Hanul lui Manuc, Restaurant - Bucuresti Afisari: 343
Categorie: RESTAURANTE, CAZINOURI, DISCOTECI >> Restaurante Vizitatori: 1326
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Franceza , Nr. 62-64, Sector 3 , Bucuresti
-------------------------
Phone: Telefon
  0730188653; 0213122811; 0769075844
-------------------------
Web: Internet
  email: cafemanuc@hanulluimanuc.ro; office@hanulluimanuc.ro
  site: www.hanulluimanuc.ro

 
Povestea Hanului lui Manuc  
Detalii  

ovestea Hanului lui Manuc incepe in anul 1806, cand acesta a rasarit pe meleagurile lui Bucur.Fiind construit ca niciun alt han din vremea sa, el s-a deosebit de celelalte hanuri-cetati prin arhitectura aparte. Intemeietor i-a fost Manuc Marzaian, mai bine cunoscut sub numele de Manuc Bei. Vestit negustor, diplomat si hangiu, Manuc era considerat in acele timpuri drept unul dintre cei mai avuti mosieri din Balcani.Folosindu-se de bogatia si influenta sa negustoreasca, Manuc incepe sa-si contureze faima diplomatica la inceputul anilor 1800. Devine, pe rand, dragoman si consilier al turcilor, iar in 1808 este numit de catre sultan Bei al Moldovei. Ajunge in cele din urma si intermediar intre armata rusa si cea turca, iar pacea pe care o doreau atat turcii, cat si rusii va depinde in mare masura de Manuc Bei.Pacea de la 1812 este un moment definitoriu pentru renumele Hanului. Negocierile de pace se tin chiar in Hanul lui Manuc. Tratatul se semneaza la 16 mai 1812, si va pune capat razboiului ruso-turc, delimitand totodata suveranitatea asupra teritoriilor disputate de cele doua puteri.

Manuc se stinge din viata in 1818. Soarta Hanului sfarseste in mainile unei epitropii pana cand fiul sau cel mare, Ioan-Murat, va putea gospodari singur averea familiei.La 20 decembrie 1827, sub controlul sotiei lui Manuc, cea era mai tot timpul bolnavicioasa, se incheie un contract de arenda pe patru ani intre epitropi si doi tovarasi, Dimitrie Dedu si Nicolae Alexiu.In 1842, mostenitorul este nevoit sa vanda Hanul din cauza constructiei slabite considerabil de catre cutremurul puternic din 1838. Noul stapan al hanului devine Dimitrie Iconomidis, zis Economu, care va detine administratia si jumatate din Han. Cealalta jumatate de Han este impartita intre Gheorghe Iconomidis si Lambru Vasilescu.Economu moare in 1854 si lasa prin testament averea celor trei mostenitori. George Iconomidis, fratele si asociatul sau de la Han, impreuna cu Alexandru Chiropol, contesta actul de testament al lui Economu, dar in 1858 Costache Economu are castig de cauza.

Pana in anul 1870, arendasi ai Hanului sunt, pe rand, grecul Panait Vizantie, Milan Lomovici si apoi Dimitrie Constandinescu. Acesta din urma foloseste, in 1868, pentru prima oara intr-un act oficial denumirea de “hotel” pentru a descrie Hanul.In urma procesului pornit de Iconomidis, Chiropol si Costache Economu, pentru a imparti proprietatea, Hanul lui Manuc ajunge sa fie cumparat de Vasilescu Lambru. In 1874, el va repara, transforma si redenumi Hanul sub numele de “Marele Hotel Dacia” (Grand Hotel de la Dacie). Hanul devine astfel un adevarat centru comercial si cultural al vremii, care gazduia pravalii, intreprinderi, insitutii si numerosi calatori straini.Va ramane in proprietatea lui Vasilescu pana in 1881, cand este la un pas de a pierde Hanul din cauza datoriilor. In acelasi an, Vasilescu isi marita fata cu Alexandru Baicoianu, boier de vita si magistrat, care, odata cu Hanul, preia si ipoteca proprietatii.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
 
maghiran  |  sos vin alb  |  Adidasi  |  Afumaturi carne  |  Aluat frantuzesc  |  Antricot de vita  |  Apa borsec  |  Apa minerala  |  Apa plata  |  Apa plata, minerala borsec   |  Apa tonica  |  Ardei capia  |  Ardei gras  |  Ardei gras rosu  |  Ardei gras verde  |  Ardei iute  |  Aripioare pui  |  Asistent manager   |  Asistent marketing   |  Bere pilsner urquell  |  Borsuri ciorbe supe  |  Bucatarie romaneasca restaurant  |  Bulz ciobanesc   |  Cafea arabica  |  Cafea cu ciocolata si lapte   |  Cafea espresso  |  Cafea instant  |  Calcan gratar  |  Cangur produse carne  |  Carne mici  |  Carne curcan  |  Carne de berbecut  |  Carne oaie  |  Carne proaspata  |  Carne proaspata curcan  |  Carne pui  |  Carti arhitectura  |  Cartofi cu ou si bacon la cuptor  |  Cartofi prajiti  |  Cartofi taranesti  |  Cascaval afumat  |  Cascaval rulada  |  Cascaval vaca  |  Castraveti murati  |  Ceafa de porc la gratar  |  Ceafa porc   |  Ceai instant  |  Ceai musetel  |  Ceai plante  |  Ceai sunatoare  |  Ceai tei  |  Ceai verde  |  Ceapa verde  |  Centru comercial  |  Cereale cu legume  |  Ciocolata alba  |  Ciocolata calda  |  Ciocolata lapte  |  Ciocolata neagra  |  Ciolan afumat fasole  |  Ciolan fasole  |  Ciolan varza  |  Ciorba afumatura  |  Ciorba burta  |  Ciorba de fasole cu afumatura  |  Ciorba de vacuta   |  Ciorba linte  |  Ciorba pui  |  Cotlet porc  |  Cotlete berbecut  |  Crema linte  |  Crochete cascaval  |  Crochete de cascaval   |  Crochete legume  |  Crochete pui  |  Drept comercial  |  Dulceata visine  |  Enciclopedii carti  |  Escalop de porc   |  Escalop de vitel  |  Eveniment corporate  |  Evenimente corporate  |  Fasole cu afumatura   |  Fasole verde  |  Ficat pui  |  File piept pui  |  Foie gras  |  Frigarui de pui cu cartofi prajiti   |  Frigarui de vita   |  Frigarui pui  |  Fulgi cartofi  |  Fulgi cereale  |  Fulgi ovaz  |  Garnituri legume  |  Garnituri salate  |  Garnituri, salate  |  Germeni porumb  |  Gradina vara  |  Hrean cu sfecla  |  Icre de crap  |  Lapte cafea  |  Lapte instant  |  Legume asortate  |  Legume la gratar  |  Legume proaspete  |  Lemn inchis  |  Lemn masiv  |  Lemne foc  |  Locatii evenimente  |  Locul de munca  |  Locuri de munca  |  Locuri de popas   |  Majorate organizari  |  Manager marketing,comunicare   |  Marketing produse  |  Masline rosii  |  Masline verzi usturoi  |  Meniu pui  |  Mese bucatarie  |  Mititei gratar  |  Mix masline  |  Mobila lemn masiv  |  Muschi vita gratar   |  Mustar hrean  |  Mustar iute  |  Muzica veche  |  Nivelul solului  |  Nuca greceasca  |  Orez cu legume  |  Orez iute  |  Orez muschi vita  |  Orez piept pui  |  Orez rosu  |  Organizari botezuri  |  Organizari evenimente corporate  |  Organizari majorate  |  Pastrama porc  |  Pastrama de berbecut  |  Pastrama pui  |  Pastrav la gratar  |  Pastrav prajit  |  Personalitate puternica  |  Peste gratar  |  Piata victoriei   |  Piept curcan  |  Piept de pui ca in provence   |  Piept de pui la gratar   |  Piept presat  |  Piept pui  |  Piloni din lemn  |  Piper alb  |  Piure cartofi  |  Piure legume  |  Preparate berbecut  |  Preparate calde  |  Preparate carne porc  |  Preparate cuptor  |  Preparate legume  |  Preparate miel  |  Preparate porc  |  Preparate pui  |  Preparate traditionale  |  Produse bio  |  Produse carne porc  |  Produse gradina  |  Produse lemn   |  Produse porc  |  Pui ardei iute  |  Pui cartofi  |  Pui cu fasole verde   |  Pui cu sunca si cartofi  |  Pui la gratar cu piure   |  Pui legume  |  Pulpe porc  |  Pulpe pui  |  Restaurant bucuresti  |  Restaurant romanesc  |  Restaurante bucuresti  |  Restaurante sector 3  |  Restaurante specific romanesc  |  Rezistenta cladirii  |  Rosie cu vinete   |  Rosii cherry  |  Rulada de cascaval   |  Rulada de pui cu legume  |  Rulada de sunca cu cascaval   |  Rulada de vitel   |  Salata de cartofi  |  Salata asortata  |  Salata de ardei copti  |  Salata de castraveti  |  Salata de castraveti murati  |  Salata de rosii  |  Salata de sfecla rosie  |  Salata de varza alba  |  Salata de varza murata   |  Salata greceasca  |  Salata icre  |  Salata masline nuca  |  Salata pui  |  Salata pui parmezan  |  Salata sezon  |  Salata sfecla  |  Salata sfecla rosie  |  Salata taraneasca  |  Salata ton  |  Salata verde cu castraveti   |  Salata verde cu ceapa  |  Salate gustari  |  Salate rosii  |  Salate vinete  |  Sarmalute in foi de varza   |  Sarmalute in foi de varza   |  Sarmalute in foi de varza cu mamaliguta   |  Sarmalute mamaliguta  |  Seminte ardei  |  Seminte castraveti  |  Seminte ceapa  |  Seminte germeni  |  Seminte porumb  |  Seminte rosii  |  Sfecla rosie  |  Snitel de porc   |  Snitel pui  |  Sos mustar  |  Sos tartar  |  Sos usturoi  |  Spatii de depozitare  |  Spatii depozitare  |  Steak de vita   |  Stilul de viata  |  Suc de piersici   |  Suc de portocale  |  Sunculita taraneasca  |  Supa crema  |  Supa de linte   |  Telemea de oaie   |  Telemea oaie  |  Telemea vaca  |  Terasa gradina  |  Terasa interioara   |  Terasa vara  |  Terase bistro  |  Terase lemn  |  Terase restaurante  |  Toba taraneasca  |  Tochitura cu mamaliguta  |  Tochitura dobrogeana  |  Tort ciocolata  |  Ulei prajit  |  Usi biserica  |  Usi interior  |  Usi interior lemn masiv   |  Usi lemn  |  Usi lemn masiv  |  Usturoi fulgi  |  Vanzare vinuri  |  Varza alba  |  Varza calita   |  Varza rosie  |  Vin alb  |  Vin orez  |  Vin romanesc  |  Vin rosu  |  Vin vechi  |  Vinete coapte  |  Vita ardei gras  |  Vita cartofi  |  Vitel cu dovlecei  |  Vrabioara de vita cu legume  |  Zacusca ardei  |  Zacusca fasole  |  Zacusca legume  |  Zacusca vinete  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.