ce producea curent electric a fost realizata in laborator in 1887 de catre James Blyth in Scotia. Prima turbina eoliana pentru energie electrica a fost instalata in Statele Unite ale Americii in anul 1888 iar in 1908 existau deja instalate 72 de astfel de turbine avand puteri de la 5 KW pana la 25 KW. Prima turbina eoliana conectata la reteaua publica de energie electrica a fost in 1954 in Islanda avand o putere de 100KW.In prezent cea mai mare turbina are capacitatea de 6MW avand o inaltime de 198m si un diametru de 126m. Aceasta turbina a fost produsa de o firma germana renumita dar sunt semnale ca acest record va fi doborat in curand de o alta firma britanica.

Alegerea locatiei unde urmeaza sa fie instalata turbina eoliana este cel mai important factor ce va determina performanta acesteia. In majoritatea locatiilor, viteza vantului creste o data cu inaltimea fata de pamant. De aceea, cu cat este mai inalt stalpul, cu atat este mai bine. Ca regula, turbina eoliana trebuie sa fie instalata cat mai sus posibil, departe de obstacole. Pentru a gasi cea mai buna locatie, studiati zona in functie de viteza vanturilor. Daca exista copaci, cladiri, dealuri sau alte obstacole, luati in considerare inaltimea acestora si cat ar putea interfera cu turbina eoliana. Daca aveti obstacole în jurul locatiei unde doriti sa instalati generatorul eolian, va sugeram sa inaltati turbina eoliana la o inaltime de minim dublul inaltimii celui mai mare obstacol. Daca turbina urmeaza a fi instalata pe varful unui deal sau in apropierea unei ape, un turn mai mic este acceptabil.Urmatorul criteriu pentru alegerea locatiei este distanta de la turbina eoliana pana la acumulatori. Distanta cea mai mica va reduce cantitatea de putere pierduta in timpul transportului pe cabluri. Daca este impusa o distanta mare intre turbina si acumulatori, este recomandat sa se foloseasca cabluri cu rezistenta electrica mica.Deoarece rezistenta cablurilor este direct proportionala cu lungimea acestora, alegerea unui traseu optim va reduce foarte mult pierderile.Nu instalati o turbina eoliana intr-o zona unde poate atinge cabluri electrice în jurul sau.

ModeleBornay 600 WBornay 1500 WBornay 3000 WBornay 6000 W

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
Prezentare video