Lacrimi si Sfinti, Restaurant - Bucuresti Afisari: 1837
Categorie: RESTAURANTE, CAZINOURI, DISCOTECI >> Restaurante Vizitatori: 724
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Sepcari, Nr.16 (Centrul Vechi) Sector 3, Bucuresti
-------------------------
Phone: Telefon
  0725558286; 0372773999
-------------------------
Web: Internet
  email: contact@lacrimisisfinti.com
  site: www.lacrimisisfinti.com

 
Despre Restaurantul Lacrimi si Sfinti  
Detalii  video  

Lacrimi si Sfinti este un restaurant românesc atipic cu o bucatarie moderna/contemporana. Retete vechi de 100 de ani sunt reinterpretate si reasezate, arome pierdute, arome inventate, toate la un loc. Mircea Dinescu redescopera si reinventeaza în bucataria de la Lacrimi si Sfinti mai mult decât mâncaruri si preparate, redescopera si reinventeaza o cultura culinara autohtona aproape pierduta sau, în cel mai bun caz, ignorata de peste un secol. Orice produs din meniu este preparat doar cu ingrediente locale, organice: pestele este de captura, pasarile sunt de curte, porcii si viteii vin din ferme individuale mici.

Amenajarea a fost facuta doar cu lemn recuperat. Orice bucata de lemn are cel putin câteva zeci de ani. Ferestrele de la bucatarie vin dintr-o casa parasita din comuna Perisorul judetul Dolj, usa de la bucatarie vine de la fostul dispensar din Cioroiasi judetul Dolj, usa de intrare vine  dintr-o casa din Sighisoara, grinzile dintr-un hambar vechi, dulapurile din zona Mures (fiecare din alta casa), peste 50 de scaune adunate din toate zonele, podeaua recuperata din scândura de sura. Obiectele noi sunt si ele facute din lemn vechi recuperat. Lego-ul pentru decoratiuni vine din Copenhaga Lego Store si au fost folosite aproximativ 16000 de piese. Toate vasele au fost create de diversi artisti din: Vâlcea, Harghita, Sighisoara, Medias.

Arhitect: Corvin Cristian

Concept: Denise Leonte

Mobilier lemn, reconditionari, recuperari: Suto Elek   Mobilier contemporan: Intro Design

Constructie Lego, pictura: Ionel Branzoi

Broderii: Maria Popistasu

Vase cupru: Victor – com. Brateiu, Mures

Ceramica Harghita: Judit Szasz

Farfurii si vase ceramice: Denise Leonte

Vase traditionale lut: Pitru Eugen

Costume si confectii textile: Alina Radulescu – Cult Ideas

Multumiri speciale: Andrei Adrian, Viorel Branzan

Poet, personalitate publica si Sfântul din bucataria de la Lacrimi si Sfinti. Mircea Dinescu gateste, face retetele, merge în piata, vorbeste cu oaspetii restaurantului si gusta cu pofta din orice iese pe nisa bucatariei - el este bucataria Lacrimi si Sfinti.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
Prezentare video